Rôzne

Z čoho vyrobiť ozdoby

fantaghiro - bez fotkyfantaghiro, 7. februára 2012

z čoho prosím vás robíte ozdoby? chcela by som vyrobiť strom ale sa bojím, že mi tie konáre nebudú držať, našla som tu na nete taký pekný stomček na tortu pre záhradkára. vopred ďakujem za rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

tkatka
Ahoj @fantaghiro ! Ja som síce ešte strom nerobila ale spravila by som to takto: vymodelovala by som strom, do stredu srtomu by som vsunula dlhú špajlu, tak aby zo spodu trošku vytrčala aby si to mohla zapichnúť. Konáre by som dala na drôt a tak zapichnúť do stromu.
Robila by som to z tejto hmoty:

 varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-cukrikova-hmota-na-p...


Dúfam že si ma pochopila a že trošku som pomohla.
tkatka
Nenapísala som že strom na špajlu treba zapichnúť do torty.
gaabinka
ja robím cukrársku hmotu tak, že zmiešam sušené mlieko a práškový cukor v pomere 1:1 a pridám vodu podľa potreby tak aby hmota držala pokope a nebola príliš lepkavá. ak to preženiem s vodou tak len prisypem mlieko. Na strom by som do toho pridala kakao, hmota má mať konzistenciu plastelíny. Každú postavičku a hocijakú ozdobu na torty robím podľa tohto, ruže, zvieratká....hocičo... a len by som ušúlala kmeň aj konáre a pripevnila k sebe. Pripevníš to tak, že časti, ktoré majú byť pripevnené k sebe jemnučko pretrieš vodou a pridržíš k sebe a potom to necháš tak 1deň "uschnúť" a ono to krásne zaschne k sebe.:) neviem či som to napísala pochopiteľne:) držím palce.