Zdravá výživa

Vajecna skrupina na osteoporozu

neposed - bez fotkyneposed, 25. októbra 2014

Mili Varechaci,
chcem Vas poprosit o radu. Kedysi davno som poznala zenu, ktora liecila kosti svojho maleho vnucika pomletymi vajecnymi skrupinami. Dnes mam zacinajucu osteoporozu a tak rozmyslam, ci by som si takto nevedela pomoct. Babky sa uz, zial, nemozem spytat, lebo ta je uz na pravde Bozej a v mojom okoli som sa k ziadnej konkretnej informacii nedopatrala. Viem, ze je tu velmi vela sikovnych a vzdelanych Varechacov a tak vyuzivam tuto moznost a chcem Vas velmi pekne poprosit, ak mate niekto takuto skusenost podelte sa s nou. Mozno sa potesime viaceri, ved dobrych prirodnych sposobov liecenia nie je nikdy dost. Dakujem Vam.

@zareaguj


Diskusia k téme

marlenka
Kup si v lekarni pripravok-prašok Biomin,je to na baze vajecných škrupin.
marianne
O vajecnych skrupinach nic neviem,ale uz davno som citala,ze vynikajucou prevenciou proti osteoporoze je mak a makovy olej,koli vysokemu obsahu vapnika.kazdy den 2-3 CL.Ja si ho sparim s medom a susenym ovocim alebo si posypem ovocny salat,,pridavam ho kde sa da.Posypem,pecivo,ked peciem atd...
1x lianka
jozka2
Marianne ma pravdu,ale zakladom uspechu tohoto receptu je mak MLETY,zaludok nema zuby a preto vacsia cast Ca ostava v zrniecky nespotrebovana.
scharlott
Pekný neskorý večer prajem,
Umyté prevarené škrupiny som pomlela na el. mlynčeku na prášok a potom zamiešala do jedla. Brala som ho preventívne priebežne v tehotenstve. Ešte k tým škrupinám, je dobré mať overený zdroj domácich vajec.
jozka2
Ak mozem ,tak pridam jeden pomerne jednoduchy recept na baze vajecnej skrupiny.
Vajicka dobre s kefkou vymyt,,vybrat z prostriedku blanku/tuto blanku mozno vysusit/ a skrupinu povarit vo vode aby sa znicili mikroorganizmy,visusit,zomliet.
uzivat pred spanim 1 Pl rybieho tuku/najlepsi je norsky/,alebo zobrat v kapsuliach a po hodine zobrat 1 KL skrupinoveho prasky s poharom vody + stavu z 1 citron.Dobre rozmiesat a vypit na noc.
bubaya
Ja zas poznám vaječný koňak zo škrupín, našla som dva recepty tu na vareche:
 varecha.pravda.sk/recepty/starodavny-domaci-liek-na-klby-...

alebo
 varecha.pravda.sk/recepty/konacik-co-lieci-kosti/17721-re...

Alebo makové guľky -  www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=23&t=667,...
alebo varecháčsky:
 varecha.pravda.sk/recepty/zdrave-makove-gulicky-fotorecep...

Ja som dávala miesto orechov podrvené ľanové semiačko.
Dobrý je aj homeopatický prípravok OSTÉOCYNÉSINE od Boironu, doporučila mi ho dokonca aj lekárka, brať podľa návodu.
Dobre je obmedziť potraviny, ktoré prekysľujú organizmus, to si nájdi niekde na nete, nemusí byť hneď nejaká radikálna diéta, len obmedziť prekysľujúce potraviny.
neposed
Vase reakcie ma, mili Varechaci, velmi milo prekvapili, za vsetky Vam naozaj vsetkym dakujem. Rozne pripravky z lekarni ci uz nase, alebo aj zahranicne poznam, sezam, mak tiez, vajicka v konaku takisto, ale tie skrupiny mi nedali pokoj. Domace vajicka samozrejme, ale musia byt iba biele, alebo je to jedno? To by si snad vedela povedat Ty, @jozka2 , ak Ta mozem poprosit.
S tym makovym olejom neviem urcite, ale citala som, ze na rozdiel od maku olej vapnik neobsahuje, ale ci je to naozaj tak, neviem s istotou povedat. Ale mak milujem.
neposed
@jozka 2, Tvoj recept sa tomu, co si hmlisto pamatam, podoba najviac, velmi pekne Ti zan dakujem, myslim, ze toto som hladala.


Tesim sa, ze sa mi ho s pomocou Vas, Varechacov podarilo najst. Prajem vsetkym pokojnu noc, vela-vela zdravicka a kopec dobrych ludi okolo seba.
finczi
Ja radu nemám, len som chcela napísať, že sú to veľmi zaujímavé rady aj mne do budúcna...ďakujem!
neposed
@mojack , badatela sledujem, su tam zaujimave informacie, poskytuju trochu odlisny pohlad na problemy v medicine a uz je na kazdom, co si z toho vyberie, aky nazor si urobi.
rea1
@neposedka , poznám ten recept zo škrupín, už som ho sem v nejakej diskusii pridala, len neviem, v akej. :-(( ale opakovanie je matka múdrosti (vraj) a skleróza matka turistiky (to určite), tak ho pridám ešte raz.
vaječné škrupiny - väčšie množstvo - vyumývaš a dáš na plechu do trúby na +/- 200°C vypekať asi pol hoďky. kľudne aj dlhšie a pri vyššej teplote, ide o to, aby sa všetky baktérie a akékoľvek zárodky čohokoľvek zničili a škrupiny sterilizovali. po vychladnutí ich potlčieš/pomelieš/rozmixuješ na prášok a každý deň si dáš za lyžičku. stačí čajová a tu sa už nič nepredpisuje, najjednoduchšie je zamiešať do tekutiny a vypiť. starý babský recept schválený a odporúčaný aj lekármi, osobná skúsenosť, môžem vrelo odporučiť. :-))) na farbe škrupín nezáleží. jana
neposed
@real1 , dakujem, dalsi skvely recept a este aj osobne odskusany, to ma hodnotu. Dakujem aj za odpoved na farbu skrupiny a este pre utvrdenie, pila si to vecer, ci rano? lebo som citala, ze na ulozenie do kosti sa mineraly maju uzivat vecer. Dakujem krasne a prajem Ti pekny den.
rea1
priznávam, že ja som to pila tak 50:50, raz ráno, raz večer, ak som zabudla, či som si dala (čo bolo bežné), tak aj ráno aj večer. nie vrchovatú lyžičku, mala som takú nie veľkú kávovú lyž. a dávala som si ju len veľmi mierne navŕšenú. mama (86 r.) to pije večer.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Áno vápnik sa vstrebava v spánku,doplnila by som,že je potrebné vypiť pohár vody s citrónom, ku prášku,pomáha vstrebavaniu, treba vyplachnut ústa čistou vodou a nedobré po tom už nič jesť...
evanaaa
Tiež som užívala Biomin H, dokonca som ho teraz ešte pozerala, že ho mám, ale je už po záruke, mala som iné problémy, tak som nemala odvahu ho ďalej používať, ale pri poslednom vyšetrení ( čo bolo dávnejšie) som mala kosti v norme, ako je to teraz neviem, prešla som mnohým, mala by som znovu ísť na .......pripomeňte mi, zabudla som ako sa volá vyšetrenie kostí ( to je už iná diskusia - skleróza, xixi). Ale okrem iného treba jesť veľa mliečnych výrobkov....ale to je už každému jasné, nebudem opakovať, čo je zrejmé.
neposed
@rea1 , mas pravdu, mineraly sa maju uzivat na noc, aj ten citron je tam dolezity a malo by sa to jest cca 2h po veceri a ako celkom posledne.

@evanaaa , o Biomine viem, aj o dalsich pripravkoch, ale patrala som po tych skrupinach. Tusila som, ze z tolkych Varechacov niekto predsa len bude mat osobnu skusenost. A co je este dolezite, treba uzivat vitamin D3 a K2 formu MK-7, ktora je najlepsie vstrebatelna, aby sa vapnik ulozil do kosti a nie do cievneho systemu, lebo by sme stracali pruznost ciev. Spomenute vitaminy sa rozpustaju v tukoch, tak kvalitny rybi olej. Vysetrenie kosti sa vola denzitometria. Ale s mliecnymi vyrobkami to nie je celkom take jednoznacne, pravda je, ze mlieko obsahuje vapnik, ale ako ta chemia v tele funguje, tam sa uz nazory rozchadzaju a aj biznis robi svoje. Ak chces, pozri si na www.badatel.sk temu osteoporoza, je tam viac zaujimavych clankov, no zaver si musi urobit kazdy sam a veru je to tazke, hladat, kde je pravda, a ci tam vobec je. Prajem Ti pohodove dni a nezabudni na denzitometriu.
evanaaa
@neposed , vďaka ti aj za rady aj za poučenie. A stránku si pozriem, dokonca mám dojem, že som sa tam už niekedy dívala, ale nevadí.
neposed
O vysokom obsahu vápnika v maku viem, no pri oleji som počula aj takú informáciu, že obsah vápnika v májovom oleji je diskutabilný, tak neviem. Ale mak mám naozaj rada, jem ho často a tie skupinky z domácich vajíčok naozaj jem, efekt uvidím po návšteve lekára. Medzičasom som si zlomila nohu tak zavapnujem. Ďakujem za informáciu.
kecupicek
Pripájam sa k tvojej rade, moja mamička ho dlho užívala. Mne predpísal lekár Condrosulf, určený na dlhodobú liečbu degeneratívnej choroby kĺbov /osteoporózy/, moje známe si ho pochvaľujú aj mne hovorili, keď som sa vyzvedala, že nedajú na neho dopustiť. Dostať v lekárni bez RP.@Marlenka (25.10.2014 21:27)

neposed
Ďakujem za odpoveď, condrosulf užívam roky, no či má efekt-neviem posúdit, lebo neviem, aký by bol môj zdravotný stav bez neho. Škrupiny som si dávala po zlomenine stehennej kosti, hojenie prebiehalo veľmi dobre aj rýchlo, ale či vďaka škrupinám, neviem. No užívala som ich v dobrej viere, že mi pomôžu a neublížia. je to vlastne domáci biomin. Krásny deň.