Foto: afataga
Našla som tu naložené rýdziky, ale tieto sú iné, bez cibule, ak nedam cibuľu, nie sú potom take slizké.
40 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vybrala som sa do kúta záhrady a ...
-
2
obrala som úrodu 51 rýdzikov
-
3
Z uvedených surovín som uvarila nálev, množstvo korenia dávam od oka. Huby som umyla, veľké pokrájala na ľubovoľné útvary a postupne som ich varila každú dávku 3 min. v osolenej vode, prepláchla na sitku a dala do pohárov. Do každého pohára som dala jeden bobkáč, zaliala nálevom a sterilizovala som 20 min. na 100°.
Tebe tu môžem pridať foto, nenadáš mi, dúfam :-) čo mi doniesol v stredu minulý týžden a dnes polovicu z toho zas a v tej dávke na foto tie rýdziky nie sú, tie dopratal v pršiplášti, aký je dlhý 183 cm, tak plný bol. ja už huby nechcem ani vidieť.
@havino no tak dobre, vynimocne ti nevynadam :-))), ja zas huby mozem vidiet, aj tie tvoje, rydziky si ale niekedy svine cervave, ale ja mam do kuchyne od nich asi 80m, tak nestihnu :-)
@marianna76 dakujem, jeden len oprazit, posolit a zjest
@mirop dakujem, ja mam tiez rada ten sliz, ale doma mi to nechcu, este lepsie su takto nalozene vaclavky, teda podpnovky, tie nemaju konkurenciu
Ináč zaváram tak ako ty,len ja pridávam aj tú cibuľku.
Keď ich servírujem pre tých čo cibuľku a ten mazlavý nálev nemusia,huby prepláchnem a urobím čerstvú zálievku.
No to je naozaj málokedy!
@paploska ja tiez obcas myslim, ale strasne to boli :-)
@marianne veru mam, nauc sa carovat a budes mat aj ty :-)
@angast co vyzradzas take tajnosti?