Varenie

Zaváraný grilovaný baklažán a paprika

ivet74 - bez fotkyivet74, 5. septembra 2017

Dobrý večer, chcela by som zavarit, resp nejako dlhodobejšie uchovať na zimu, grilovaný baklažán a papriku. Našla som niečo takéto ale obávam sa, či ten surový petržlen v kombinácii že to neprejde varom, neurobí galibu -  www.konzervovanie.sk/nakladana-pecena-paprika-s-baklazanmi-v...
Nemáte niekto skúsenosti alebo overený postup, recept? Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

tanaivan
Ja si myslím, že neurobí žiadnu neplechu, veď keď sa vezme aj kôpor do uhoriek ide surový a nič sa tomu nestane.
1x ivet74
ivet74
@Alena45 (7.9.2017 22:42)

Ooo.. Áno! Ďakujem. Ďalšiu dávku takto. Včera som ten môj urobila na rýchly konzum do chladničky :-)
kecupicek
Zeleninu na nakladanie je potrebné aspoň čiastočne tepelne upraviť, čiže najjednoduchšie- blanžírovať, povariť aspoň 2-4 minúty. Podrží si dostatok vody a pri zaváraní nebude žiaden problém.