Je sychravé ráno, nešiel som na ryby a ani variť sa mi nechce.
Katastrofa. Tak ma napadla taká myšlienočka - každý sa na tomto
portáli snaží prezentovať svoje kulinárske úspechy. Ale čo
nezdary? Určite boli aj tie. Možno, keby sme ich zverejňovali,
ušetrili by sme niekomu čas a nervy. Nepátral som, či už
náhodou podobná téma nebola diskutovaná - na Vareche som
len krátko.
Moja skúsenosť: ak je niekomu ťažko z jedlých hríbov, tak ich papá s pocitom že "ja sa určite otrávim" a je to teda psychická záležitosť a radšej nech ich neje lebo len straší ostatných.
Len tak na okraj, predvariť ešte neznamená rozvariť a nie je hruba ako huba, ale to je jedno. Pri príprave hríbov treba byť vždy opatrný arešpekt je na mieste.
varecha.pravda.sk/recepty/pri-pecena-klobaska/22755-recep...
...pozrite si moje kulinárske prešlapy . Ja som ich tu dokonca s "úspechom" zverejnil . Na chybách sa človek učí !!!
A tiež... všetci poznáme kivi koláč. Cesto, smotana, ovocie a želatína. Robila som variácie na kivi, dala som na jeden koláč ananás a na jeden černice. Lenže... nepočkala som pokým želatína vychladne a ešte takú horúcu ju vyliala na koláč. Samozrejme, že sa smotana začala predierať na povrch a tak milé koláčiky vyzerali akoby boli poprestrekované montážnou penou :D Odvtedy u dávam želatínu vychladnúť :)