Varenie

Vanilka z Lidlu

marianna76 - fotkamarianna76, 20. marca 2014

Ahojte, prosím, vanilka z Lidlu - spravil z nej niekto dobrý vanilkový cukor? alebo som mala kúpiť nie bourbon? Prosím. Ako na to? keď už mám túto z Lidlu? Prosím. Ďakujem !

@zareaguj


Diskusia k téme

medulienka122
veľmi rada by som ti poradila, ale kt neviem, musíš počkať na múdrejšie, ako ja :D., nemám s tým skúsenosti
svedka
Staci jeden lusk na 2 kila cukru,len ulozit do plastovej krabice,mat 1 tyzden a potom lusk mozes vyuzit este raz -napriklad. :) Ale ja robim podla Jamieho Olivera: vymizujes lusk a potom mixujes s taktiez 2kilami cukru.lepsi je krupicovy cukor,az ti z vanilky ostanu len tie cierne bodecky :) Ja pouzivam len maly mixerik,staci mi len striedat cukor,neoddelujem vanilku,len zvdy necham v mixery istu cast uz vanilkoveho cukru a zmixujem s cistym a stale opakujem :)
tothka
@marianna76 ja si vždy kupujem čo najjemnejší kryštálový cukor, vanilkový lusk - aj ten z Lidlu - prerežem na plocho ostrým nožíkom, vyškrabem z neho mäkký stred a zmiešam s kilom cukru nasypem do dobre uzatvárateľného pohára, do cukru vsuniem aj kusy vyškabaného lusku nechám pár dní uležať a potom používam ako bežný vanilkový cukor. Vyskúšaj, určite sa ti vydarí.
mabla
robím presne ako tothka, aj lusk mám z Lídla
kakaova
Ja stále dosypujem cukor, keď mám už len polovicu vo fľaši v ktorej ho skladujem . Dosypem krupicový alebo kryštálový cukor, poriadne premiešam a najlepšie keď ešte týždeň postojí.
Jeden lusk mi vydrží vyše roka v pohode aj rok a pol ). Nesledujem to koľko času prešlo ...keď mám potom tam vhodím ďalší lusk, alebo vymením. Tiež dávam tiež vyškrabaný lusk.
Už takto robím vanilkový cukor niekoľko rokov.
Myslím, že aj ja som používala ten z lidla a super.
kakaova
...písala som aj hotentót , ale dúfam, že sa dá pochopiť :-D
jozefj
Počkajte na 2010 ten poradí.Je najmúdrejší.
2010
@jozefj , dakujem za uznanie, ale uz dva roky nepeciem absolutne nic v tejto kategorii som uplne osprostel a cukor doma neskladujem ci biely alebo ochuteny, takze sorry rad je na tebe poradit.
havino
@marianka , daj si kludne do cukru, nevidím dôvod, aby neprevoňala aj ked je z Lidla, ja dám aj 5 strukov do 7 dc pohára s cukrom, objednala som na pravavanilka.sk , vyškriabem ,,kaviár" z nich a premiešavam, vyškriabaný struk používam do varenia krémov