Raňajkujeme, obedujeme, večeriame. Už tu všetko je. Ale taká zaváraná príloha sa vždy hodí. Podeľme sa, čo je doma, sa počíta
:-)
Diskusie
- Ivkatoth: Swiss krem 0 zatiaľ bez komentárov
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 72 najnovší komentár včera 16:46
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 109 najnovší komentár 2. apríla 2024
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 7 najnovší komentár 22. apríla 2024
- Kristinaseda: Ako schudnúť, keď mi tak chutí jesť? 3 najnovší komentár 17. februára 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 72 najnovší komentár včera 16:46
- Martamm: Odšťavovač 29 najnovší komentár 25. apríla 2024
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 7 najnovší komentár 22. apríla 2024
- Kecupicek: Netradičný živý plot 27 najnovší komentár 16. apríla 2024
- Lenka46: Kam na výlet 29 najnovší komentár 15. apríla 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2024 46 najnovší komentár včera 16:46
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 240 najnovší komentár 10. apríla 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Bielková roláda s vanilkovým krémom a malinami VIDEO
- Krtkova torta na plechu VIDEO
- Vanilkové lístkové tyčinky s tvarohom VIDEO
- Makový koláč s tvarohom a vaječným likérom VIDEO
- Perfektná bábovka s BB pudingom a cheesecake plnkou VIDEO
- Ovocné mafiny ako ovečky VIDEO
- Slaný veniec z lístkového cesta VIDEO
- Štart do dňa: 12x ovsené vločky na raňajky. Na obyčajné, zaliate mliekom či primiešané do jogurtu, hneď zabudnete
- Pekne tvarované: 10x sladké rožteky bez kysnutia, zato s tými najobľúbenejšími plnkami
- Za málo peňazí: Čo jednoduché navariť? Spravte fučku, starodávne sedliacke jedlo zo zemiakov, ktoré bude chutiť aj dnes
- Plný hrniec: 10x výdatný fazuľový guláš. S mäsom alebo aspoň s dobrou klobáskou
- Funguje aj kefír, cmar a acidko: 10 jednoduchých koláčov z kyslého mlieka. Na dobrý koláč naozaj nič extra nepotrebujete
- Sýty obed: 7x zemiakové knedle plnené mletým mäsom. A nechýba ani výborný tip, ako si prácu uľahčiť
- Obohaťte repertoár: V chladničke kuracie prsia a v hlave otázka, čo z nich zase navariť. 10 receptov, ktoré vám našepkajú...
co to je? ale vyzera super
Vsetko musim kupovat, takze ani takmer nic nezavaram. Sem tam nejaky dzem, robila som uz aj papriky pred par rokmi, hrusky...Ale hrusky napriklad som dala aj do mraznicky do krabiciek.
Keby bola rubrika, co ste dnes maskrtili, tak to by som bola, zial, asi hlavnym prispievatelom ;-)....
Pěkná téma, povedené zaváranie, krásne barevné poháre!
Tuším paprika Alma, čípoš. Tatínek ji s radostí pěstoval a zavařovali jsme naplněné kapustou, nejspíš kyslou, už je to dávno... Velmi příjemná chuť, aj samostatně. Alma je příjemně pálivá, masitá - nemá chybu. Kráásná úroda!!
Jsme na tom podobně. Zavařovala jsem pro maminku "dostaná" letní jablka, také hrušky, ale i jsem koupila papriku a zavařovala pro maminku čalamádu podle @kimlo , ona milovala zavařeniny. Už nezavařuju, jenom lečo, když se na podzim nakupí poslední úroda rajčat, papriky. Letos netuším, jestli se něco nakupí...
Haha, milá @janger , budeš se divit, ale maškrtná disusia tu je:
varecha.pravda.sk/diskusie/rada-mlsam-/8104-forum.html...
dakujem za odpoved
A druhá otázka? Na aký spôsob zavárate jabĺčka? Okrem pyré a klasických krájaných kúskov. :-) Nejaké nápady?
Posledná veta asi nie je pravdivá, pridávam sa k maškrtníčke. 😋 Ja som od detstva nenormálne maškrtná, iste mám už v cievach karamel. 🤣
Velká 10 l rajnica k tomu utierka z roku raz dva, a ide sa. Utierka na dno a fakt má aspoň 80 rokov. ,doma tkaná. Sterilujem podla čuchu a ak už neznesiem ruku na viečku. Čas je pre mňa nepodstatný. Niekedy dám na viečka utierku alebo uterák _ lepšie, ked' je silnejšia vrstva- namočenú v studenej vode. viečka sa skor ochladia a prisajú. I niekolko krát mením. Funguje to dobre na viečka pritláčacie.
Jablká nastrúhané , natlačené(s citom) do pohára a vo vlastnej štäve. Vhodné na koláč...
haji, boli kúpenské, už nepestujeme, nerentuje sa to. Alma je skôr sladká, ale nálev bol patrične štipľavý :)
Ako sa pekne rozprúdila diskusia, mám radosť :)
Ja už tiež som prešla asi všetky formy sterilizovania, ale najviac sa mi osvedčila voľakedajšia vírivá práčka, na jednu várku v pohode 30 pohárov. Dnes by to už nemal kto jesť :-) Zaváram v hrnci, dokonca kvôli tým litrovým pohárom sme kúpili veľký zavárací. Na sladkokyslých prílohách sme závislí.
Kvasaky taky makaj ted na lince Kupuju na ne krupave, mensi nakladacky, hotove operu (poradila @haji ) osusim a dam naskladane v zip sacku, na mrazak. A tak mam kyselou okurku kdykoliv a nemusim kupovat. Zas takovou spotrebu nemam a jsou kdykoliv po ruce.
presne tak, lepšie sú tie menšie, nerozblamcú sa na blato. Ja tiež hotové precedím, umyjem, zalejem a skladujem v chladničke. Kvasenie prestane a sú ako čerstvé. Dobrý nápad s mrazením.
Také jsem léta zavařovala v obrovském hrnci, klasickém, žádný teploměr. Před pár lety jsem si pořídila elektrický zavařovací hrnec a už letěl - k bráchovi. On přece jenom zavařuje častěji a větší množství. Maminka už odešla domů, tak nemám tu správnou motivaci, ani suroviny. Pár sklenic leča zavařím hravě, když na to přijde i v menším kastrolu. Doma jsme zavařili, uvařili na co jsme přišli, špajza praskala vo švoch. Už je to pryč.
V mojej špajze je cirkus na kolečkach, zaváraninu mám v pivnici. Ale to vieš ,že by som sa rada pochválila aj s foto, lenže nie je nikto ,kto by mi ukázal , ako pridat' fotky. Syn ked' príde, tak je ,ako sa povie ," lieta ako hadra na holi", nič nestíha . Ale asi budem musiet' urobit' korešpodenčnú výuku s mojou nevestou. Tá totiž k nám zavíta len raz za čas, a to tiež ten čas využijeme inak. Ale neboj, začnem na tom pracovat'. Mám nádherné drienky a bola by radost' sa o ten pohlad podelit¨.
A to vedla mas proti svojmu vysuseniu?😆😆😆
Pozdravujem 😉😉😉👍
Ze pitny rezim si nikdy nepocul? :-)
Fotečky jako z pohádky, krása střídá nádheru!
Kúpim pár pohárov rýdzikov, ešte som to nikdy nejedol… 😋
Od koho? :-)
Od Teba
Tak to postriekaj randapom :)) ani mňa to nebaví, keď o nich doslova zakopávam. Musí to byť napínavé a vtedy to má to správne vzrúšo. Môžeš robiť samozber pre varecháčov ako napr @kimlo . Aký nálev robíš, máš to tu? Ďakujem za príspevky a obr. Super 👍
varecha.pravda.sk/recepty/rydziky-v-sladko-kyslom-naleve/...
octu mozes dat aj 500 ml
pekné a iste budú chutné. My sme už rýdziky po týždni okoštovali a sú výborné. Tiež mám radšej octovejší nálev. robím podľa Hagaru z Atlasu húb 1993.
Pohare mame,dodame!👍
Naplnene poprosime vratit😆😆😆
Parada,delikateska👍
Nech nam to vari,pecie aj zavara priatelia😉😉😉
Haha, nie si prvy, uz huby nechcem ani vidiet, rydzikov je este za furik.
Aky nalev robis? Napis, som zvedava.