Rôzne

Vok panvica

kutala - bez fotkykutala, 14. februára 2015

Aké výhody má vok pavica

@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
Jej výhody sú dané technológiou prípravy jedla;minimum tuku a rýchla príprava (suroviny je potrebné pripraviť vopred).
mariamka
tuto "recnicku" otazku zadaj do gugla, a sa dozvies .) akurat daj "wok",, vlastne google ta opravi sam :)
kutala
Marianka
Ja viem že sa píše W.Naschval som to tak napísal a čakám kto na to naletí.
mariamka
tak potom? ak je relevantny tvoj vek, tak je to o nicom,, ale ako vtip, dobre :)
viera1
@kutala hlavne,že si zadal takúto otázku:Aké výhody má vok pavica...
Brala som to tak,že nekontroluješ po sebe,čo píšeš...
evanaaa
Inak, pán @kutala čakal pomaly 4 roky, aby sem dal nejakú diskusiu a napokon sa z toho vyvinie len žart. Otázka je, kto naň naletel....? Ale aspoň sa dočkalal odpovede, aj keď ju, ako píše, nečakal. :)
bubaya
Podľa vyjadrenia šéfkuchára Antonyho Bourdaina: Panvica /akákoľvek/ ktorá nie je taká ťažká, aby pri údere spôsobila ťažké ublíženie, nie je dobrá panvica. Takže wok má tú výhodu, že má dlhšiu rúčku a väčší priemer ako normálna panvica. Takže akčný rádius pri útoku wokom je väčší, ako pri útoku bežnou panvicou. Preto odporúčam použiť jednoznačne wok, zvlášť pri pokuse vymlátiť kuchyňu. V prípade vášho záujmu vám dodám aj prepočty, aký je tento rádius v závislosti na priemere, hmotnosti a dlžky rukoväte predmetného woku.
1x ada13
2010
Len taka poznamka to co sa bezne predava nie je wok je to naozaj len vysoka panvica, naozajstny wok nema rovne dno aby sa varilo skoro bez oleja plus rychle stir fry, ale preto sa s nim neda varit na elektrike aj na tradicnom plynovom sporaku treba mat nadstavbu na sporaku.


pusta1
no konečne vidím fotografiu, skutočného wok, ako má vyzerať a vdaka čomu sa môže používať nad plynovým horákom. otázkou pre mňa však zostáva, či takýto potrebný silný plameň ako vidím na obrázku, je možné nastaviť v bežnej domácnosti na bežnom plynovom sporáku, teda aspoň na vrchu kombinovaného sporáka.
@2010 , dakujem ti.
kimlo
Ja mám tento:




liatinový, priemer 37cm, váha 5kg, polguľaté hrubé dno z vnútra, rovné dno z vonku, žiadny nástavec na plynový horák. Nemá chybu.



1x viera1
kimlo
Asi pred 15 rokmi mi ho ježiško naježil. :)
kimlo
@2010 bol kúpený na SK, neviem však kde, dostal som ho na Vianoce, je k nemu aj plechová pokrievka a este polkruhova mriežka, tu som však este nikdy nepoužil.
elalea
....@kimlo... veru,fajn je ta tvoja "panvicka"...;-),hlavne ten spodok.ja varim na elektrike,zislo by sa daco takeho...;-)
afataga
@viera1 ja mam presne taky isty, kedysi som ho kupila v Kinekuse, neviem ci to este maju, na plyn je uplne super, na sklokeramiku nanic
kimlo
Ja som v ňom varil aj gulas, bolo to lepšie ako v hrnci. :)
viera1
Ja vo woku parím knedle ☺,ale mám Ø 30cm a pokrievka je polguľovitá,má výšku 12cm.Mama má zavarovací hrniec a tam je dierovaná vložka 27cm,je to taký aušus materiál,tak dávam papier na pečenie a funguje to.Ten wok,čo dala @tiginko je dobrý,ale strašne veľký;som to namerala na sporáku,tak zaberie 3 horáky.
slavka2012
Mne to pripada skor ako uzbecky kazan, vari sa v nom plov bud na otvorenom ohni alebo v kotliku, pripadne v peci, ktora ma na vrchu otvor do ktoreho kazan tesne zapadne tak, ze jeho vrch je na rovnakej urovni ako povrch pece a spodnu cast kazana ohrieva zivy ohen. Tu je obrazok aj s receptom:  www.sras.org/plov_pilaf_for_men...
afataga
@tiginko to je on, @viera to mas aky sporak? ja som ho davala na najvacsi horak a nic viac mi nezabral, plny plyn a super
viera1
@afataga sporák mám klasický,ale myslela som to tak,že panvica zasahuje až k vedľajšiemu a zadnému horáku a tým pádom na nich zároveň nemôžeš variť.
2010
Moj wok horak vyzera takto daako - preto sa mi podarilo odtavit kovovu rucku na pekaci... pomerne lahko


caterina
@evusik tuto panvicu pouzivam a som s nou velmi spokojna. Ja davam trosku oleja (kvoli chuti) a naozaj sa v nej nic nepripali a jedlo je velmi dobre
caterina
juuuj, som sa pomylila, tento komentar mal byt k inej diskusii