Pre mna je horky, nekupujem. Nechapem, preco kupovat trstinovy cukor, ked je UPLNE ROVNAKY ako cukor z cukrovej repy, ktora sa este stale pestuje aj u nas.
Pestovanie cukrovej trstiny je neekologicke, kvoli sposobu pestovania, nehumanne kvoli tomu, ze ludia, ktori sa o nu staraju, su nedostatocne oceneni a pracuju v nevyhovujucich podmienkach. Pri dovoze trstinoveho cukru sa spotrebovavaju paliva a znecistuje prostredie.
Vec názoru,ale ja som prešla na trstinový cukor (miesto umelých sladidiel !) a manžel - diabetik mal potom ustálené hodnoty glykémie.Dočítala som sa,že telo ľahšie spracuje trstinový cukor.V konečnom dôsledku,nech si každý užíva to,čo môže a to čo mu chutí.
www.melrosehealth.com.au/health_products/Gluten_Free_Organic_Hea...
Na varenie azijskych jedal pouzivane nespracovany cukor jaggery,
www.receptyzindie1.com/2010/09/co-je-to-jaggery.html...
@puntodadino - nase cukrovarnictvo "neznicila" EU :-) To "padlo" uz velmi , velmi davno . Zasluhou nasich mudrych politikov a hlavne chamtivostou privatizerov .