Foto: evusik
V nedeľu som varila slepačiu polievku, sliepku som šupla do mrazáka na neskôr. Dnes som si na ňu spomenula a spravila som ju tak Zobraziť celý popisV nedeľu som varila slepačiu polievku, sliepku som šupla do mrazáka na neskôr. Dnes som si na ňu spomenula a spravila som ju tak ako ju kedysi robila naša mama nášmu oteckovi.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso z uvarenej sliepky oberieme, kožu odstránime (kto chce môže nechať). Ja som mala polovicu stredne veľkej sliepky, ale môže sa použiť aj mäso z hovädzej polievky. Primerane k mäsu si nakrájame cibuľu. Ja som dala 2 veľké. Ako vidno na obrázku cibule má byť veľa :-)
-
2
Cibuľu dusíme na masti do sklovita, pridáme mäso....
-
3
premiešame a pridáme veľa, veľa červenej mletej papriky asi tak 2 PL + kto má rád aj papriku pálivú. Osolíme, okoreníme....
-
4
zalejeme vodou (ešte lepšie slepačou polievkou ak nám ostala). Ak zalievame vodou môžeme pridať kocku bujónu. Zakryjeme a dusíme aspoň pol hodinky na celkom miernom plameni. Ak máte chuť použiť múkovú zátrepku alebo iné zahusťovadlo, zabudnite. To by už bolo celkom iné jedlo :-)
-
5
Podávame v hlbokom tanieri, jeme veľkou lyžicou zásadne iba s chlebíkom, ktorý si namáčame do šťavy. Zajedáme kyslou uhorkou, čalamádou alebo čo máme v komore...
-
6
malá zmena: k udusenej cibuli pridáme podľa ľubovôle zeleninu a ďalej postupujeme rovnako ako pri hore uvedenom recepte, s tým že dáme trochu menej papriky :-)
Chlieb uz vecer nejem. Tesim sa na dalsie tvoje recepty, ked ich vyskusam.