Ahojte , prosím, zaváram - momentálne marhulky a prosím.... chcela by som sa spýtať, dávam aj viečka na závit. Po vychladnutí držia , ale niektoré sú mierne vyduté, tak trošku. Je to pri niektorých druhov viečok normálne? Alebo? dík
@zareagujAhojte , prosím, zaváram - momentálne marhulky a prosím.... chcela by som sa spýtať, dávam aj viečka na závit. Po vychladnutí držia , ale niektoré sú mierne vyduté, tak trošku. Je to pri niektorých druhov viečok normálne? Alebo? dík
@zareaguj
keďže sa jedná o marhule radšej by som si ich uložila do prednej pozície a odsledovala, pretože znovu ich prevárať sa nedá:-)
@milad skúšala som už zopár pohárikov, našťastie netiekli...
@betka11 dík, dík
Ja to robím tiež, ako lenivý gazda, ochutnám, akú má ovocie, alebo zelenina chuť a podla toho potom pridám navrch pohára ingrediencie, zalejem vodou z vodovodu, používam väčšinou len twistovky, dám na plech, zalejem 2 cm vody, do trúby na 180 stupňov, keď začnú bublinkovat stiahnem na 85-90 stupňov a podla tvrdosti nechám od 5 do 15 minút v trube. Väčšinou idem hneď spať a vyberám až ráno, ale inak vyberám hneď, ale málokedy otacam a prykryvam. Twist sa môže vydut a nepricucnut, ale pokiaľ sa netoci, je to ok , ešte sa mi nič nepokazilo! Kedysi som dodrzoval všetky staré spôsoby ako moja maminka, ale už som zlenivel. Ta si s tým vždy dala prácu a jej kompóty ma otec ešte dodnes a všetky sú krásne, aj keď mamina je 5 rokov v nebi. Ta sterilizácia v mikrovlnke je dobrý nápad, ako vravíš, zabije všetko živé, preto ju doma zakazujem používať, ak netreba. Ale ako sterilizátor sa to môže používať. Keby som musel doma akútne operovať, vysterilizujem si tam nástroje...