prosim vas, viete poradit ako zuzitkovat zvysne vajecne zlltky?
Manzel dodrziava prisnu dietu, casto mu pripravujem ciste vajecne
bielka (lahko stravitelna zivocisna bielkovina) , zltky nemoze a mne sa
v chladnicke hromadia ci uz surove alebo varene, ako keby boli
okotene... co s nimi? skusal niekto mrazit ? viem ze bielka sa daju.
a recepty kam idu zltky a bielky v rovnakom pomere, iba zvlast
vyslahane, tiez nie je to, co hladam. dakujem za nejake napady
citujem: Dá sa teda povedať, že ak aj jeden vaječný žĺtok slepačieho vajca obsahuje 270 mg cholesterolu, pričom odporúčaná denná dávka je 300 mg, zároveň obsahuje aj užitočné látky, ktoré obsah škodlivého cholesterolu v krvi znižujú. Vrátane lecitínu podporujúceho odbúravanie tukov. Lecitín je vo vajíčku zastúpený v omnoho vyššej miere ako v sójových bôboch, z ktorých sa táto mastná látka získava na výrobu doplnkov výživy, pretože sú lacnejšie. Lecitín sa nachádza vo všetkých telesných bunkách vrátane mozgových a nervových.
Mrkni tu na vareche, blížia sa Vianoce, možno sa vám hodí urobiť si čokoládový alebo vaječný likér.
varecha.pravda.sk/recepty/kolieska-s-lekvarom/3597-recept...
A robievam aj žĺtkové salajakové, keď budem piecť, pridám recept.
Babka takto pecie uzasny tvarohovy kolac (musim urobit a dat sem) a odmalicka ho volame cukrikovy :)
Babka takto pecie uzasny tvarohovy kolac (musim urobit a dat sem) a odmalicka ho volame cukrikovy :)
veľa bielok Pavlova www.apetitonline.cz/recepty/5127-pavlova-s-jahodami.html...
Inak preto som si kúpila Dobré jedlo október 2012, že sú tam recepty na zvyšné bielky a žĺtky.
P.S. Ten prvý link mi nešiel, len ten na Pavlovovej tortu.