Varenie

Vánoční cukrovinky z USA

astheart - fotkaastheart, 10. novembra 2015

:) 50 receptů na americké vánoční cukroví:  www.shugarysweets.com/2013/12/50-christmas-candy-recipes...
. Možná se někomu nějaké zalíbí a vyzkouší je... :)

@zareaguj


Diskusia k téme

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Ja zostanem pri starej dobrej slovenskej klasike na Vianoce - linecké, vanilkové .... :-).
evanaaa
Dá sa síce aj z toho vybrať, ale nie je to naše klasické, či typické vianočné pečenie. Máme aj my na výber, možno aj viac ako tých 50 druhov. Ale ako hovorím, sú tam iste dobré sladkosti.
nadia56
@astheart , mala zmena vzdy potesi, popri slovenskej vianocnej klasike vyskusat este jeden - dva kusky z inej kuchyne nemusi byt na zavadu,
vdaka za inspiraciu, uz som si aj vybrala, pekny den ti zelam ☺
1x huck
marika9
Na môj vkus sú príliš strakaté a nie naše vianočné, ale americké je všetko strakaté. Škoda, že niekto tie recepty nepreložil do nám blízkeho jazyka.
denyany
Aj keď nie na Vianoce(pečiem 2-3 druhy), ale určite niektoré karamelové urobím. Vďaka.
sovka62
Ja som tiež za klasiku, ale! Žienky moje, tam sú také dobroty.... Musela som prestať s prezeraním, na každý ďalší som mala väčšiu a väčšiu chuť. Možno nie práve na Vianoce, ale raz niektoré určite vyskúšam.
martamm
Ja mam smolu, aj keby som chcela niektore vyskusat, neovladam anglicky jazyk, takze tiez zostanem pri nasich vy nikajucich slovenskych receptoch a tu na vareche ich mame predsa dost v ponuke :)
janara
pre mňa sú vzácnejšie naše recepty a hlavne recepty mojej mamy
bubaya
Ďakujem za pridanie. Super recepty. Už dávnejšie rozmýšľam, že si budem sama vyrábať čokoládové bonboniky, lebo mi už žiadne kupované nechutia, sú len sladké a bez chuti. Ak niekto chce, recept mu preložím.
babidka
Niektore sa mi naozaj pacia , par z nich poznam aj "osobne" :-) Myslim , ze sa netreba velmi bat inovacii ved aj nase tradicne vianocne pecivo raz niekto vymyslel a uviedol ako novinku :-)
vybusna
nadherne zdobnie...skoda, ze v tomto smere nemozeme dosiahnut na niektore produkty..napriklad to cukrikove farebne sypanie. Take cerveno, zeleno, biele. Vlani som chcela urobit jeden rcp kde som ho potrebovala...hladala som ako blazon a nenasla som. Na americkom amazone..to ano...ale prislo mi chore, si to objednat z ameriky. Vdaka za odkaz, nejake napady sa mi fakt hodia.
sashan
Mňa by zaujímalo,či to tie americké žienky pečú samé doma a stoja celý december v kuchyni, alebo si pre tie koláčiky odskočia do cukrárne.
redakcia
@sashan , skusili sme oslovit s Vasou otazkou nasich americkych Varechacov. Sami sme zvedavi na ich skusenosti.
bubaya
@vybusna , ozdobné sypania a zdobenia, guličky.....to všetko dostať v Kauflande. A sú nejaké cukrárenské stránky aj na Slovensku, kde sa to dá objednať.
vybusna
@bubaya jaj tak to ano...ale ja som myslela v tych krasnych vianocnych farbach...zelena, cervena a biela...take male perlicky. V nemecku som nevedela najst....na SK chodim tesne pred vianocami a uz nemam cas na drobne pecivo..ale urcite sa pojdem pozriet, kupim si do zasoby. btw....nasla som konecne aj na nemeckom amazone...chvalabohu
 www.google.de/search?q=Pati-Versand+Mini-Perlen+5+x+1...
katka78
@vybusna asi len treba lepšie popozerať, nechce sa mi veriť, že práve Nemci by tieto veci nemali. Aj tu na SK čo som v obchodoch videla tieto posypy, tak zväčša z nemeckej produkcie. Teraz nedávno som videla, že nejaké budú mať v LIDLi a napr. Dr.Oetker má toho zdobenia dosť, vianočná kolekcia je tuším v bielej, zlatej, striebornej (perličky), no verím, že aj červenú-bielu-zelenú niekde nájdeš. Držím palce! :-)
babav
@sashan , mozem odpovedat na tvoju otazku objektivne iba za seba . Viem , ze vianocne pecivo je tu velmi popularne , ale su to vacsinou jednoduche recepty na cookies , suche pecivo v tvare vianocnych symbolov , ale o to viacej( bielo ,zeleno ,cerveno ) farebne vyzdobene .Na tie netreba stat v kuchyni cely december :-).
Recepty , ktore su uvedene v linku su vyborne ,v podstate jednoduche
a pecivo trvanlive , ziadne maslove plnky. Gurmani si ich upecu doma ,
alebo bez problemov kupia hotove .
Pre mna by Vianoce neboli sviatocne bez tradicnych slovenskych
medovnickov , zazvornikov a.......nebudem menovat vsetky , ktore mi pripominaju a prinasaju spomienky na moje detstvo .Pre moju rodinu
je to uz tiez tradicia , bez ktorej sa vianoce nerataju .
sashan
Babav,som rada,že si mi odpovedala na moju otázku. Ja mám v Kanade spolužiačku,ktorá pečie nádherné torty a zákusky,ale je to slovenská gazdinka,aj keď tam žije roky.Mňa skor zaujíma,či také drobné vianočné pečivko dokáže vykúzliť aj americká žena.U nás si už tiež môžeme kúpiť rôzne hotové zákusky,ale je to skôr tradícia pripraviť si všetko doma.


matkakovac
Pri pečení tých zákuskov myslíte na to, že nie všetky tie surovinky sú celkom zdravé. Aby sa vám nestalo, že priberiete! :-D Ja som osobne čítala tento článok:  www.mojavyziva.sk/ako-nepribrat-na-vianoce/...
a aspoň viem, ktoré potraviny na vianoce obmedzím. Mám s tým každoročné problémy. Ináč bola by som rada, ak by ste mi poslali nejaký domáci receptík na medovníky - my v rodine nemáme žiaden tradičný a niečo také by som fakt chcela. :-(
bubaya
@matkakovac , vianočné kilá sú daň za vianočné dobroty. Horšie je, keď priberáme medzi Novým rokom a Vianocami.
Do schránky ti môžem poslať dva recepty, jeden na mäkké a druhý na stromčekové perníky. Osvedčené, pečiem od roku 1976,.