Rôzne

Vysoky cholesterol

kamjanka - fotkakamjanka, 21. augusta 2011

mam 11rocnu dceru,ma vysoky cholesterol a ma nadvahu,varim jej dietne a lahko a ona nevie schudnut,pretoze sa nechce vobec hybat. Neviete poradit nieco na znizenie tlaku a na schudnutie?

@zareaguj


Diskusia k téme

zdezda
...hm, teraz vidno veľa takýchto detí v školách, no na ihrisku nie je žiadne :-( , najprv by asi bolo vhodné navštíviť endokrinológa, ktorý keď vylúči možnú anomáliu v organizme, určite poradí aj novú životosprávu, držím palec, aby nemala dcérka tú nadváhu z choroby
marianna76
Tieto rady som našla na internete nedávno, pozrite, možno Vám pomôžu:

10 ZÁSAD PRE BOJ S CHOLESTEROLOM
Znížte spotrebu tučného masa a údenín, nejedzte vnútornosti. Používajte rastlinné oleje a tuky s vyšším obsahom polynenasýtených mastných kyselín.
Ak máte zvýšenú hladinu cholesterolu, zaraďte do stravy rastlinný tuk obohatený o rastlinné steroly
Dávajte prednosť nízkotučným mliečnym výrobkom.
Konzumujte veľa zeleniny a ovocia, najmä v surovom stave (500 g denne).
Vyberajte si celozrnné výrobky (pečivo, ale tiež napr. celozrnné cestoviny či nelúpanú ryžu), cereálie a strukoviny, ktoré obsahujú vlákninu.
Zaraďte do svojho jedálneho lístka tučné ryby - najlepšie 2krát do týždňa(vhodné sú napr. losos, makrela, sardinky).
Dbajte na primeraný telesný pohyb (minimálne pol hodiny aspoň 4krát do týždňa, alebo najlepšie každý deň. Napríklad svižná chôdza, bicykel sú vhodné pre každého).
Obmedzte spotrebu cukru, a tiež konzumáciu sladkostí, múčnikov, cukrárskych výrobkov a bieleho pečiva.
Pri tepelnej úprave jedla sa vyhnite častému vyprážaniu.
Naučte sa zvládať stresové situácie - inak škodíte sami sebe!

Nezabúdajte na pestrú vyváženú stravu a zdravý životý štýl. Dodržujte dostatočný pitný režim.
letisia
Tiež si myslím, že by bolo potrebné komplexné lekárske vyšetrenie. Nie je bežné, aby dieťa v jej veku malo zvýšený cholesterol.
julica
Nuž, skúste nájsť šport, čo ju bude baviť, napríklad plávanie, to máloktoré dieťa nebaví. A možno je priveľa tých diétnych jedál... Držím palce, buďte tvrdá. Poznám blízke prípady, keď tučné dievčatá po vkročení do puberty a po mnohých posmeškoch začali chudnúť... a nevedeli prestať :(
gubics
kamjanka, dlhé roky sa zaoberám s alternatívnou medicínou, ale netrúfla by som si na základe nejakých rád na internete začať liečiť svoju dcéru!
Ako tu už navrhovali, dieťa je potrebné komplexne vyšetriť detským internistom! To je dobré, že ste jej začali dávať dietnu stravu , ale diabetológ by mal presne určiť z čoho čo môže konzumovať!
Nechcem Ťa strašiť, ale to dieťa je na najlepšej ceste k infarktu, ak sa okamžite nezačne liečiť pod odborným dohľadom!
mikat
Pohyb je základ... Nech jej navaríte akokoľvek diétne a zdravo, pokiaľ nebude vydávať energiu, nadváha ostane. Jednoducho to NEJDE. Rovnováha medzi príjmom a výdajom musí byť! Napadá ma otázka, ako môže mať 11-ročné dieťa zvýšený cholesterol. Buď má naozaj nejakú poruchu metabolizmu alebo doteraz bola jej životospráva dosť zlá. Ak bola doteraz zvyknutá na veľa sladkostí, tučné a mastné jedlá, polotovary, biely chlieb a podobne, tak na to choďte opatrne, aby ste jej to zdravé jedlo nesprotivili. Určite by som v prvom rade zaradila ten šport! Motivujte ju a skúste spoločne s ňou korčule alebo bicykel alebo obyčajné prechádzky rýchlejším krokom... Tie sú na začiatok dobré. Všetko však musí byť pravidelne. Tiež držím palce, aby ste vydržali....
lucylee
Presne, plavanie je podla mna idealne. Skuste tiez bicykel, korcule, to deti bavi. Alebo ak ma rada zvieratka, dajte ju ku konikom. Nech pomaha pri starostlivosti a moze sa aj ucit jazdit :) Je to zabava. Drzim palce.
alena45
podstatné je zistiť príčinu. Nadváha určite nie je prvotnou príčinou. Najhorší je vraj stres, možno ho má práve z tej nadváhy.
nadia56
samozrejme treba lekarske vysetrenie, aby sa nieco nezanedbalo alebo neprehliadlo, k tomu este aj podporna liecba , napriklad zeleny jacmen v kombinacii s chlorellou, v ramci moznosti pohyb a vela vela casu stravit na cerstvom vzduchu a na slniecku,
 www.zeleny-jacmen.sk

 www.zeleny-jacmen.sk
chlorella/
zelam tvojej dcerke vsetko dobre, nech sa cim skor najde pricina zdravotnych problemov,
pekny den :-)
dusan95843
Nemá dcéra problémy so štítnou žľazou? Vysoký cholesterol je častým sprievodným znakom nesprávne fungujúcej ŠŽ.
kamjanka
vsetkym Vam dakujem to ,ze ma moja dcera vysoky cholesterol som sa dozvedela od endokrinologa a na internete som iba chcela zistit,ci je nieco specialne na varenie. Minuli rok mala vysoky cukor,ale cvicila,teraz je pubertiacka,nechce sa jej.A cudovali by ste sa kolko deti v jej veku ma vysoky cholesterol,mozno preto to pana doktora neobtazovalo ani tolko,aby nam vymenil dietny listok s rozpisom,co treba obmedzit,nechal mi ten z pred roka