Rôzne

Zavárané uhorky

ivanluky - bez fotkyivanluky, 19. augusta 2011

Vie mi niekto poradiť recept na zavárané uhorky?

@zareaguj


Diskusia k téme

ewitka123
moj recept tento robim stale 2l vody, 0,5l octu, 3lyzice cukru, 1deko-zelko, 34 sacharidov-male do kazdeho pohara dam bob. list, kopor, list z hrozna, koliesko cibule, kusok kapie a samozrejme uhorky :)) sterilizujem len chvilku asi 5 minut
monzet
Nálev nevarím.Jednoducho dám do 7dcl pohár - 1/2 dcl cukru,1/2 dcl octu,1čl deka,doliať vodou,zavrieť,sterilizovať.Takto robím uhorky,moravanku,kukuričku...
1x janea
marcy
nerobím nálev rovno do fľaše dávam na spodok cibuľu,mrkvu na kolečka ,kôpor,pridámrezy,alebo celé uhorky,3 PL cukru,1 ČL soli,3 nové,3 celé čierne korenia,2 klinčeky,do niektorých aj mesiačik cesnaku,slabšie deci octa,dolejem studenou vodou zatvorím pohár.Do studenej vody v hrnci dám na spodok handričku,vložím fľaše,zohrievam až idú bubliny takto 5-7 min.sterilizujem,vyberiem na dosku ,prikryjem dekou do druhého dňa....nálev sladkokyslý,uhorky chrumkavé ...bez umelých konzervantov :)
borsalino
moj overeny recept,ktory pytaju vsetci.
na jeden 0.7dcl pohar:1ČL lyzicka soli
4ČL krystalovy cukor
2 gulicky nove korenie
4 gulicky cierne korenie
0.5dcl ocot
pohar doliat studenou vodou,zavriet a sterilizovat 15 minut
malovka
1,75litra vody 0,5litra octu 1/2 kg kryštál cukor uvariť pridať 1 DEKO nie ZELKO ani nič iné ešte horúcim zaliať uhorky zavíčkovať a hnedˇsterilizovať 5-7 min.v hrnci je už voda horúca .poháre vyberám ešte horúce a obraciam naopak.ozaj do uhoriek pridávam cibuľu a kôpor
havino
@malovka , prosím ťa kde lupuješ deko? pretože ja ho už druhy rok,ak nie treti v obchode nevidim a ja som s dekom zavarala bez sterilizovania, ako ma mama naučila, zaliala nalevom, prikryla dekou pohare a nikdy sa mi ani jeden pohar nepokazil, ak sa dodrží hygiena uhoriek a poharov, teraz dostať už len zeko a s nim sterilizovať musim
evanaaa
Deko, Zeko, Zelko, Nakladač, atď., má skoro rovnaké zloženie, je aj potomm bez sterilizácie, aj Dia, ja aké mám, také dám, aj postup a váženie je rovnaké, len nedávam 0.5 l octu ale len 0,4 dcl, úplne nám stačí, nemáme radi moc kyslé. Dokonca je aj pikant. nakladač. Ja dávam do pohára krúžky mrkvy, cibule, guľatú feferónku, alebo chren miesto nej, ale to ostatné nie, s kôprom len niekedy ( do kvasákovň, ten nám v uhorkách tiež nechutí. A sladím len sladidlom - robím dia verziu. Takže na názve nakladača podľa mňa nezáleží, každý výrobca má svoj názov.
aja1616
Aj mne sa osvedčil spôsob zavárania tak, ako to robí @marcy , octu dávam presne 0,75 dl (ako mierku používam jeden 5 cl pohárik, ten plním po rysku a 2 cl štamperlík, ktorý ale naplním až po okraj). Niekedy pridám aj bobkový list, kúsok chrenu, alebo feferónku. Je to jednoduchý a rýchly spôsob nakladania uhoriek, ktorý používam už roky. Avšak, jeden rok sa mi stalo, že boli veľmi kyslé, lebo uhorky do pohárov natlačil manžel tak, že po naliatí octu, mi už ostalo v pohári len malé miesto na vodu. Odvtedy si plním poháre radšej sama. @marcy zabudla uviesť, že uvedené ingrediencie sú pre 7 dl pohár.
tetuska
ak chceš, mám lyžičkový nálev, je výborný aj na sterilizovanú zeleninu, nálev je na 7 dcl fľašu, používam aj na zaváranú kápiu, len navrch dám 1 PL oleja, nezostane Ti žiadny nálev, urobíš len toľko koľko potrebuješ, recept je na užívateľ: tetuska
jeka
2 litre vody +0,5 litra octu + 500 g cukru + 1 nakladač ,to povaríme asi 5 minút a zalievame uhorky.Na dno fľaše dáme kôpor alebo cesnák,kto čo má rád.