O Varecha.sk

Varená knedla

a1b2c3d4 - fotkaa1b2c3d4, 8. mája 2012

skúšal som urobiť varenú knedlu. Ale nedopadlo to valne. Tretina
bola celkom dobrá ale zvyšok bol úplne rozvarený, jedným slovom
blato. Pritom cesto bolo pekne vykysnuté. Kde som urobil chybu.

@zareaguj


Diskusia k téme

marcy
stále robím nad parou,nevidím dôvod hodiť vykysnuté cesto do vody :-DDD sú vždy skvelé @pusta ,vďaka :))
evanaaa
Ani ja by som knedlu nevarila , parená je ľahšia, a nie je taká mazľavá,klzká.
tinca
ja nikdy tiež knedľu nevarím, parená je parená a vždy vydarená:)
babkamt
Nedávno som podľa jedného receptu na Vareche varila knedľu. No bola tiež sčasti mazľavá. Vrátim sa k parenej knedli. Ta sa mi vždy podarí. Neviem , kde som urobila chybu.
mamimna
Nuž, sto ľudí, sto chutí. Ja som donedávna robila iba parené knedle, ale môj syn ochutnal od spolužiaka na internáte knedľu varenú a odvtedy inú nechce. Varená je vraj mäkšia. Aby nebola mazľavá, pridávam do vody podľa rady, ktorú som kedysi našla na internete, solamyl. A naozaj to pomáha. Dokonca aj mne sa teraz zdá varená lepšia ako parená. A autorovi otázky by som odporučila dávať pozor na to, aby voda, do ktorej knedľu vkladá naozaj vrela a neprestala ani po vložení knedle, ale nemala by vrieť prudko. A treba sledovať aj čas. Pri bežnej veľkosti 10 + 10 minút stačí.
evanaaa
Ja by som nepovedala, že mäkšia, parená, akú robila moja mama, bola ako z vaty, asi záleží aj od zamieseného cesta a kvality tej knedle. Ale ak sa podarí, nemusí byť zlá , to nehovorím.
a1b2c3d4
zajtra je sobota, tak idem skúsiť znovu. Ale cesto rozdelím na dve časti, a jednu knedlu uvarím a jednu urobím na pare a budem sa pridržiavať vašich rád. Tak uvidíme čo z toho vznikne
mamimna
@evanaaa : Cesto robím vždy rovnako, len teraz neparím, ale varím. Ja som bola spokojná aj s tou parenou knedľou, ale synáčik nie. No a čo neurobí mama pre spokojnosť syna :).
mamimna
@a1b2c3d4 : Urobiť dobrú parenú knedľu je určite jednoduchšie a pokiaľ Ti taká vyhovuje, tak sa s varením netráp. Ja to tiež robím iba kvôli synovi.