Rôzne

Tvarohový koláč na slano

bezinka - fotkabezinka, 31. januára 2015

V piatok som sledovala reprízu Bez servítky - varil herec Jozef Vajda. Ako zákusok ponúkol svojim hosťom gaštanový krém a nejaký slaný tvarohový koláč s koprom - džufka alebo tak nejako (nerozumela som dobre). Na Vareche, ani na strankách Bez servítky som recept nenašla, preto Vás, kto recept poznáte, chcem poprosiť o pomoc a radu.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Tu je veľa verzií koláčov naslano, aj s kôprom, aj bez, aj s inými náplňami, skús si vyhľadať, možno naň natrafíš. Ale aj gaštanové krémy by tu mali byť.
sovka62
Tieto sú len so smotanou, ale presne rovnaké pečiem aj s tvarohom a kôprom:
 varecha.pravda.sk/recepty/univerzalne-kysnute-cesto/2973-...

Z tejto dávky cesta ti vyjde na jeden veľký plech, je na tebe, či budeš robiť kolieska alebo jeden veľký osúch cez celý plech. Na kôprový vymiešam jednu kyslú smotanu s 250 g tvarohu a dobré dve hrste posekaného kôpru a pridám soľ. Sú výborné.
bezinka
@evanaaa asi som to zle napísala..., chcela by som vedieť aké to bolo cesto na ten koláč. Vajda hovoril že ide plát cesta, potrieť máslom, dať tvaroh, posypať koprom a zase cesto, máslo.... Neviem aké má byť to cesto, listkové, kysnuté, alebo aké?
bezinka
@sovka62 ďakujem za aspoň za tvarohovú plnku. Vajda mal koláč rozkrájaný na štvorce a nebol vysoký. Dceru napadlo či ho nepiekol z Filo cesta...
bezinka
@kvapka myslím že by to mohlo byť to cesto. Skusím, len neviem kde sa dá kúpiť.
kvapka
Skus to chladene tahane strudlove cesto, videla som ho v Tescu.
bezinka
@kvapka ešte raz som si prečítala recept i komentáre k Burku a myslím, že je to naozaj ten recept, i v komentároch sa diskutujúci zmienili o ceste "jufka". Musím pozrieť či sa u nás (na Morave) v Tescu
cesto dá kúpiť. Ešte raz ďakujem.
bezinka
@viera1 tento burek musí býť výborný. Veľmi sa mi páči, hneď by som si dala. Na budúci víkend budeme mať doma oslavu, tak určitě tento burek urobím. Ďakujem za radu.
rulik
a má to byť ten koláč alebo to pyré?
bezinka
@rulik , si zlatý. Jednalo sa o koláč a ako 1. skusím ten recept, ktorý mi doporučila @viera1 , potom skusím z Filo cesta, pokiaľ ho u nás dostať kúpiť.... A len tak mimochodom, po škole som pracovala v Košiciach u ČSD, nepoznáme sa (žartujem)? Ďakujem za ochotu poradiť.
bezinka
@k599 viem len, že koláč mal byť vrstvený - plát cesta, potrieť máslom, tvaroh, kopor, cesto, potrieť máslom... Teda niekoľko vrtiev a pritom ten koláč nebol vysoký. Veľmi si ho suťažiaci v Bezservítke chválili. I tebe ďakujem a z doporučeného receptu by som mohla použiť návod na plnku.
julica
jufka ci filo cesto su jedno a to iste, v podstate to iste ako tahane strudlove cesto. (asi robil syrovy burek)
tanaivan
Na tejto stránke ich máš veľa, všetky sú dobré, ja robím v koláčovej forme. Vyvaľkám cesto do formy (stačí takých 200g), pridám nakrájanú šunku, nastrúhaný syr, rajčiny, hríby, kukuricu (co dúm dal), zalejem 1 šľahačkovou smotanou v ktorej sú rozhabarkované 2 celé vajcia. Na vrch dám korenie podľa nálady- petržlenovú vňať, bazalku, gyros korenie, alebo čo ma napadne. Pečiem v rúre asi 45 minút pri 180°C. Dobrú chuť.
 recepty.vareni.cz/vyhledavani/?q=Slan%C3%BD+kol%C3%A1%C4%...
ria52
ked si najdes na internete stanku markiza.sk tak v archive su relacie z toho vysielania