Chcem sa vas opytat ako najlepšie naložit s vanilkovými luskami...mam v plane urobit vanilkový extrakt ( je to vobec dobry napad ? ) a vanilkový cukor.Čo s nimi ešte robíte ,ako ich využívate ? Je mi ich luto použit do jedneho dezertu ...dakujem za rady..
@zareaguj
Je rozdiel, ked uvadzaju na sackoch vanilinovy cukor a vanilkovy cukor. Ten prvy je s etylvanilinom a druhy by mal byt pravy. Dr Oetker ma aj pravy , ale je to drahe.
ja som mala vanilkový lusk, pomlela som ho celý na mixéri s trochou oleja, použila som slnečnicový nerafinovaný a potom som to celé naliala do fľašky a zaliala ešte asi 2 dcl oleja, nechala stáť asi mesiac na chladnom mieste..tie celé vanilkové čierne zrnká sa usadili na spodok a teraz, kde sa píše, že ide vanilková esencia, tak pridám pár tých zrniečok a dodá to nezabudnuteľnú a originálnu chuť receptom...