V balíčkoch s časťami zajačika domáceho z mrazničky /len predna
cast a druhy kus bol trup/, ktorého som kúpila v sezóne na trhu,
som nasla aj pečienky. Masko uz je naložene v páci na balkóne, bude
na spôsob sviečkovej. Neviem, čo mám robiť s pečienkami. Sú tam
aj vnútornosti, ako je srdce. Poraďte mi, prosím, ako a čo mám
spraviť z pečienok. Myslela som, ze jedna sa môže pouziť do
knedliciek v zeleninovej polievke. Druhá zostávajúca časť je už málo
na nejakú inú prípravu. Alebo ju strčím ešte zase do mrazničky, i keď
viem, ze po rozmrazení sa nemá znovu zmrazovať. Ale ta pečienka
ešte nie je celkom rozmrazená. Potrebujem rýchlu radu od Vás
skúsenejších varecháčok. Snáď by sa mohli urobiť aj s maskom ako
sviečková, ale nemám s tým skúsenosti. Nepokazí sa chuť maska ?
Týchto vnútorností je obyčajne málo na samostatné jedlo a tak
mám dilemu. Vopred ďakujem za radu.
A z obraného mäska z polievky môžeš urobiť niečo na spôsob "strateného kuraťa" a máš zasa nové jedlo.
Ak je zajačik mladý, tak môžeš z neho robiť také isté recepty ako z kuraťa, chuť má podobnú.
Teraz som dostala napad, urobim nadievku z rozkov, vnatky, vajec a dam do sacka na tlacenku a povarim . Po vychladnuti sa to bude dobre krajat