Zdravá výživa

Vitamínový deň

finczi - fotkafinczi, 10. júla 2014

Už istý čas plánujem zaviesť do svojho životného štýlu tzv.vitamínový deň. Jeden deň v týždni sa konzumuje iba ovocie a pije sa len čistá voda, prírodné ovocné šťavy alebo bylinkové čaje. Rada by som to striedala so zeleninovým dňom, keď sa okrem konzumácie zeleniny pijú zeleninové šťavy, voda a bylinkový čaj. Máte s týmto skúsenosti? Možno si mám na niečo dať pozor, alebo sa ničoho vystríhať...Aký máte na to názor? Poradíte mi, prosím? Ďakujem!

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
ak ti ide naozaj o vitaminy, na tvojom mieste by som v prvom rade riesila, ci dokazem zohnat ovocie a zeleninu bez chemickeho bordelu a s aspon nejakymi vitaminmi
lebo ked niekto nieco pestuje rychlosystemom a s postrekmi, potom sa zbera nezrele aby prezilo transport a potom sa umelo nechava akozedozriet - v takychto plodoch vitaminy mozes hladat ako ihlu v kope sena, zato skodlivin tam budes mat, akoby si do seba kopla mozno aj balik cukrikov
ak som to prehnala-ok, ale nieco na tom bude :-)
sovka62
Jeden vitamínový deň do týždňa mi akosi nedáva zmysel. Prečo nekonzumovať vitamíny denne? Päť malých porcií zeleniny a ovocia (zeleninu k jedlám, ovocie ako desiata a olovrant) podľa mňa spraví viac osohu ako deň hladovky. Samozrejme zdravé ovocie a zdravá zelenina, @smejkad má pravdu.
finczi
@sovka62 samozrejme, že denne konzumovať vitamíny treba. Mala som na mysli okrem toho zaviesť jeden iba ,,vitamínový deň". Tak som to myslela...Deň hladovky je veľmi prospešný, ak človek má dostatočné vedomosti, preto som sa chcela poradiť nielen s mojim okolím, ale aj s Varecháčmi, kým sa na to dám /ak to vôbec budem zvládať/.Ďakujem za názor aj Vám.