Ahojte, konecne sa mi na Cypre podarilo kupit polohrubu aj hrubu
muku, tak som chcela konecne upiect vianocku. Nakoniec ma ale
prekvapilo mnozstvo receptov - niektore s hladkou, niektore s
polohrubou mukou, niektore kde sa muka miesa - niektore s vodou,
niektorou s mliekom, niektore so smotanou atd.
Viete mi niekto poradit aky bude vo vianocke rozdiel, ak pouzijem
namiesto mlieka vodu a aky je rozdiel v pouziti muky? Ked som
naposledy robila biely kolac, co je vianocke dost podobne, davala
som len hladku muku a bol trosicku akoby "zbity"...
2-4 zltky,cukor ,maslo,mlieko ,kvasnice...nakoniec hrozienka a mandle.
Cesto musi byt tuhsie ,aby sa dalo zapliest do vrkoca;-)
Nech sa vydarí :)
zmenila som len to, že dávam 100g cukru a hrozienka namočené v horúcej vode s rumom
varecha.pravda.sk/recepty/pecivo-aj-na-velku-noc-fotorece...
...neviem či ti budem vedieť dobre poradiť....ja ešte tie spoje, myslím tie pramene...keď je to upletené potriem vrch bielkom, predtým najskôr bokom dlane do stredu spravím žliabok a tak potriem bielkom a potom prichytím špajdlami
Síce niesom autorka receptu, ale dovolím si napísať svoj názor: nič sa nestane, keď použijete polohrubú múku. Navyše, budete mať skúsenosti, ktoré si potom časom porovnáte a vyberiete si to, čo bude viac vyhovovať. Veľa zdaru !