Rôzne

Veľkosť formy a plechu.

tanaivan - bez fotkytanaivan, 4. decembra 2014

Chcela by som navrhnúť nasledovné. Veľa razy sú tu recepty krásne popísané, nafotené, len by bolo dobré uviesť veľkosť plechu, alebo priemer tortovej formy, často sa potom opakujú otázky ohľadne týchto informácií.
Ďakujem príjemné predvianočné pečenie a varenie.

@zareaguj


Diskusia k téme

svedka
presne tak,to uz tu bolo a kaslalo sa na to,takze sa aj nadalej bude :) Ak mas pochybnosti,pytaj sa na velkost pri konkretnom recepte autora-bud komentar alebo sprava.Ale vacsina uz zacala pisat aj tie velkosti plechu a sikovna gazdinka ma aj tak v oku :)
marcel83
Veru, veru... V oku, alebo v ... a dá formu/plech podľa seba. :) @tanaivan keď budeš robiť torty a v jednom recepte bude napísané 24cm, v druhom 23,8cm, v treťom 23,5cm, atď, budeš mať doma každý rozmer? :)
"Uhnite sa, idem hýbať rozumom" častokrát postačí ;)
svedka
Tu nikto nepozna Horkyze slize,ci ako? :DDDD
zolik
@svedka , nepoznam :-( , Ale viem, ze je to hud. Skupina. Este tak Elan. Z CSSR som odchadzala v 1985. je to ich hlaska?
zolik
@svedka , si Zlato, len mne sa to neda otvorit. Ze z CH nemam pristup na tuto stranku. Musim si to najst cez YouTube. Staci ked mi prosim napises o ktory titul ide. Vdaka.
zolik
@svedka , super pesnicka. Vdaka Tebe som uz v obraze. S tym slovom "uhni" mam zazitok: moj starsi syn robil s mojou mamou nieco na zahrade a hovori jej: "Babi uhni" a moja mama odpoveda: "A babicka uhnila". Od vtedy to mame v slovniku ako nasu rodinnu "prupovidku". ;-)
marianne
dnes sa mi paci tato,mam taku melancholicku naladu dnes..:-)) pekny vecer dievcata k predvianocnemu peceniu aj ked tie plechy sa mi veru nechce merat,ale aspon na tie torty by sa veru zislo priemer napisat





mariamka
@marianne kde ty na to chodis,, naozaj dobre padlo, dnes som si skoro odfikla pol prsta, ucim sa na ocielke brusit a tak to dopadne, potesilo
mariamka
co trepes, zajtra budes excelovat,,, sa kazdemu pritrafi taky BadDay


mariamka
to som videla,, tak co, aspon sused sa potesi :) co sa deje?
marianne
aaa nic:-)som si nabrala viac na rohy ako unesiem,ale to som cela ja...:-)) som v poho
marianne
a uz je dobree,no co mam robit? musi byt dobre :-)) na dobru noc






mariamka
joj ty budes v tom Bailande? tak to pozor, mame favoritku! myslim, ze sance su :))
evanaaa
Tento problém som spomenula kedysi dávno, aby sa podľqa možnosti uvádzali rozmery plechu alebo tort. formy, podľa možností. A myslím si, že tie plechy a formy sú normované, teda, že až také rozdiely nie sú a tie základné háídam doma máme, napr. priemer guľatej formy je väčšinou 24, 26 alebo 28 cm. a u plechov tiež nie je veľa tých mier, určite nie ako uvádza @marcel83 , a ak by aj, tých pár mm rozdielu by nevadilo tak, ako rozdiel už 5 cm. No a ešte k tomu - uhni: moja mama, ak jej niekto z nás zavadzal, zvykla povedať: ....uhni koza, ide voz.......
evanaaa
Písala som o tom tuším 25. júla 2010 a odvtedy sa táto téma ešte párkrát opakovala.
dalmatinka
Pripájam sa k návrhu, aby sa uvádzala veľkosť plechu a tortovej formy, bude to pomôcka pre začínajúcich, pre prvé pečenie-lebo keď pečiem prvý krát recept, snažím sa všetko dodržať, až po opakovanom pečení môžem upravovať, a tiež nemusíme čítať niekoľkostranové diskusie k receptu, kde sa niekedy rozmer objaví.
kukulienka71
A čo keby to Redakcia dala ako kolónku? myslím veľkosť plechu, formu. Možno to niektorým pri písaní receptu proste ujde, zabudnú na to a takto by to mali pred očami k vyplneniu.
1x becke
siskam
Kukulienka, súhlasím. Sú tu aj neskúsené kuchárky, ktoré takú informáciu privítajú. Tým nestačí hýbať rozumom.
tanaivan
Veď práve preto som to napísala, lebo nie všetci sú takí dokonalí ako Marcel83. Ja pečiem roky (mám 52r.), ale sú tu aj mladé začínajúce gazdinky aj gazdičkovia, tak prečo nepomôcť.
Pekné vianočné pečenie a potom zaslúžené maškrtenie.