Ahojte varechači. Pls. viete mi poradiť, ako mám využiť len samotné vaječné žĺtky? Môže to byť v jedle pripravovanom, či už na sladko alebo na slano. Ďakujem.
@zareagujDiskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár dnes 14:22
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár dnes 14:22
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 624 najnovší komentár dnes 14:22
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vianočný zemiakový šalát s cviklou plný chuti a farieb +video -
Sušienková škatuľka s kandizovaným zázvorom -
Šťavnatá štefanská sekaná v slaninke. Tento sviatočný recept sa vždy podarí +video -
Orechový tart s ríbezľovým lekvárom -
Perníčky +fotopostup -
Raňajkové avokádové tortily +fotopostup -
Orieškové bochníčky s krémom
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup -
Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník -
Domáce bezlepkové opekance „bobaľky“ s makom +video
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
1. deň:
250 g práškového cukru
5 žĺtkov
5 g salajky
Všetko spolu zmiesiť nechať stáť v chlade do druhého dňa.
2. deň:
K zmesi pridať 250 g práškového cukru a 70 g hladkej múky. Vypracovať cesto, rozvaľkať na hrúbku 4-5 mm a vykrajovať hviezdičky (kvietky, kolieska, aké sa ti páči). Uložiť na vymastený, múkou vysypaný plech a piecť pri cca 160°C.
Nezľakni sa, keď z rúry začne smrdieť amoniak. V hotovom pečive ho cítiť nebude a kuchyňu vyvetráš za chvíľu.
Hviezdičky sa zdvihnú, po upečení budú vnútri duté a konzistencia i chuť bude podobná snehovému pečivu, takže vydržia naozaj dlho.
Tak vyskúšaj ak chceš, my ich máme radi.
Dúfam @Sovka62 že sa neurazíš keď sa zapletiem do tvojho príspevku. Ja som po X rokoch tento recept - /presne ako píšeš ty/ - oprašila a keď ty si písala príspevok tak ja som dopekala posledný pekáč.
Zoradenie prispevkov - komentarov pod diskusiou si moze kazdy uzivatel zvolit - podla toho ci klikne na "najnovsie dole" (pod diskusiou) alebo "najnovsie hore":
a nedate ich niekto ako normalny recept? velmi sa mi pacia :-)
Mnoho zaujimaveho o salajke sa docitate v diskusii:
varecha.pravda.sk/diskusie/kypriaci-prasok/6668-forum.htm...
A dalsie recepty so salajkou najdete tu:
varecha.pravda.sk/recepty/suroviny/salajka/0...
varecha.pravda.sk/recepty/suroviny/salajka-amonium/...
Jsi mě dostala, s tím zapečeným luftem!! hahahahaha Ho miluju, nevím proč, takovou foukané rohlíčky... jéééje A určo není kalorický!! Zdravím Tě, jsi vtipná žienka!!
ďakujem za vaše nápady, že čo by som mohla navariť/napiecť len z vaječných žĺtkov. Špagety carbonara už mali premiéru (veľmi chutili) a salajkové pečivo budem robiť dnes (konečne som kúpila salajku). Vaječný koňak robiť nebudem, máme ešte pol fľaše od Vianoc :-). Ak by vás ešte čokoľvek napadlo, napíšte, budem rada.
Všetkým varecháčom prajem krásne a požehnané veľkonočné sviatky!
áno tak to má byť, aj ja ich robievam, sú pre sladkofilov.