Rôzne

Viečka na fľašky

maminka1 - fotkamaminka1, 4. septembra 2012

Vedel by mi niekto poradiť, či sa daju kúpiť klasicke male viečka ale na flašky od výživy? Lebo tie original výživové sa mi niekedy - dosť často nedaju poriadne zatiahnuť....a kde ich dostať...
Ďakujem ;-)

@zareaguj


Diskusia k téme

katamama
Veru v obchodných centrách som ich už dávno nevidela.... Skús na trhoviskách blšákového typu. A čo net? Skús pohľadať.
ubka
kupovala som v AZ-ke, obchode
sovka62
V sezóne aj u nás (a iste aj v iných záhradkárskych potrebách), aj výživové, aj tatarkové, aj horčicové, aj klasiku 0,7 a 0,3 lita, ale teraz už zásoby dochádzajú. Ale skús Kinekus Žilina, sú na nete, majú aj zásielkový obchod, asi pochodíš.
nadasky
Ja kupujem všetkočo sa jedná konzerv a víčiek v Novom Meste nad Váhom je tam podniková predajna fa Silgan Metal
klaura
Ja nemám rada šroubovacie 3 dl víčka ... takmer vždy mi polovica várky nechytí a musím zatvárať a sterilizovať znovu ... je zaujímavé, že so 7 dl víčkami tento problém nenám ... či mi víčka chytili, skúšam poklopamím nechtom ... keď počujem ostrý, kovový zvuk, všetko je v poriadku ... keď zvuk znie duto ... mám problém a víčko treba utesniť znovu ... zaujíma ma, ako skúšate výsledok sterilizácie vy ... a či treba víčko uťahovať poriadne, alebo len s citom ... aby mal aj vzduch kade vyfučať ... uvítam každú vašu radu ... :)
zdezda
@klaura výsledok uchytenia vrchnáčikov aj počuť, keď vychladne zaváranina, vrchnáčik pukne, lebo sa preliači a ak nestihnem počuť "puk", tak oblejem poháre troškou vody a ona zostane na vrchnáčiku, nestečie, tak je preliačený, čiže chytený :-), inak ani pootočiť sa ním nesmie dať, ak ním dokážeš pohnúť, nie je to dobré.
maminka1
mne ide hlavne o tie výživové flaštičky, nakoľko ich mam strašne veľa ale s tými original viečkami je to o držku...ďakujem za typ ako skontrolovať zasterilizované fľašky...aj mne sa stáva že nechytilo dobre viečko-zistila som pri otvoreni fľaštičky ;-(
mirkamt
@maminka1 Ja tie viečka a fľašky z presnidávok rovno vyhadzujem. Párkrát sme ich použili na zaváranie, ale nedopadlo to dobre. Až neskôr som si prečítala, že tie originál viečka z kupovaných presnidávok sú len na jednorazové použitie, takže nie je vhodné si ich nechávať na zavaránie ako napr. z horčice alebo tatarskej.
babidka
@mirkamt , su dva druhy flasticiek od detskej vyzivy .Jedny maju viecka iba na jedno pouzitie - tie su naozaj iba na zahodenie...Zavity na flaske su ploche a pliesky su tak isto slabucke . Druhe maju viecka dobre , na flasticke su tie vystupky ovela vyraznejsie a viecko ma prehnuty okraj a tak sa daju dobre zasrubovat .Tak isto ako viecka na vacsich flastickach .
@maminka1 , ja som tie male viecka kupila v zahradnickych potrebach aj v Jednote . A pre istotu ich mam vzdy v zasobe uz davno pred zavaracou sezonou :-))) Mam taku skusenost , ze na rozdiel od tych vacsich "majonezovych" sa daju pouzit najviac 3x a potom uz nedrzia .
pacik
Podarilo sa mi nedávno tieto viečka kúpiť v predajni TESCOMA v ZA.