Varenie

Zázvorníky - tieto doporučujem

afataga - fotkaafataga, 1. decembra 2012

Tak som sa včera konečne odhodlala na zázvorníky, pozerala som viac receptov a nakoniec som si vybrala tento:  varecha.pravda.sk/recepty/zazvorniky-fotorecept/28150-rec...
pretože v ňom je rozumné množstvo cukru, toršku som ho pozmenila, lebo k sušenému zázvoru som dala aj 30g čerstvého, nabudúce dám ešte viac, alebo dám dva balíčky sušeného, ale možno keď pár dní odležia, bude ten zázvor viac cítiť, ešte jednu zmenu som urobila, a to, že keď som ich dávala na plech na papier, otáčala som ich naopak, ja síce netuším, prečo je to skoro v každom recepte :-), v tomto to nebolo. Cesto som dala včera spracovať manželovi, ja som potom váľkala a vykrajovala, z tejto dávky je toho veru neúrekom :-). Dnes som piekla, zostali pekné, neroztiekli sa, cesto som asi mala mať hrubšie, ale myslím, že to nevadí. @margaretka28 týmto Ti ďakujem.


@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
No, ja tiež mám tie od @margaretka28 v KK ale ako ona tam píše, tie jej sa neotáčajú a nechávajú sa na plechu do druhého dňa, terba si recept preštudovať.
afataga
@evanaaa prepac ale ja viem citat, jasne som napisala, ze som to zmenila oproti povodnemu receptu, takze som to urobila vedome, mozno by si si mala poriadne precitat, co som napisala, kym to budes komentovat
1x ubka
evanaaa
@afataga , prepáč, ja som si to prečítala ( od teba), len som mala dlhý "pochop", že si to zmenila optroti receptu od @margaretka28 , práve to som nepochopila, prečo tá zmena, keď tie jej sa tiež podarili.
marienka44
Prave sa ich hystam robit, aby som spestrila nase vianocne pecivo. Este som ich enpiekla, mam respekt pred nimi. Pozeram aj moje recepty, aj historicke z r. 1946 z knihy p. Dullovej, ale nikde som nenasla recept na zazvorniky, kde by isiel nejaky tuk, tobôž bravc. mast. Poradite mi, preco sa tam musi dat aj tuk? Mozem ho vynechat alebo znizit mnozstvo masti? Dakujem za odpoved. Pekne Vianoce!
afataga
@marienka44 ja som mast dala, aj tak sa cesto dost tazko spracovavalo, neviem si predstavit bez masti, ak sa ti mast nepaci daj maslo, alebo menej masti a vajce naviac, lebo to budes mat strasne huste, ale lepsi asi odpovie margaretka
margaretka28
@afataga , áno cesto je hutné, ale má také byť,inak by sa mohli roztiecť, doporučujem väčšie vajíčka, ja mám domáce, tak tie sú akurát, ale tie kupované sú niekedy strašne malé, tak asi by som jedno pridala. No a moja babka hovorievala, že ich treba robiť ked je mesiac v splne, vraj vdedy sa vždy vydaria.:DD
marienka44
@Margaretka28 , uz som ich dnes rano upiekla a som sklamana. Komentar som uviedla pri samom Tvojom recepte. Pravdepodobne som dala vela PDP a sody bic., kedze pocas pecenia cast hmoty vytiekla vedla zazvornika a upiekla sa tam placka. Nevadi, clovek sa uci cely zivot. Ja ich pojem tak ako su. Dokonca ta placka sa da odlupnut a potom vyzeraju normalne. Recept bol od @Babi , a pridala som aj cerstvy zazvor, takze chutovo su vyborne.