Rôzne

VARECHA@SK!!!

njdevil - fotkanjdevil, 5. novembra 2013

Ani neviem, ako som sa k Vareche.sk dostala....klik sem, klik tam...asi
vďaka Pravde, ktorú čítam pravidelne, každé ráno...a tak som omylom
klikna na stránku Varecha. Sk ...a nikdy som to kliknutie
neoľutovala...Vďaka tým kliknutím som objavila prekrásnu stránku o
domove, ktorý mi chýba každý deň, o varení, o zabudnutých receptoch,
ktoré mi pripomenuli detstvo, starých rodičov , o húževnatých
slovenských babeniek, ktoré z úplne jednoduchých veci vedia vytvoriť
zázraky !!! Typické pre naše slovenké žienky!!!....o prekrásnych
slovenských nárečiach, ktoré mi preháňajú slzy od smiechu ale aj slzy
nostalgie...Varecha.sk spojila Slovákov z celého sveta... vďaka
Varecha.sk som sa osobne zoznámila s fantastickým varecháčom @
sracz, zatiaľ iba prostredníctvom Skype, ale predsa....úžasný človek s
veľkým srdcom , jeho príspevky o Tomáš dokonale svedčia a sú holá
pravda... Vtipný, úprimný ...rada by som nadviazala kontakt s viacerými
varecháčami....či už žijúcimi v USA , alebo všade inde...Varecha je o
DOMOVE, a o všetkom , čo si v kútiku srdca nesmierne stražime a
nesmierne vážime ... Varecha je varení, o ľudských príbehoch , o
tradíciách , varenie je umenie a tak by sme mali pristupovať ku každému
uverejnému receptu , ako k umeleckému dielu s rešpektom ku tomu, kto
to dielo vytvoril... Ďakujem všetkým, ktorý sa podieľali na vytvorení
tejto prekrásnej stránky, ďakujem redakcii a celému tímu o udržiavaní
tejto stránky na úrovni, ako sa patrí ! Pred tým, ako uverníme svoje
komentáre mali by sme sa zamyslieť najprv sami nad sebou a predstaviť
si svoju osobu na druhej strane " ulice "...verím, že v tom prípade by sme
predišli nežiadúcim , nedôstojným, osočujúcim komentárom , ktoré sú
fakt pod ľudskú dôstojnosť ... Takže VARECHÁČI z celého sveta
spojíme sa!!!... Verila som, že toto slovne spojenie už nikdy
nepoužijem....ale ako sa hovorí tu.... Never say never... Nikdy nepovedz
nikdy....:-)

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
napisala si to, ako keby si mala minimalne o 20 rokov skusenosti viac, @njdevil :-)
slusne, prijemne, pravdivo a aj s riesenim :-)
velka poklona
ebaka
Pekne napísané @njdevil ,súhlasím s Tebou,...veľmi si vážim každý recept a obdivujem každého,kto si nájde čas a pri varení aj fotí.Rada som ,, prilepená" ku Vareche a ešte radšej čítam komentáre,kde sa dozvedám úžasné rady a návody od skúsených kuchárok.
njdevil
Mila@ ebaka , ďakujem Ti veľmi pekne pekne za Tvoju podporu, práve som " dokecala" na Skype so @ sracz-om, ktorého som stretla práve vďaka Vareche.sk, vymenili sme si spomienky na starých rodičov , na naše detstvo, na recepty ktoré nám Varecha pripomenula, sentiment nám nebol ľahostajný , a práve o to ide...jednoducho sme zavoňali človečinu a sme na to hrdý....
njdevil
@smejkad , ďakujem veľmi pekne , to prehovorilo moje srdce... život v cudzom svete strašne ďaleko od tých , ktorý sa starali o Tvoje pohodlie a boli Ti srdcu blízki je krutý, ale ako Darwin hovoril... Iba silnejší prežijú.....ale tradície si treba vážiť ,musíme sa naučiť vážiť sami seba, človek musí mat na pamäti svoj zrod...miesto kde sa narodil, vychoval, miesto kde mu najbližší všitepili vážiť si človečinu ... a všetko čomu tomu patrí ...
pusta
milá@mjdevil , čítala som asi pred hodinou tento tvoj príspevok a chápem ťa, rozumiem ti, som rada, že si na vareche aj ty <3!!!
pochopila som,k tomu sa nevyjadrím, bud kľudná :-)
my best regards aj tebe do New Jersey
a dajkujem
zolik
@njdevil velmi pekny prispevok. Musim zareagovat. Od roku 1985 zijem v zahranici, nie tak daleko od domova ako Ty a ini varechaci, ale predsa len sa domov dostanem maximalne 2-3x do roka, a to mam domovy dva, Slovensko a Rakusko. Tato stranka mi umoznuje cez Vase komentare, spomienky, recepty a zazitky si tento kusok domoviny, tradicii, slovenskej kuchyne a slovenciny udrzat. Preto niekedy az nechapem niektore komentare a diskusie o pravopise, o originalite receptov, ich nazvoch, ich povode, ich priprave a atd. Zivot v cudzine lahky nie je a aj preto prajem vsetkym Varechacom za hranicami Slovenska vela stastia, zdravia, uspechov a dobrej nalady.
radost
@njdevil
@zolik
dakujem za slovíčka prehriate láskou..
i ja si želám pochopenie..odpúšťanie..aspoň tu na VARECHE..
pokoj..
v rodinách kedysi platilo-že k stolu-a jedlu-sa zasadlo s pokojom.. pokorou..vdakou..
že sme..že máme hojnosť darov..po jedle sa vždy podakovalo..
i tu je jedlo naším cieľom..skúsme nasledovať našich predkov..
každému-kto je mimo rodný kraj...:
Bože-šťastia..zdravia..pokoja a radosti mu daj..
je mi cťou-nasávať múdrosť a ľudskosť VARECHY..
zolik
@radost Vcera som citala, ze Tvoje mesto vyhralo 1.miesto ako najkrajsie na Slovensku. Musim sa zial priznat, ze som v Puchove nikdy nebola. Ale aj tak, tymto gratulujem Puchovcanom!
radost
@zolik
no-nebyť teba-neviem...!!..:-)))
je to moje okresné mesto-pravdou je-mení sa k plusu...i dnes sme boli na úrade-veru-nebyť dažda..pochodili by sme viac..
opatruj sa s láskou...:-)
njdevil
@rados ť, pred dvoma hodinami sme sa so@sraczom presne o tom bavili, slovíčko ďakujem patrilo a patrí zakaždým keď sa podávalo a podáva jedlo....z úcta, pokora, vďaka...
damisa
pekne si to napísala @njdevil , potešili ma Tvoje slová a dúfam, že tu bude ešťe veľa dobrých receptov a nájdeme si čas nielen ich pridať, ale aj sa podeliť o svoje skúsenosti, zážitky, radosti Nech sa Ti darí.
njdevil
Ďakujem všetkým ktorý si našli čas prečítať môj komentár . Zároveň gratulujem všetkým Púchovčanom ku výhre napriek tomu, že som v Púchove nikdy nebola...
kuchticka
Mila @njdevil , velmi pekne si to napisalal I za mna, majuc rovnake pocity, nostalgiu a smutok (dost casto ) po rodnom kraji, zvykoch, priateloch a este stale I rodiny, ktorej ubuda.
Ja som sa snazila s tebou spojit, nikdy si nereagovala na moje pripomienky v diskuziachn najma diskuzie o hokeji. Ani @sracz sa mi nikdy neozval. Mozna je to tym, ze ja byvam celkom na zapade - 3 hod. casovy rozdiel,
Varechu som objavila rovnakym sposobom ako ty - citanim Pravdy.
@nejdevil , velmi dobre napisane - I za mna, lebo mam rovnake pocity -smutok po domove, priateloch, zvykoch, ale I rodine, ktora tam stale je, I ked nas uz ubuda. S Varechou som sa zoznamila rovnakym sposobom - citanim Pravdy kazdy den. Ked "udica zabrala" uz som jej zostala verna.
Obcas som s snazila s tebou kontaktovat, neozvala si sa, Rovnako s Frantiskom-@sracz om, tiez sa mi neozval, tak som si pripadala, ze zijem v zakliatom kraji. Iste je to tym, ze mame od seba vyse 2.000 mil, casovy rozdiel iba 3. hod.
Maj sa dobre v NJ - a mam gratulovat k vyhre vasho guvernera? Myslim, ze ma spravne napady.
sovka62
Veru tak, Varecha vzácna pre vás, ktorí ste ďaleko od domova a vzácna i pre nás, okrem dobrých receptov a milých ľudí tu nachádzame kontakt s vami a vaším prostredníctvom sa dozvedáme podrobnosti o živote vonku, zvyky, miestne recepty, je toho veľa. A práve vďaka vám sa svet pre mňa zmenšil, keď spolu komunikujeme, zdá sa mi, že ste toť za humnom.
@njdevil , krásne si to napísala, tiež milujem Varechu.
njdevil
Mila@kuchticka , poslala som ti správu , pozri si prosím TS, máš tam na mňa kontakt...ďakujem za príspevok ... vzdialenosť je o ničom , hlavne tu v US...náš guvernér je správny chlap, ten si servítku na ústa nedáva ... Budem rada, keď sa so mnou skontaktuješ!
njdevil
Milá @sovka62 , vďaka Vám sa naozaj cítime , ako keby sme boli za humnom...ja Varechu pravidelne čítam cez obedňajšiu prestávku , najväčšia sranda je, keď sa po obede začnem zhovárať s kolegyňou po slovenský a ona na mňa iba vyvaľuje oči .. a povie... zase si bola doma? čo dobrého tam varia?...je Talianka a stále sa s noǔ podelím o jedlo a dobré recepty...
cupcake
Svet je predsa maly, ako sa o tom presviedcam denne. Hlavne ked zijes " za velkou mlakou" ako sme hovorievali kedysi doma. Vtedy by ma nikdy nenapadlo, ze tam raz budem aj ja. Hoci to nebol moj umysel, dopadlo to tak, ako to dopadlo, som tu. Teda ak mas zaujem, ozvi sa mi.Vzdy sa potesim, ked najdem novu dobru dusu z domova. Vas guverner je presne tak dobry, ako nas -Walker, WI.
Na Varechu som sa tiez dostala nahodne, ale som velmi rada, ze som to skusila a pridala sa. Tvoj prispevok ma velmi zaujal, potesil a pripomenul, ze nech si kdekolvek, dobri ludia sa nakoniec stretnu.