Ahojte varechači. Pls. viete mi poradiť, ako mám využiť len samotné vaječné žĺtky? Môže to byť v jedle pripravovanom, či už na sladko alebo na slano. Ďakujem.
@zareagujDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 75 najnovší komentár včera 19:52
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 75 najnovší komentár včera 19:52
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 75 najnovší komentár včera 19:52
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 41 najnovší komentár 3. marca 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 3 najnovší komentár 10. marca 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Jogurtové pečivo so syrovou plnkou VIDEO
-
TOP rebríčky: Veľkonočné rezy, veterník na plechu aj kysnuté koláče ako pierko. Pozrite si všetky najlepšie februárové recepty
-
Upečte na želanie: 12 receptov na kysnuté záviny. Pozrite sa na tie plnky, každý si príde na svoje
-
Popolcová streda: Dnes sa začína predveľkonočný pôst. 13 tipov, čo variť bez mäsa
-
Svetový fenomén: Ošiaľ menom dubajská čokoláda. Neušla sa vám v obchode? Takto si ju môžete vyrobiť doma
-
Praktické riešenie: 10 receptov, s ktorými pripravíte mäso s prílohou naraz v jednom hrnci
-
Na posledný fašiangový víkend: 11x slané chuťovky v znamení oškvarkov a klobás
-
Prídete si na svoje: 8 receptov na drobné slané pečivo pre všetkých, ktorí zbožňujú olivy
1. deň:
250 g práškového cukru
5 žĺtkov
5 g salajky
Všetko spolu zmiesiť nechať stáť v chlade do druhého dňa.
2. deň:
K zmesi pridať 250 g práškového cukru a 70 g hladkej múky. Vypracovať cesto, rozvaľkať na hrúbku 4-5 mm a vykrajovať hviezdičky (kvietky, kolieska, aké sa ti páči). Uložiť na vymastený, múkou vysypaný plech a piecť pri cca 160°C.
Nezľakni sa, keď z rúry začne smrdieť amoniak. V hotovom pečive ho cítiť nebude a kuchyňu vyvetráš za chvíľu.
Hviezdičky sa zdvihnú, po upečení budú vnútri duté a konzistencia i chuť bude podobná snehovému pečivu, takže vydržia naozaj dlho.
Tak vyskúšaj ak chceš, my ich máme radi.
Dúfam @Sovka62 že sa neurazíš keď sa zapletiem do tvojho príspevku. Ja som po X rokoch tento recept - /presne ako píšeš ty/ - oprašila a keď ty si písala príspevok tak ja som dopekala posledný pekáč.
Zoradenie prispevkov - komentarov pod diskusiou si moze kazdy uzivatel zvolit - podla toho ci klikne na "najnovsie dole" (pod diskusiou) alebo "najnovsie hore":
a nedate ich niekto ako normalny recept? velmi sa mi pacia :-)
Mnoho zaujimaveho o salajke sa docitate v diskusii:
varecha.pravda.sk/diskusie/kypriaci-prasok/6668-forum.htm...
A dalsie recepty so salajkou najdete tu:
varecha.pravda.sk/recepty/suroviny/salajka/0...
varecha.pravda.sk/recepty/suroviny/salajka-amonium/...
Jsi mě dostala, s tím zapečeným luftem!! hahahahaha Ho miluju, nevím proč, takovou foukané rohlíčky... jéééje A určo není kalorický!! Zdravím Tě, jsi vtipná žienka!!
ďakujem za vaše nápady, že čo by som mohla navariť/napiecť len z vaječných žĺtkov. Špagety carbonara už mali premiéru (veľmi chutili) a salajkové pečivo budem robiť dnes (konečne som kúpila salajku). Vaječný koňak robiť nebudem, máme ešte pol fľaše od Vianoc :-). Ak by vás ešte čokoľvek napadlo, napíšte, budem rada.
Všetkým varecháčom prajem krásne a požehnané veľkonočné sviatky!
áno tak to má byť, aj ja ich robievam, sú pre sladkofilov.