Varenie

Tretí deň

sissi29 - fotkasissi29, 24. februára 2011

Totálne fiasko. Tretí deň bez mäsa už nie je dňom bez mäsa.
A prečo? Z celkom prozaického dôvodu. V celom tomto našom úžasnom meste nemajú v dennom menu bezmäsité jedlo: :-( No aby som neklamala, mali ale jeden pán mi ho vyfúkol ako sa hovorí rovno pred nosom. A tak veľmi som sa tešila na špenátové halušky so syrovou omáčkou. No celkom zbytočne.
Preto sa teraz zamýšľam nad ludmi, ktorí naozaj z nejakého dôvodu či už zdravotného alebo osobného musia mäso ale niektorú inú potravinu vylúčiť zo svojho jedálničku. Ako fungujú? Pripravujú si jedlo doma? Pravdepodobne áno, ak nechcú umrieť od hladu v čase obeda. ;-)
A čo som nakoniec obedovala ja? Obschnuté špagety z kuracím mäsom, kde omáčka zahustená tonami múky chuťou pripomínala perkelt, a ten ja veľmi nemusím. Škoda, keďže jedlo má byť niečo čo nás naplní nielen fyzicky ale aj duševne. Tak možno niekedy na budúce...

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
chudatko ! ja by som asi radsej zjedla pecivo s pomazankou a zeleninu ako taky maglajz....Ked je to iba na niekolko dni , tak sa to da vydrzat .Ale dlhodobo - u nas je taky clovek zvacsa odkazany na domacu stravu .
tornadolue
Ja som si už zvykla. Môj zamestnávateľ ponúka v jedálni denne len jedno jedlo, mäso 3x do týždňa a to bezmäsité tiež nevyhovuje mojim nárokom. Takže už celé roky si jedlo nosím z domu a skoro každý deň po príchode z práce varím.
marianne69
...zrovna som ti chcela navrhnut, ja tiez nie som masozravec,len sem-tam rybka,morcacie,ale moji doma maju masko radi.Takze neostava ine len svaciny robit:-).....
julica
Ja si jedlo nosím, často som na ovocnom šaláte s jogurtom a vločkami alebo zeleninovom šaláte, v práci si rýchlo pripravím aj cestoviny alebo kuskus, aj brokolica v mikrovlnke sa dá, dávala som si ju tuším s nejakým topeným syrom :) Často si z domu nosím polievku alebo si ju dávam tu, sú fantastické  www.soupa.sk
arasidka
Keď som ešte pracovala / si všimajte -keď som ešte pracovala, jaj, zase ma pri srdci bolí, neviem si od augusta zvyknúť, že je to už čas minulý/, tak sme si s kolegynkami dosť často nosili obedy do práce, mikrovlnku sme na oddelení mali, nebol problém. Až raz - hen kolega náš lúbezný dostal chuť na čerstvé pukance. Miešok tam strčil, ale odišiel preč. No a tak sme istý čas boli bez mikrovlnky. A aká sranda? Kolegynky boli mladé, zvyknuté na rýchle zohrievanie bez problémov, keď som im zrazu vytiahla zo skladu el. varič - jednoplotenku. Reku, dzifčence, aj takto bolo u nás pár rokú dozadu, v čase krízy bude varič dobrý. Alebo sme zavolali oproti do Hypernovy, nech nám prinesú dačo k obedu, podľa výberu. Chlapci boli milí, snažili sa nám prednostne obedy priniesť, lebo vedeli, že nikto z kolegov nevedel, kedy ich vytiahnu do terénu, tak sme mali projekciu. Naše telefonáty boli v duchu: Ket si budeme myslet, že ste ešče tam, uš aby ste boli tu..." A chalani to vždy dodržali, jajajaaaaaj, kde už tie časy súúúú.... Vlastne, nič sa nezmenilo, akurátne ja tam už nie som.
kucharronald
No, tiež som dnes chcel večeriať v jednej reštike, spomenul som si na teba, a chcel som aj ja nejaké vegetárianske menu :)) Výber u mna bol väčší, podávali vyprážaný oštiepok, vyprážaný syr, vyprážané šampiňóny, dusenú zeleninu, bryndzové halušky, palacinku, šampiňónovo-smotanové soté :)) Ja som si vypral šampiňónovo-smotanové soté a k tomu prílohu šampiňónovú ryžu :) Tak som dnes mal šampiňónové hody :)
julica
@sissi29 , predstav si, že to varí také dievča, čo má úplne iné zamestnanie, ale ráno vstane a navarí tri polievky, ktoré idú na dračku. každý jej vravel, že varí fantastické polievky, že by ich mala predávať, no tak ich predáva :) ja sa aspoň pozerám na jej ponuku ako na inšpiráciu, keď už tam nejdem
lucccka
@kucharronald @sissi29 @julica Určite ste si istí, že viete, čo vegetariánska strava obnáša? Syr totiž nie je vegetariánske jedlo. Pri jeho výrobe sa používa syridlo, ktoré obsahuje mäso, ale existujú aj bezmäsité syridlá. Možno o tom viete, sorry ak som vás podcenila. @sissi29 Predstav si, že v celej Nitre nie je vegetariánska reštaurácia. Chudák môj ujo, si musí robiť jedlo sám. Nie som fanušík vegetariánstva, ale som fanušík demokracie, preto nikomu nič nezakazujem (teda okrem vrážd a podobného:-) Ozaj si myslím, že na vegetariánov sa dosť pozabudlo. Aj keď zas u nás v Piešťanoch, len na sídlisku na okraji mesta sú 3 reštaurácie a 2 z nich majú každý deň bezmäsité jedlo. @tornadolue len 1 jedlo! To je sila. To už aj v škole je lepšie.
sissi29
@lucccka , vidíš tak ja som vôbec netušila že syridlo obsahuje mäso, o aké mäso ide? Dík za informáciu človek sa učí každý deň.
kucharronald
To ani ja som nevedel, že syridlo obsahuje mäso...zaujímavé :)) Tak už skoro nič nie je vegetarianské! :)
julica
Ja nie som vegetariánka, len mi viac chutí zelenina ako mäso
tornadolue
@lucccka ja som učiteľka, takže to je škola :-) ale malá, takže len jedno jedlo. mimochodom, moja vegetariánska kamoška raz riešila presne syridlá, lebo zistila, že sa vyrábajú z teľacích žalúdkov. Bola z toho veľmi nešťastná, ale nakoniec sa ukázalo, že nie všetky syry ich obsahujú. Hermelín je "bezpečný" a ešte pár druhov, ale už si nepamätám ktoré presne...
klobaskadomaca
a ja zase mäso milujem, já za to nemôžem :))))))))) moja krvná skupina sa mäsu ale vôbec nebráni, mňam mňam mäso, a ani prílohy k nemu mi netreba
lucccka
@sissi29 Neviem, ja nie som vegetariánka, ale môj ujo je, on to hovoril. Tak sa ho spýtam, keď prídeme na návštevu všetci k babke.
@tornadolue aha :-)