Máte dáke "finty" na úpravu ovocia a zeleniny s maximálnym dôrazom na ochranu všetkého toho zdravého čo sa v nich skrýva, hlavne vitamínov, prosím poraďte. Pripravujete deťom ovocné šaláty, strúhané ovocie a zeleninu, ako ich najlepšie uskladniť ?
@zareaguj
jej totiz velmi neskoro vysli prve zuby :-)
no a doteraz som toho nazoru, ze najlepsie je umyt a zjest, cokolvek :-)
aj ked obcas si urobime chutovku - koktail ci salat, surove je surove, idealne rovno z rastliny :-)
Preto ma mätú recepty na "zdravú" stravu, ktoré sa tu objavujú, kde sa s ovocím a zeleninou podnikajú divy, krája sa, strúha sa, odšťavuje, mixuje a nikto si neuvedomí, že na oxidáciu stačí aj styk so vzduchom. Podľa mňa najzdravšie je zjesť ho tak, ako príroda stvorila.
V dnešnej dobe internetu sa dá dočítať, že banány sú po bavlne najviac chemicky ošetrovanou plodinou na svete. Niečo určite prejde priamo do plodu a opláchnutie pred balením na expedíciu zbaví pesticídy len z povrchu. Takže ak kúpiš v obchode lacné banány, tak si buď istá, že prešli " výrobným procesom " niekde v Kostarike, Paname atď. Deťom chutia banány preto, že sú sladké a myslieť si, že ak dopraješ svojim deťom megadávky " zdravých " banánov, tak robíš dobre pre ich zdravie, však banány sú ľahko dostupné v obchodoch. Zaiste, dovážajú sa aj banány vypestované klasicky, bez chémie, tzv. Bio, ale cena je viacnásobne vyššia. Prečítaj si ako sa pestujú banány : www.vitalia.cz/clanky/konvencni-banany-se-pestuji-s-ob...
Je to na zamyslenie.