Varenie

Varene hovadzie maso

zrzulka - bez fotkyzrzulka, 9. decembra 2010

z polievky....co s nim zvyknete robit??, dajte tipy

@zareaguj


Diskusia k téme

vodnarka
podľa množstva, niekedy rizoto, guľky s paradajkovou omáčkou, alebo len na cibuľke s chlebíkom.
janazjarku
Nuž varené mäso s polievky vylovíme a po odkostení nakrájame na malé kúsky a vrátime do polievky:-D Moja mamka ho však pomlela ochutila všeličím a urobila "závarku" do polievky a to tak že rezancové cesto vyvaľkala a urobila z neho maličké pirôžky, ktoré naplnila zomletým ochuteným hovädzím no neskutočne dobré to bolo síce náročné časovo, ale fakt uňo ňuňo !!
evanaaa
No, toľko ho zasa v tej polievke nemám, ale keby ho aj viac bolo, má ho kto zjesť - môj muž. On ma síce pocelý čas, ako hje, núka, aby som si aj ja dala, ale ja sa tvárim, že mi nejde po chuti. Tak všetko poje sám a dilema je vyriešená.
evanaaa
Teraz ma napadlo, raz som robila zo sliepky z polievky perkelt, ale ono to už nemá takú chuť, lebo to mäso sa z najlepšieho v polievke vyvarí, treba to potom dochucovať, nemá čo dať chuť šťave.
dorisa
Suhlasím s @evanaaa , u nás je to detto. A ja vlastne varím mäso v polievke len na priamu konzumáciu,ked chcem mäsko s paradajkovou omáčkou,alebo nejakú omáčku ku hovadziemu mäsku,tak robím so sviežim mäsom,klasicky, aj sviečkovu, osmahnem masko a potom klasicky, dusím a urobím štavu.
jatanika
niekedy urobím nátierku.... zomeliem príp. aj s varenou zeleninou z polievky, pridám maslo alebo tavený syr, cesnak alebo horčicu...
marianna76
varené hovädzie? no super rajčinovú, chrenovú, sviečkovú ... omáčku.
alebo si pochutnaj na samom s chlebíkom a chrenom....
egreska
ja ho niekedy nakrajam a udusím na cibulke,pridam morcadelu,olivy,šampiony a šup na špagety..
huck
teple varene masko z polievky je vynikajuce na priame použitie. Priloha restovane zemiaky na cibulke a hociaky zeleny šalat alebo červeny radič . Varene masko dalej termicky nespracuvam .
mery8658
ja si uvarím zemiačky a 1 porciu zemiakov aj s pokrajaným mäsom /pooberam aj drobky/ zalejem 1-2 rozšľahanymi vajičkami a upečiem to, na panvici samozrejme sa to okoreni podľa chuti a k tomu čerstvy zeleninovy šalat alebo niečo kysle ja si občas dam aj tatarku. Výborny obed ktorý kľudne možete ponuknuť aj navšteve.
johny46
Ja osobne žbožňujem také masíčko s paradajkovou omáčkou a knedľou.
kuchticka
Hovadzie maso s polievky sa da vyuzit na nesmierne mnozstvo jedal-receptov. Ked boly deti mensie, vdy ho pejedly hned po vytiahuti z polievky a jedly len tak teple s horcicou, bez chleba, lebo nie je mastne. Ked mam dost, spravim rajcinovu omacku, maso na platky ide do horucej omacky, alebo chrenovej. Mozete ho sptavit zo zemiakmi a poliat tatarskou omackou. Pomliet, alebo posekat na drobucko, pridat cibulku, horcicu, majonezu, kyselu uhorku, zamiesat a mate na chleba, alebo pokrajany na vatsie kocky, pridat roznu zeleninu, premiesat majonezou a mate syty salat. Nikdy nemam problem ako spotrebovat varene hovadzie maso.
alexdidi
Najčastejšie ho zvyknem robiť týmito dvoma spôsobmi, ktoré som už dala aj na Varechu:"Guláš na husto" a "Šišky s mäsovou plnkou". Nepohrdnem však aj klasikou s paradajkovou alebo chrenovou omáčkou a knedlíkom.
tinca
ja síce už málo robím hovädziu polievku, väčšinou kuraciu, ale keď sme ju varievali tá horúca hovädzina bola pochúťka s nastrúhaným chrenom a zabariť troškou vývaru a s chlebom. Alebo druhá verzia, polievka sa varila väčšinou už v sobotu tak sa urobila omáčka kôprová, cibuľová ale najradšej som mala chrenovú, zemiačky a bol v SO komplet obed.
používateľ nemá avatar
enn
enn
Varené mäso z polievky je fajn bez ďalšieho spracovania, napr. s chrenom a celozrnným chenom, alebo s akoukoľvek omačkou, napr. rajčinovou, chrenovou, cesnakovou a pod. a pripadne s knedľou
používateľ nemá avatar
dss
dss
varené mäso z polievky sa dá urobiť aj tak,že urobíme paradajkovú omáčku do nej pridáme na kúsky pokrájané varené mäso na tvrdo uvarené vajce pomiešať a podávať s varenými zemiekmi. Vajce samozrejme pokrájať.
maria89
mäso z polievky robím na tie isté spôsoby ako je uvedené v jednotlivých komentároch, samozrejme vždy pridám dačo na zlepšenie chuti.Ja zvyknem robiť z neho /pomeliem ho/ i fašírky a ako prílohu paradaj.omáčku..Do zomletého mäsa pridám aj pokrajanú nadrobúčko papriku z oleja,aby bolo šťavnatejšie.