Rôzne

Zápalky

kecupicek - bez fotkykecupicek, 6. júla 2020

Je obdobie grilovačiek a opekačiek. Nalákala som partiu po dlhom čase na posedenie pri ohníku. Nachystali sme špekáčiky a
klobásky a chceli sme zapáliť ohník. Rozbalila som nový balík zápaliek s modrým pozadím a dvanástimi hviezdičkami. Škrtáme
všetci a nič. Hlavičky mali tak málo zápalnej zmesi a krabička tiež, že sa nám ohník nepodarilo zapáliť. Ale na šťastie, nás
zachránil sused. Mal zapaľovač. Stalo sa aj vám niečo podobné? Aké zápalky mám kúpiť, keď nie som fajčiar?

@zareaguj


Diskusia k téme

dvorka
Ani ja nie som fajčiar, ale zapaľovačov vlastním viac ako môj manžel. Mám po jednom v kabelkách aj taške a dva s dlhým "zobákom" na zapaľovanie sviečok a kahancov.
Od kedy začali predávať bezpečnostné zápalky, ktoré sa ani nezapália, alebo chvíľku horiaca hlavička odletí, zápalky nekupujem. A ŠOI niektoré z týchto zápaliek označila za nebezpečné.
radost
pridávam sa
zápalky sú len na ozdobu
nanič
používame zapaľovač-i na cintoríne zapáliť sviečku
hmm
a dodám
celá doba je nanič
ľudia-spoločnosť-morálka-tovar
všetko padá a upadá
:-(
haji
@radost (7.7.2020 19:51)
Můj bývalý šéf měl okřídlenou větu: "Tak to vypadá, když to upadá!"
Nejlepší zapalovač je prodloužený. Na cintorín zn. ideál. K buřtům detto.
lianka
Ja som bola prekvapená, keď otvorili Lidl aké zápalky tam predávali - s veľkou hlavičkou, ktoré sa dobre zapaľovali. Jasné, nachytať zákazníka. Tiež to riešim zapaľovačmi. Dnes sa Lidl hrdí obchodom roka už po niekoľkýkrát, ale s tovarom aj cenami sú u niektorých tovarov horší ako Jednota, čo sa týka cien.
abdul
Ak zápalky, Solo Sušice. Ako je známe, zápalky sa robili, možno ešte robia, v Smrečine Banská Bystrica. Koloval vtip, že celá Smrečina zhorela, len zápalky zostali. Zapaľovač to istí. Ten bez turbaplameňometu.
paces
Ja mam na to magneziove kresadlo, drt z brezovej kory a kusy brezovej kory. Aj drt aj kora hori aj ked je mokra. Ale len brezova. Lebo obsahuje terpentin.