Varenie

Varenie na internáte

tinkamartinka - bez fotkytinkamartinka, 18. apríla 2012

Dobrý deň :)
Keďže som študentka a bývam zväčša na internáte chcela som Vás
poprosiť o radu, čo by som si mohla chutné, dobré a rýchle uvariť.
Nie žeby nebola školská kuchyňa dobrá, ale nie stále sa to dá jesť :).
Za rady a recepty pekne ďakujem :)

@zareaguj


Diskusia k téme

hruskar
upraž cibuľu,salámu,alebo klobásu , pridaj fazuľu z konzervy,kečup,horčicu
dochuť podla svojej chute a máš.
janger
@tinkamartinka , kup si wok, ak este nemas.... V tom spravis hocico. Rozne druhy cerstvej zeleniny, kusky masa (ryby), pridas napriklad cestovinu, ryzu...Za chvilu mas hotove, cerstve jedlo. Dohodni sa so spoluziakmi, ze raz vari jeden, inokedy druhy...Tak to aspon robia studenti tu. Skolska kuchyna tu vobec nie je, takze su studenti odkazani sami na seba :-).
marcy
spomenula som si na internátne časy,kedy sme špirálou v sedemdecovej zaváraninovej fľaši varili sáčkové polievky :)) + chleba vo vajíčku ...neskoršie v malej remoske výborné jednoduché jedlá ( kyslá kapusta,trošku mäska + zemiaky v šupke,alebo ražniči ,dokonca aj špagety v remoske sa varili :-))))
babidka
Recept ktory mi opisala dcera stoji nadovsetko.-) Vraj vsetci odchadzali domov na vikend , iba particka vychodniarov ostavala /3 dievcata a 4 chlapci/ a spolu si varievali -co kto vedel....Najcastejsie vsak robili "cestovinovy gulas" - do velkeho hrnca dali varit vodu , ked zovrela tak tam hodili 3 balicky cestovin , 2-3 sackove polievky a uvarili .Necedili /nemali sitko/, iba vybrali na taniere tolko cestovin kolko sa dalo .Cestoviny zjedli s kecupom a syrom. Ostala /akoze/ polievka a do tej dali este pokrajanu klobasku alebo konzervu nejakeho masa vo vlastnej stave . No a TOTO bol ten gulas - vraj velmi dobry :-)))) Mne sa dvihal zaludok uz iba pri pocuvani aka fajnotka sa im podarila....
2010
A ked tu ryzu z woku zo vcerajska strcis do konzervy bezo dna a pridas na to volske oko .... tak to budes mat lepsie ako v prvej triede.
Cheers


hubata
Varenie na intráku je podobné vareniu na chate alebo chalupe: aby toho bolo veľa, lacné a rýchle. No a samozrejme: všetko v jednom hrnci aby sa nemusel umývať riad, stačí keď sa vylíže. Takže ako vzor vám môžu slúžiť aj chalupárske a chatárske recepty a tých je neúrekom na internete.....
lopka1313
aj ja som na intraku :D ale mam stastie, mozme tu mat mijkrovlnky, takze som z domu dotiahla taku starsiu s grilom a cripsom a dost casto si v nej nieco pripravujem :D boduju hlavne pecene zamiaciky so syrovou omackou a kolaciky za par minut... a inak dobry napad. ktory s rodicmi prakizujeme je, ze vela uvarime doma, zavarime do sklenenych poharov a na intraku uz len otvorim, prevarim a jem :D staci ze by tam bolo len vela stavy a vydrzi to dost dlho... najcastejsie tak robime gulase, maso so stavou napr na vine, ci pive alebo tiez mi mama minule spravila aj kralika s cervenou kapustou takto... a inak ked fakt varime s priatelom, tak je to najcastejsie ryza, cestoviny, soja, ryzoto a zelenina... mam taky velky hrniec s ciernym povrchom vo vnutri a v tom sa uplne skvele vari komplet vsetko, dokonca ani ryza sa nikdy nepokazi (ta v sackoch mi nechuti)... ako som zistila, zabera to sice dost miesta, ale idealne je mat dva hrnce (jeden taky mensi) a panvicu... hlavne ked robime cestoviny, tak vo vacsom sa robia cestoviny a v mensom omacka k nim - sranda je, ked dvojplatnicka na nasom poschodi je obsadena, tak behame hore dole na ine aj so surovinami :D a kedze dvojplatnicka je daleko, obcas uz aj nieco prihorelo... :D varenie na intraku ma svoje caro :D
julica
Veď var čokoľvek, čo tu nájdeš, čo ti chutí, ak máš platničku alebo trúbu... O polievok cez cestoviny až po mäso či halušky.
mousisitka
Momentálne fičím na tejto maškrte :
Rozmačkách v tanieri banán, zmiešaš s kakaom, cukrom a cestovinami. Taká rýchlovka ,ked máš chuť na sladké, ale chceš sa aj najesť :)
julica
Horšie je, ak musíš behať hore-dole, ako spomína @lopka. Môj problém bol chýbajúca utierka, tak som hrnce s pariacou sa polievkou prenášala v teplákoch :) zato môj priateľ si na intráku miesil cesto na pizzu či kvasil kvašáky :))
sirmephisto
:) kym som bol na intraku mal som dvojplatnicku a na tom sa az na pecenie dalo vsetko :D kupil som si najprv teflonku neskor keramicku panvicu kedze nepouzivam ziadne masla a oleje. Polievky neuznavam ako jedlo ale akekolvek maso, prilohu ci omacku zvladnes v intrakovskej kuchynke :) skus si spravit maso na kocky pekne to okorenit, do toho priamo vsypes kusa sosovice, nakrajas nejaku mrkvu, mozes pridat pasirovane paradajky a mas velmi vyzivne zdrave papanicko :) k takemu masku mozes pridat kludne sampinony, kukuricu, fazulu, hrach no proste na co mas chut :) a tie pasirovane paradajky som pozuival ako nahradu za paradajkovu omacku kedze zahustovanie mukou tiez nemusim :) ako priloha ryza, zemiaky, cestoviny to je najlahsie :) ak mas troska miesta okolo a nejake to struhadlo tak si spravis aj domace halusky :)