Spracovávate vianočné pečivo, napr. linecké ale aj iné v robote, alebo je to nevhodné? Ešte som to neskúšala, nemala som robot, tento rok som si ho ale kúpila a rozmýšľam či je to riziko spracovať cesto v robote alebo zostať radšej pri poctivom ručnom spracovaní.
@zareaguj
Toto som nechcela počuť. Ja rada pečiem vianočné pečivo, a s úsmevom :-). Mňa zaujíma iné, praktická vec, čo urobí robot s takýmto cestom, či ho zničí, alebo človeku pomôže s prácou.
Ja mám robot,ale na drobné pečivo napr.linzerky som ho ešte nepoužila. Moja rada. Pred sviatkami skús skúšoné pečenie s robotom a uvidíš či budeš spokojná.
Keď som cesto vymiesila v robote vyzeralo výborne, tak akosi ako krém, no paráda, rukou sa tak nespracuje, tešila som sa. Ale len dovtedy, kým som sa labky nepokúsila vybrať z formičky. Nijako to nešlo, skúsila som vidličku, malý nožík... nič nepomohlo. Vyložila som ich do zimy, na balkón, že hádam trochu zmäknú. Márna nadej. V ten rok boli Vianoce bez labiek. Až kedysi v januári som ich nahádzala do veľkého hrnca, nechala odmočiť a aj tak som formičky musela čistiť kefkou, tak to bolo prilepené.
Takže robot radšej nie.
Podľa mňa to nebolo robotom.Skús ešte raz.
Je to super pomocník pri všetkých druhoch cesta . Sovkine labky pečiem každý rok a som s týmto receptom veľmi spokojná , Samozrejme toto je jediné cesto ktoré miesim ručne
Súhlasím so @sovka62 , TOTO cesto je treba vypracovať rukou! Skúšal som veľmi veľa receptov, a ukotvil som pri tomto. Tá trocha roboty stojí za to! P.S.Sovka už sú na balkóne... :-))))
Aj ja pečiem medvedie labky podľa Sovky :-).
A tiež sa ti tak daria? Moja mamka vytrhala zo svojej kuchárskej knihy všetky ostatné a robí už len tieto. Akurát brácho sa hnevá že predtým si smel všetky zlomené zjesť a teraz nemá čo. Tak mu mama také tri kúsky zlomý aby nefrflal.... :-)))
@altyn
@sovka62
Aj ja, aj ja ;-)
Na linecke, medvedie, vanilkove atd. Vsetko miesim rucne. Okrem ineho milujem to maganie masla cukru prisad korenia muky.... k tomu dobra hudba, pohar sucheho Huberta a tesenie sa na Advent. Moj Kitchen Robot ma v tomto case prazdniny. Ved sa cez cely rok narobil dost;-)
A dávam si záväzok, že nebudem piecť 18-20 druhov a každý z dvojitej dávky. Naozaj to musím zredukovať, vlni sme mali vianočné v mrazničke do polovice marca.
Ano, tie labky od @Sovka62 sú super recept.
a na miesenie pouzivam tento hakovy nadstavec,
cesto po vymieseni ulozim cca na 30 minut do chladnicky, kolaciky sa vzdy vydarili,
to je moja skusenost,
prijemne a uspesne vianocne pecenie zelam vam vsetkym ☺
ano, mam ten istý robot a to je ten spravny nádstavec. Ale aj ine znacky robotov maju nieco podobne.
:-) :-) :-) :-)
www.chefshop.sk/food-processor-kitchenaid-5kfp1335-kral...
Skvelo ste opisali spracovanie cesta. Ked sa preslaha, tak potom sa meni konzistencia cesta. Food processor od Kitchenaid chcem aj ja ale ten mensi.
Miesim vsetko v robote tak,ze robot mi vymiesi,ked vidim,ze sa to krasne spojilo vyberiem a dopracujem este ak treba v rukach.Nesmie sa nechat cesto velmi premiesit a hlavne, aby este v chlade postalo toto je zaklad aby sa rozvinul lepok