Rôzne

Zázvorový čaj

helca103 - fotkahelca103, 1. mája 2011

Poprosím o radu:
Má niekto skúsenosti s pitím a varením čaju s čerstvého zázvoru?
Ďakujem a želám všetkým pekný prvý máj :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

janaja
Zázvorový čaj robím takmer denne. Do zovriatej vody asi 1 liter vsypem asi 2-3cm postrúhaného čerstvého zázvoru, pridám celú škoricu, 4-5 klinčekov a nechám odlúhovať. Zvyknem pridať aj napr. medovku, matu...Do trochu vychladnutého dám citronovú šťavu a med alebo cukor. Je veľmi zdravý a chutný, obyčajne ho pijeme aj so zázvorom, teda neprecedený.
vieraa
helca 103
Ja tiež robím zázvorový čaj, 1 ČL postrúhaného zázvoru zalejem 1/2 l vriacej vody, nehám odlúhovať asi 15 min. osladím medom a pijem vlažný.Pre mňa to množstvo stačí, pretože nie je taký ostrý/to už záleží na každom aké množstvo použije/. Samozrejme, že možu sa pridávať aj iné dochucovadlá ale mne to stačí.
enge149
nastrúhaný čerstvý zázvor sa dá pridať do každého horúceho čaju,nechať vyluhovať a vypiť alebo pridať aj do čerstvej šťavy,vyskúšaný čaj-variť5 minút- 1 ČL zázvoru čerstvý,5 klinčekov a kúsok celej škorice-vyluhovať,precediť a vypiť,má veľmi liečivé účinky..na zdravie
snehurka1
ja si do neho pridam pár guličiek čierneho korenia,mám rada pikantné,potom nechám vyluhovať.
helca103
Všetkým veľmi pekne ďakujem za rady ako variť a piť tento skvelý čaj . Už som si aj zvykla na tú štipľavú chuť. Teraz keď je také sychravé počasie aj skvelo zahreje. Ešte raz ďakujem .
cizmarka
len ho nevarte tak ako ja.Bola som na návšteve a tam som pila tento čaj. Veľmi sa mi páčil,tak som ho varila aj ja. Nastruhala som maličky kúsok,zaliala vriacou vodou,nehala vyluhovať.Potom som naliala do šálky dala som tam med a trošku citrona..a dobre že mi nezhorelo hrdlo..no dala som tam veľa zazvoru...poučenie pre podruhy raz....
helca103
@mariaklara ďakujem, prečítala som si to, tiež veľmi zaujímavá diskusia...ten med zo zázvorom to je tiež novinka pre mňa.
Vidím že si pridala diskusiu aj o pestovaní . Už sa na to teším za ten týždeň som si zázvor veľmi obľúbila.
helca103
@eraserhead , tiež zaujímave čítanie dakujem, @cizmarka tiež som prvý čaj urobila taký silný myslela som ,že mi spáli hrdlo preto som poprosila o radu tu na vareche.
janaja
Moja suseda si dáva nastrúhaný zázvor aj na maslový chlieb. Ja som to však ešte neskúšala.
zuzanka29
fantastický je aj kandovaný zázvor s cukrom:) majú ho napr. v DM drogérii...má nevšednú výraznú chuť...ja ho používam občas aj pri pečení...
kata50
@zuzanka29 má pravdu. Ten kandizovaný zázvor treba pomaly prežúvať v malých množstvách a tak ti "prefúkne dutiny " že až!!! Super ľahko sa potom dýcha. :-))
marianna76
tiež robím zázvorový čaj, keď si uvedomím dosť dlho , aj 13 rokov, dá sa naodrezovať do každého čaju, ja mám najradšej zelený čistý zo zázvorom a citrónom...
molka
ja si tiež robím zázvorový čaj - ale teraz som objavila na stránke "exotické čaje" - na Facebooku hotové medové čaje, ich príprava je jednoduchá a rýchla, chutia vynikajúco. Je tam zázvorový, slivkový, datľový, citrónový a aloe vera medový čaj.
frezia
Ja ho pripravujem ako @eraserhead. Vecer si nakrajam do termosky cerstvy neolupany zazvor, zalejem vriacou vodou a necham luhovat. Rano mam vyborny ostry caj, kto chce, prida si med, ja pijem caje vzdy len bez prisad. Robim dve termosky a popijame ho pocas dna.