Foto: janaalizibolenova
Keďže v Egypte nie sú k dispozícii uhorky na zaváranie, robím zavárané uhorky z veľkých šalátoviek nakrájaných na kolieska a u nás doma Zobraziť celý popisKeďže v Egypte nie sú k dispozícii uhorky na zaváranie, robím zavárané uhorky z veľkých šalátoviek nakrájaných na kolieska a u nás doma takto narezané zavarené uhorky voláme rezy.
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu a cibuľu si očistíme a umyjeme. Mrkvu nakrájame na kolieska a cibuľu na pásiky. (Pozn. Ak máme príliš veľké kolieska mrkvy, môžeme ich prerezať na polovičky.)
-
2
Uhorky - šalátové, alebo väčšie, určené na zaváranie, si umyjeme a nakrájame na kolieska hrúbky asi 1 cm.
-
3
Ďalej si poriadne umyjeme fľaše, do ktorých budeme uhorky zavárať a pripravíme nálev podľa návodu. Ak chceme sladkokyslé uhorky, pridáme do nálevu cukor podľa našej chuti.
-
4
Uhorky nakrájané na kolieska dávame do fliaš tak, aby sme zaplnili fľaše len do polovice. Na uhorky nasypeme od oka nakrájanú cibuľu a mrkvu.
-
5
Ďalej druhú polovicu fliaš naplníme nakrájanými uhorkami a zas zasypeme cibuľou a mrkvou. (Pozn. Kto má rád kôpor, môže pridať aj ten.)
-
6
Do naplnených fliaš nalejeme hotový nálev a zavrieme vrchnákmi. Do väčšieho hrnca si dáme na dno utierku a na ňu naukladáme fľaše určené na sterilizovanie. Dolejeme do hrnca vodu a sterilizujeme približne 45 minút.
-
7
Fľaše po 45 minútach vyberieme z hrnca a necháme voľne vychladnúť. (Pozn. Zaváram len malé množstvo uhoriek, nakoľko ich konzumujem iba ja :-D a teda z dvoch kilogramov uhoriek mi vyšli štyri 7dcl fľaše.)
Nech sa ti darí , aj tomu "tam" hhahahaha.
Jeste jednou moc dekuji ...
mne by chybali koriandrove semiacka a horcicne v naleve, tak ako uvadza @izabella929 , tak skus a uvidis, u nas bude pomaly koncit zima :-D a elektriku nam vypinaju tiez furt :-DDD