O Varecha.sk

VYHLASUJEM PROTEST !!!

afataga - fotkaafataga, 28. októbra 2017

Týmto okamihom vyhlasujem protest voči novým DOČASNÝM pravidlám Varechy a to tak, že nebudem pridávať žiadne rcp. ani komentáre s výnimkou tejto diskusie a mojich rcp. Tento protest je na obranu tých užívateľov, ktorí nepridali žiadny rcp. a ktorí majú podľa Pravidiel tu uverejnených ROVNAKÉ práva ako tí, čo rcp. pridali. Ja sa v mojej práci tiež musím riadiť určitými záväznými predpismi, keby som ich menila podľa mojej vôle, veľmi rýchlo by som skončila. Ja sa len obávam, aby to s tou dočasnosťou nedopadlo ako s TS, však Tomáš?
Tiež som mala pod mojimi rcp. všelijaké komentáre, ale s tým musí človek počítať a vysporiadať sa s tým.
Pridáte sa niekto?
PS: TOTO NIE JE PROTI ADMINKÁM.

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
Určite sa pridám.
Nie som taká hviezda, aby som pridávala niečo, čo tu ešte nebolo a pridávať iba pozmenený recept ako nový je mi proti srsti.
Ale viac krát som do komentárov pridala, aké zmeny som skúsila a ako to dopadlo a veľa veľa krát som sa pýtala, keď mi niečo nebolo jasné.
A keď sa niečo obzvlášť vydarilo, poďakovala som aj s fotkou, odkedy stačí kliknúť.
Takto nejako ja vidím význam komentárov pod receptom.
ancicka
Asi mi niečo ušlo,o aké nové pravidla tu ide?
ancicka
Neviem ako sa zachovať,lebo ja komenty nesledujem,nemám čas,svoje recepty akurát odkomentujem ak treba a ked som si prečítala dočasné pravidla,tak verím,že admini to vyriešia k spokojnosti všetkých.No prikláňam sa k tým slušným a je škoda,že tu po čase je zasa niečo,čo treba riešiť takto.
Pozdravujem všetkých @varech áčov.
bubaya
Ale veď je to skveléééééééé, dievčatá a chlapci. Pridáte tri recepty, na čaj, na chleba s maslom a chleba s masťou. Vymažete pod nimi nežiadúce komentáre. Založíte si ešte dva-tri nicky, aby ste si napísali nejaký pochvalný, aby tam ten recept netrčal ako kôl v plote. A môžete komentovať. Ako dôsledok tohto všetkého tu už nebude existovať žiadna možnosť zistiť, či je recept dobrý, alebo nie, lebo nevhodné komentáre budú vymazané, hviezdičkovanie nefunguje a neexistuje možnosť, ako zistiť, či ten recepis niekto aj vyskúšal a ako ho ohodnotil. Teda okrem pochvalných komentárov, a tie budú aj k tomu chlebu s maslom. Ten, kto bude chcieť dobrý, osvedčený a vyskúšaný recept, nájde inde. Takže spokojnosť na všetkých stranách, nie???
kukulienka71
@Bubaya (28.10.2017 22:32)

odkedy tu funguje skupinka sabotérov, nebolo možné sa opierať ani o hviezdičkovanie ani o komentáre, pretože absolútne nezodpovedali kvalite receptu, vieš veľmi dobre! hviezdičkovanie len zavádzalo. aj dávnejšie sa trebalo prehrýzť množstvom komentárov k tomu, aby si sa dozvedela, že niekto recept skúšal, podaril/nepodaril sa mu a pri niektorých receptoch sú aj fotky ako dôkaz. štatistika nie je a ani nebude pri tom množstve. Na inom webe je napr. pod receptom udané číslom množstvo uložení a z toho aj množstvo vyskúšaní, tu sa udáva množstvo Fb lajkov a zdieľaní a pinov.
kuchticka
Prftidavamsa k@afataga.
nepridavam recepty ani ziadne ine info. Iba si obcas nieco precitam a dufam, ze to nikomu nevadi.
Mam k tomu dost vazny dovod.
Nedavno mi zomrel manzel, ktory ma vzal tam kam som nikdy nechcela a odkial som nechcela.
Bolo by to na dlhe rozpravanie ten moj
pripad.
kuchticka
Prftidavamsa k@afataga.
nepridavam recepty ani ziadne ine info. Iba si obcas nieco precitam a dufam, ze to nikomu nevadi.
Mam k tomu dost vazny dovod.
Nedavno mi zomrel manzel, ktory ma vzal tam kam som nikdy nechcela a odkial som nechcela.
Bolo by to na dlhe rozpravanie ten moj
pripad.
haji
@Kukulienka71 (28.10.2017 23:50)
Pokud jde o komenty pod receptom a brodění se nimi. Je to na hodně stránkách o vaření, že je třeba hledat, číst, listovat v komentech. Varecha má tu obrovskou výhodu, že si můžeš recept uložit, zapsat do poznámky všechno, co jsi načetla, případně své poznámky z realizace. Případně - se zeptat autora, redakcie. Když něco chci, tak se klidně brodím. Ideální stav neexistuje.
Každý lidský systém /jakéhokoliv druhu/ bude vždy kulhat.
Požehnanou neděli a všechny dny všemu a všem!
kukulienka71
@Haji (29.10.2017 09:16)

reagovala som na bubayin komentár o tom, ako sa dozvedieť, ktorý recept je hodný vyskúšania, ak sa zrušilo hviezdičkovanie a čiastočne a dočasne by absentovalo komentovanie. Tiež sa mi nepáči toto riešenie, ale dôverujem Tomasovi a vždy vidím nádej, že vymyslí, ako to tu vyčistiť.
Ak ma recept zaujme, určite sa brodím komentármi či tu, či inde, to je prirodzené. Ale takisto sa spolieham na svoju hlavu, skúsenosti a často aj intuíciu, ak sa rozhodnem vyskúšať niečo, k čomu nie je dostupné hodnotenie (napr. recepty z tlače, či netu).Preto nemám prehnané očakávania tam, kde ich mať nemôžem;-)
To sme ale dosť odbočili od témy trollov, kvôli ktorým táto situácia nastala.
Pokojnú nedeľu prajem.
1x haji
terinka55
Bola som už odhlásená a na “milión” percent rozhodnutá už nikdy sem na túto stránku vstúpiť a ani nič nekomentovať.
Po dlhšej dobe “kuk” a aké to “drastické” rozhodnutia a obmedzenia...
Kde ti žijeme? Snáď ešte v demokracií bez obmedzovania “práv”!
Preto som sa “nanovo” prihlásila a 100%-tná podpora a súhlas s @Afataga a so všetkými, ktorí obhajujú “rovnosť a spravodlivosť”.
TLIESKÁM, PALEC HORE!!!!!
kukulienka71
@Terinka55 (29.10.2017 12:05)

milá Terinka, aj si chýbala veru. Smiem sa spýtať, z akého dôvodu si sa odhlásila? Mám dojem, že práve kvôli rýpalom, ktorý nešetria ani milo komentujúcich. Pamätám si pár nepríjemných komentárov aj na tvoju adresu. Prečítaj si prosím vysvetlenie obmedzenia komentárov v inej diskusii včera od Tomasa, je to opatrenie aj v tvojom záujme.
alena45
Som tu už veľa rokov, pridala pár desiatok receptov, otvorila niekoľko diskusií, ale nepamätám si na znevažujúci komentár voči mne.
A ak aj by sa také niečo stalo, tak by som ho určite ignorovala. Nebudem predsa slúžiť k uspokojeniu niekoho chúťok.
Veľakrát vidím v komentároch jedovité odpovede varecháčov, a vtedy mi pripadajú rovnako hlúpe, ako pobádania provokatérov. Skúste ich ignorovať, jedine tak ich zaženiete preč.
terinka55
@Kukulienka71 (29.10.2017 13:08),
ďakujem za ohlas. Trafila si to úplne správne!
Prečítala som si to všetko. Tak len zostáva dúfať,
že spravodlivosť a česť, spolu so zdravým rozumom, zvíťazia a VŠETOK ten škodlivý “odpad” sa vyselektuje a VARECHA bude zase miestom príjemných stretnutí, hoci len virtuálnych, ľudí s dobrým úmyslom a srdcom na pravom mieste!
Ďakujem a pozdravujem TEBA a VŠETKÝCH, ktorým ide o dobrú vec.

frezia68
Bola som upozornená na novú situáciu,tak som prečítala komentáre.Je pravdou,že sa tu našli rýpalkovia,ktorí sa zabávali.A najlepšie,ak našli reakcie na blbé komentáre.Som názoru,ako @Alena45 ,že ak ich ignorujeme,nemôžu sa zabávať.Ak neprestanú-zablokovať.Ale každý z nás by mal mať prístup na Varechu,aj ak nepridal recept.Lebo pridané komentáre často vylepšia recept,najmä ak niekto pridá aj fotku,že vyskúšal ( hoci bez fotky,ak nevie,ale aj redakcia pomôže pridať).Verím,že redakcia nájde riešenie,aby Varecha bola zasa zdrojom dobrých receptov,aj zábavy a bez priblblých komentárov zábavychtivých rýpalov.
abdul
Súhlas s príspevkom napísaným Afataga včera 16:41.
Sú fóra na nete, kde admin stíha selektovať a držať diskusie v norme. Nie BAN, dnes pri primitívnej znalosti netu to nemá význam. Sú to ľudia, čo to robia popri zamestnaní a na fóre je niekedy 30 diskutujúcich naraz. Denný prídavok príspevkov je okolo 150-200. Soboty a nedele ešte viac. Tu admin pre istotu nič nepokazí (začiatok si každý vie doložiť) a pochváli sa akousi nedokonalou. Koľko sľubných myšlienok sa nerealizovalo ? TS,editácie, tlač nielen jedného receptu z KK a podobne. Najjednoduchšie napísať, že to nebude, prípadne sa to nedá. Dá, len treba chcieť, a to niekedy bolí. Bol som dlhší čas mimo EÚ, občas som nakukol , ale stále rovnaké pesničky. Prestávam sem chodiť, sú iné a kvalitnejšie web. stránky.
jujoska
@afataga neviem ci len zbytocne nejdes sama proti sebe takymto protestom, @tomasovi je podla mna jedno ci uverejnis nejaky recept alebo komentar. Ale rada sa k tvojmu protestu pridam, ani ja neuverejnim ani jeden recept ani komentar pod recepty
Z tohto vsetkeho sa urcite najviac tesi nas Chrobak Truhlik co vsade bol, vsetko videl a vsetko vie najlepsie
:-D
zuzanka1367
Fúha a tu zas veselo :( je tu popísné veľa pravdy, nechali to zájsť ďaleko a teraz robia nepopulárne opatrenia. Dúfam, že nájdu vhodné riešenie, ktoré neublíži neprispievajúcim účastníkom Varechy, bola by to škoda. Ale zase naučiť sa príjímať konštruktívnu kritiku a nechať si poradiť prospeje každému z nás, trochu nadhľadu pomôže. Čítať len ospevné komentáre tipu mňamky, hamky...uf. Tak si počkáme na riešenie.
atina47
Recepty nedavam to je pravda, ale strasne rad si prectu starsi, ktere mi unikli nebo nove a kdyz mne nektery oslovi tak rada napisu i komentar nebo pochvalu. Nechapu proc takova zmena v nas neprospech.
afataga
@frezia68 , @abdul , @kimlo suhlas, ved aj ignorujem :-)
@zuzanka 1367. ale tie tvoje recepisy su ozaj mnamky :-)
@atina47 no predsa LEBO :-), take lahke nevies? Nie si sama, kto to odskace a presne o to mi islo.
@jujoska ani nie, aj tak ma to tu v poslednej dobe bavi cim dalej, tym menej a len tak na margo, neviem presne ktoreho chrobaka mas na mysli, lebo su tu min. dvaja :-)
tomas
Nový systém a nové pravidlá sú viac menej hotové. Ešte to musíme otestovať a nasadiť. Verím, že budete spokojnejší.

Potom odpíšem menovenite aj na jednotlivé komentáre.
afataga
@Tomas (3.11.2017 13:23)

Vdaka za info, som zvedava, casom sa ukaze, ci budeme spokojnejsi.
A ked sme na drote, s tymi TS to bude ako? Databaza migruje uz min. rok. Nie v Napadoch, tu ste slubovali TS a akosi sa nic nezmenilo. Rada by som aj na toto dostala odpoved.
kika1212
@Afataga (3.11.2017 19:20)

Afi toto bolo od teba veľmi milé. Ja som dala hladovku:-))) Ale s organizátorkou bola sranda:-)))
tomas
@afataga Pokojne môžete protest ukončiť.
Komentáre môžu pridávať všetci ľudia, niektoré budú schvalované redakciou. Akonáhle bude používateľ upgradnutý (ručne) redakciou, tak sa budú jeho/jej komentáre zverejňovať automaticky.

viac info v diskusií :  www.varecha.sk/F7719...
tomas
@Smejkad (28.10.2017 17:12)

áno súhlasím s vami, žiaľ museli sme riešiť (často sa opakujúci problém s vyrývačmi v diskusiách). Od dnes môžu znova komentovať všetci.

viac info v diskusií :  www.varecha.sk/F7719...
tomas
@Elef (28.10.2017 21:31)

Áno sú aj iné stránky. Žijeme v slobodnom svete, každý môže navštevovať stránku, akú chce. Na druhej strane každá stránka môže mať svoje pravidlá. Ak sa vám nepáčia naše pravidlá (ani tie nové dnešné, viď viac info v diskusií :  www.varecha.sk/F7719...
), tak existuje veľa iných stránok s rovnakými alebo inými pravidlami, s horšími či lepšími pravidlami.
tomas
@Kukulienka71 (28.10.2017 23:50)

Hviezdičkovanie (resp. tlačítkovanie receptov) príde tiež, a bude verejne napísané, kto ako hlasoval. To isté bude platiť o srdiečkovaní komentárov. Snáď to pomôže zvýšiť kvalitu hlasovania.
tomas
@Zuzanka1367 (30.10.2017 11:58)

Verím, že nové pravidlá, ktoré platia od dnes budú dobrým kompromisom.
tomas
@Afataga (3.11.2017 19:13)

Vlastne áno. Nové notifikácie, nové vzťahy ako možnosť followovať obľúbeného používateľa, resp. možnosť pridať si človeka k priateľom a písať mu súkromne, by mali pribudnúť. Trošku nečakane sme teraz riešili komentáre. Ale tie sme prerobili, tak môžme pokračovať v tých ostatných veciach.