Varenie

Vyšľahanie šľahačky

darktemplar999 - bez fotkydarktemplar999, 28. júna 2021

Z internetu poznáte ten trik na vyšľahanie šľahačky v zaváraninovom pohári. Robim niečo blbo, že to za 15 minút nedokáže vyšľahať pri intenzívnom hrkaní? Dal som tam aj cukor. Vo videách a článkoch píšu, že to trvá pár sekúnd tak neviem, zase len virálne odžuby? Už tretí krát robím túto šľahačku ale nikdy sa mi to nepodarilo pod 30 minút.

@zareaguj


Diskusia k téme

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Za 15 minút máš šľahačom ušľahanú smotanu, prečo sa trápiš s pohárom.
mirop
od zavaraninovych poharov ludstvo urazilo uz kus cesty a vynaslo slahace
haji
@darktemplar999
Hrk hrk systém se dělá se šlehačkou a pudingom bez varenia. Samostatná šlahačka v pohári - to nejspíš nefunguje. Nezkoušela jsem, zkoušet nebudu. Mám ruční šlehač /nádobka s metličkami/ z plastu. Nedávno to tu proběhlo s @kimlo a @kvakac - že je stále v prodeji. Kukni diskusiu pod receptom :  varecha.pravda.sk/recepty/dvojzltkova-domaca-majoneza-a-t...
Mám identický.
Když potřebuji jednorázově trochu ušlehané šlehačky, dám do menšího, vyššího hrnku cca 1 dcl dobře vychlazené šlehačky. Vezmu klasický tyčák /musí do průměru hrnku pasovat/ a zapnu, Směrem nahoru a dolů pohybuji tyčákem, co se přesune nahoru, vždy setřu zpět do hrnku. Za pár minut je hotovo. Při větším množstvím používám hore zmíněný ruční šlehač. Kupuji pokud možno šlehačku s nejvyšším procentem tuku. Už jsem tyčákem dělala i rostlinnou šlehačku, vyšla také super. Tam je fajn, že flaša má víčko a zbytek je v chladničke v bezpečí.
haji
@darktemplar999
Oprava v první větě : hrk hrk systém se dělá s mlékem a pudingom bez varenia. Uf.
sovka62
Kedysi sme sneh aj šľahačku šľahali dvomi vidličkami, ktoré sme držali v jednej ruke.
Tie má doma hádam každý.
darktemplar999
Díky za tipy, jedná sa skôr o provízorne riešenie keď nie som na svojom byte, tak či to niekomu fungovalo lepšie :) Tá metlička sa ale asi nájde aj tu tak nabudúce skúsim :)
1x dr
jana7843
slahacku v pohari iba hrkanim istotne nevyslahas za par minut. ak vobec vyslahas.