Rôzne

Verzia pre tlač

majki555 - fotkamajki555, 6. decembra 2013

Da sa nejako vytlacit recept aj s obrazkom? Mne tie obrazky dost
pomahaju, hlavne pri neznamych receptoch.Ale ked si dam verziu
pre tlac, obrazky mi nezobrazuje.

@zareaguj


Diskusia k téme

marianna76
Ale... idú aj obrázky.... keď si dáš otvoriť jeden recept a dáš si na pravo ten obrázok, čo značí vytlačiť... zobrazí sa ti recepta aj s obrázkami... skús
elixir
Mne sa tiež zobrazia všetky, akurát úvodný nie.
viera1
@majki555 neklikaj napravo na vytlačiť,ale vľavo hore na "súbor" a "tlačiť" a stránky od strany 2 napr. po stranu 4,podľa toho,ako je to dlhé.Ak to nemáš celé,tak znova a pokračuj napr. stranou 5 a 6.Ja to tak robím pre dcéru,aby mala aj s obrázkami.Vyskúšaj.
hubata
Mne sa to tiež nedá vytlačiť, ale to bude tým, že nemám tlačiareň ......
katka78
@majki555 Ak tlačíš cez "vytlačiť" z menu varechy vpravo na stránke, tak by sa ti mal vytlačiť celý text aj s obrázkami, s výnimkou úvodného (škoda, že je recept bez úvodného obrázku na ktorom je zobrazený finálny produkt).
Ak by si však tlačila cez symbol tlačiarne u seba v PC, vytlačí sa ti celá zobrazená stránka s receptom, vrátane reklám a diskusie. Táto druhá možnosť minie viac papieru a toneru, hlavne keď je pod receptom dlhá a niekedy aj bezcenná diskusia.
Ja to robím často aj tak (ale to je zase prácnejšie), že si prenesiem celý recept do wordu, nechám si len obrázky, ktoré sú pre mňa užitočené a tiež ak je v diskusii cenná rada, okoprírujem a pridám si tam aj tú. Prácne, ale sama si určím, čo tam mať chcem a čo nie.
Na druhej strane by som niekedy uvítala aj možnosť "print friendly", kedy si viem pred tlačou sama určiť, čo z daného receptu sa bude tlačiť a čo nie. Napr. pri fotorecepte si tak môžem sama zvoliť, ktorý obrázok a či vôbec nejaký chcem tlačiť. Pri niektorých totiž stačí iba úvodná foto, aby som vedela ako cca finálny produkt vyzerá, nepotrebujem celý fotopostup, ak je recept inak jednoduchý.
rulik
ja si ho najprv cez ctrl + c a ctrl+v stiahnem zvlášť, čo je nepotrebné odstránim alebo upravím a uložím alebo vytlačím

sovka62
Aj ja si sťahujem, tak ako @rulik. A rovno si ukladám do počítača, pre prípad, že by autor recept vymazal.
tatranocka
@katka78 ,však nemusí tlačiť aj s diskusiou,vytlačí si len príslušný počet strán,ako @viera1
Na druhej strane,niekedy sú dobré recepty,no autorka fotí ešte aj cibuľu v panvici.Fotky sú dobré vtedy,keď je tam nejaká informácia,ktorá je potrebná pre úspech (napr.ukážka pletenia pečiva atď).
ampara
Škoda papiera,keď je v postupe 22 fotiek a viac ako polovica komentárov je ďakovačka autorky:-(
rulik
@sovka62 ja to zálohujem rovno tlačou, ale len to čo ma naozaj zaujalo(už sa mi stalo, že odišiel PC, alebo sa disketa nedala načítať(kedysi)), USB kľúč mi zatiaľ neodišiel asi poukladám niečo na nejaký poriadny kľúčik a nebudem obmedzený stacionárom, ale si ho otvorim kde chcem
rulik
@tatranocka neber radosť niektorým varecháčom, sú radi, že sa im podarili fotky tak to chcú odprezentovať,ved Ty si ich potom vymazať môžeš
tatranocka
@rulik mám dosť skúseností,ako čo najjednoduchšie naučiť napr. moju mamku,čo s tým.Nikdy nerobila s počítačom a som až prekvapená,kde sa už posunula.Netreba na takýchto ľudí zabúdať,nie každý to ovláda a som rada,keď je recept prezentovaný racionálne.
bozulka
@hubata , :-) :-) Mám ten samý problém,ale sťahujem si ako píše @sovka ,...Istota je istota !!!Mám ešte jeden problém...sťahujem všetko čo sa mi páči,ale keď sa pozriem čo mám uložené a stiahnuté...musela by som žiť ešte aspoň tri životy... ?????
majki555
Dakujem vsetkym za rady.Asi budem musiet pracne prenasat do wordu a potom tlacit.
Ja nepotrebujem tlacit cele fotorecepty.Staci mi jeden vysledny obrazok.Pomaha mi to,ak peciem nejake nezname kolaciky.Predsa len sa lepsie pecie,ak je nejaka predstavlivost,ako to ma na konci vyzarat. Zide sa to hlavne,ak sa jedna o rozne male kolaciky roznych tvarov, to je dobra inspiracia :-)
Neraz si recepty tlacim vopred a pokym na nieco nove pride rada, tak uz zabudnem,ako to malo vyzerat...