Varenie

Vianočná rybka :)

snezienka - bez fotkysnezienka, 28. novembra 2012

Ahojte!

Chcela by som sa poradiť, akú rybku mám kúpiť na vianočný stôl. Zvykli sme mať pangasiusa, ale rozhodla som sa pre zmenu. Ktoré ryby nakupujete a kde?

@zareaguj


Diskusia k téme

rybarkuchar
Za toho pangasiusa Ťa nepochválim, ak rybu na vianoce - tak kapra. Ak máš problém so živým, tak kúp mrazené pstruhy odchované na slovensku. Pozri si pár mojich "rybacích" receptov, možno Ťa niečo inšpiruje.
zuzik01
moja najlepsia rybka na vianoce k zemiakovemu salatu je kuraci rezen :-DDD
nasi maju vacsinou podkovicky z kapra ;-)
petra5
Kapór :) príp.pstruh potočný slovenský
afataga
@zuzik1 moja ryba je zas bravcovy rezen :-)
skusala som aj filet zo sumca, celkom bol dobry
modrykamen
Najskôr k úcte k tradíciám si dám vyprážaného kapra, deti a vnuci filé a v priebehu večera potom dusíme vyprážané kuracie a bravčové rezne. Ale samozrejme predtým oblátky s medom, págle s makom a Kapustnicu (áno s veľkým K, tam musí byť veľa mäsa a sušených hríbov - neumučte ma, tak som naučený z domu).
egreska
u nás to je jedine pravá nórska treska,nórsky losos alebo slovenský pstruh ..nejedzte pangasy !
renulienka
...my mavame klasiku kapra, ale nepokazis nic pstruhom, lososom a dokonca nedavno som skusila zubaca, vyborna je prazma aj morsky vlk, myslim, ze teraz nie je problem pri vybere ryb...a cim jednoduchsia priprava - maslo ,sol a bylinky, kusok citronu- tym lepsie;-), ak si sa rozhodla vymenit pangasiusa za inu rybu, urobila si vyborne;-)
honestka
kapra sme tu kupovali prve roky ale chutil podivne a nevedei sme si nan zvyknut. ostali sme pri bielych rybkach pocnuc sole, potom sme cod/treska/ alebo lampuga.
a pravidelne robim aj treska salat s bulharskym a feferonkovym.
kopretina
Někde jsem četla, že pangasius je ze řeky Mekong - Vietnam, kam jdou všechny možné splašky, kvalita vody špatná a asi ani maso nic moc. Já bych byla buď pro kapra - tradice - nebo candáta a nebo nějakou čerstvou mořskou rybu - treska atd. Zmrazenou bych také nekupovala, platíš tam hodně draze vodu.
ainy
ja robievam čerstvého tuniaka, ako steak....aspoň raz v roku, lebo je drahý :-(
vierina
Super lososík alebo kapor naložený deň vopred v tejto marináde :
Mllieko, olivový olej, petržlenová vňať, cibuľa, cesnak, čerstvá zelená paprika nakrájaná na kolieska, soľ, vegeta. Rybu naložíme do uvedenej marinádky a necháme odležať cez noc, potom zlejeme, vnútro ryby opäť naplníme ešte čerstvou cibuľou a upečieme.

pripravený v dobrej marinádke a to:
petržlenová vňať, citrón pokrájaný na kolieska, soľ, veľa cibule, cesnak, jedna zelená paprika pokrájaná na kolieska
vierina
ešte dopĺňam že touto marinádou zmizne zápach ryby a chutí super ! Cibuľou, cesnakom a paprikou nešetríme...
violetacamorova
Tu v Skotsku som minuly rok skusila basa filet neviem ci to je spravne napisane, ja sa velmi v rybach nevyznam, ale bola to lahodka, treska filety uz ani nekupujem, bola uzasna vyprazana na vianoce a aj cez rok si ju kupim a spravim len tak na masle. Na Slovensklu bu to bol tiez kapor ten je najlepsi, alebo pstruh alebo mrazene file.
muffin
My si tento rok chceme kupit zraloci steak. Citala som na nete skvely recept so zazvorom a paprikou. Inak mame doma rybky velmi radi, skvele su hoki a prazma...ak si z KE, tak odporucam zajst do vianocneho stanku pred Auparkom a tam budu predavat od zajtra rozne mrazene ryby na Vianoce za akciove ceny ;)
srdiecko
My už tri roky po sebe kupujeme lososa, je fantastický. Ale tento rok som mala možnosť ochutnať pstruha filety, tak to bola lahôdka, myslím, že ju kúpim na tieto Vianoce, alebo aj skôr. Fakt odporúčam :). A keď už tu boli spomenuté Košice, tak sa určite pôjdem pozrieť do toho stánku a možno sa mi tie filety tam podarí kúpiť :)
angiek
ja len kapra, muz len file..mame to podelene a viac mi ostane, inak ryby nemam rada :)
marianne
Tento rok mam nachystane dva slovenske pstruhy potocne a bude aj kapor.Ale mavali sme aj lososa,steak z tuniaka...