Varenie

Vanilka

kumari - fotkakumari, 19. decembra 2010

Rada by som pouzila pri vianocnom peceni (ale aj nevianocnom):) vanilku- vanilkove struciky. Prosim, poradte mi sposoby, ako ich mozem pri priprave kolacikov pouzivat, lebo ja viem len o jednom- strucik prerezat a povarit, pricom koncentrat sa vraj moze nasledne pouzivat ako vanilkova aroma. Su aj ine moznosti? Dakujem. :)

@zareaguj


Diskusia k téme

julica
Podla mojich informacii strucik prerezes a par zrniek mozes rovno supnut do kolacika. Mna by skor zaujimalo (vdaka za tuto temu), kde vanilkovy struk kupim, kedze zatial som ho nenasla (hypernova).
kumari
jeej :) dakujem za radu. dufala som, ze sa to moze robit aj takto, bez jeho varenia. Ja som ich kupila uz davnejsie od firmy Oetker, predavaju ich v takych ampulkach (ja som si nechala len tie ampulky bez obalu- zrejme som si vtedy myslela, ze nezabudnem, ako s nimi nalozit :) ). Kupila som ich v Tescu, pamatam si, ze ich ma balene v sackoch aj Vitana aj Kotanyi, akurat ze v tychto dnoch sa ale aj v tom nasom akoby po vanilke zem zlahla - asi kvoli vianocnemu vypekaniu. :(
kumari
nadhera :) - vanilkovy e-shop :) dakujeme :)
marianne69
Ja davam jeden cely velky rozrezany vanilkovy struk do praskoveho cukru.Skladujem ho s cukrom v plechovej krabici a krasne vonia,ked ho pridavam do kolaca.
marienka44
@marianne69 , ten struk do cukra davas uz prazdny, bez semiacok alebo aj s nimi? Mam kupeny struk v ampulke, maju ho aj v Jednote /asi najlacnejsi/.
marianne69
@marienka44 neviem ake struky predavaju v ampulkach,ja kupujem v sacku su tam 2 kusy asi 15-20 cm dlhe za £1.Ale ja tie struky prerezem pozdlzne,trosku ich roztiahnem-rozviniem a take ich supnem do cukru,zakutrem ich tam a necham nech si cukor naberie vonu.Uz som tu niekde citala,ze to nepomoze,ale ja mam s tym vybornu skusenost.Vlastne potom uz nedavam vanilkovy cukor.Mozno zavisi aj na kvalite vanilkoveho struku,neviem...
kucharronald
marianne69 a kde kupuješ tie van. struky? To sa oplatí....2 ks, 15-20 cm dlhé za 1€? V kauflande či v tescu to Dr. Otker majú tuším 1 struk za 2€...
tinca
ja tiež pri príprave vanilkového cukru struk narežem, ale dávam ho do cukru krupica. Kedysi ho u nás nebolo doniesla som si ho z Blavy, ale teraz mávajú, @julica videla som ho v Tescu tiež v ampulkách po jednom, ja som vtedy kúpila kde boli dva, ale nie je to lacná záležitosť.
marianne69
@kucharronald ja som tam napisala £- Britska libra,prepac,ak som ta poplietla.Je to tu lacne,jedna z veci na ktore si budem musiet zvykat,ked pridem domov..:-)
kucharronald
No ja som to aj pozeral, že to nie je euro :))) Potom som klikol do profilu, a tam vidím Kysucké nové mesto :)
evanaaa
Vanil. struky majú teraz aj v Bille a v Kauflande, ale mám dojem, že sú druhotriedne a predávajú ich ako prvotr., sú vysušené a vôňa žiadna, len cena riadna - vyše eura. J a som si jeden dala do vodky, mám to vo fľaštičke a sem-tam potrasiem.Ale nejak moc to nevoní, asi som mala struk pokrájať.