Rôzne

Tortový korpus

fany1602 - bez fotkyfany1602, 12. októbra 2014

ahojte prosím Vás poradte mi nedarí sa mi upiecť krásny vysoký korpus na tortu :( už som vyskúšala sto receptov či ju pečiem s 5 vajec či s 10 vajec furt je to len placka kým vychladne.najprv krásne vyskoči pečiem ju na 180 stupňoch asi aj hodinu a figa je s toho!!!už so s toho zúfalá lebo vždy musím piecť dva korpusy aby ako tak vyzerala .vopred ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

hanka56
já dělám korpus na 1 vejse 40g polohr.mouky, 40g k.cukru, 1/2 PL oleje, 1/2 PL vody, špetku soli,
Vyšlehám bílky, přidám cukr, vyšlehám, přidám žloutky, vyšlehám, vodu a olej ( do mouky dám trošičku prášku do pečiva.
Na klasickou kulatou dortovou formu dávám 4 vejce ( vše vynásobit ) po upečení 2x rozříznu. peču na 160 - 170°C
Když chci udělat ořechový nebo kakaový, uberu mouku a přidám co chci. Vždy musí být stejná váha. Doufám, že jsem to napsala srozumitelně :-) :-)
inustek
ahoj, pred nejakým časom som piekla koláč (tu z varechy). Odložila som si recept na ten korpus, pretože bol vyborný. Jednoduchý, vobec nie suchý a dosť vysoký.
Takže zo 4 bielok so štipkou soli sa urobí sneh na vysokých otáčkach, potom znížiť na minimum, postupne sa pridá 200g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 žĺtka, potom 125 ml oleja, 125 ml mlieka a nakoniec 300 g polohrubej múky zmiešanej s 1 kypriacim práškom. Toto bolo množstvo na koláč na jeden veľký plech, takže keď to dáš do tortovej formy, malo by to byť dosť vysoké aj na prerezanie - možno aj 2x... :)
orchidea
Pripájam sa k doporučeniu @katka78 tiež som už veľakrát použila uvedený recept, je ozaj dobrý.
smajliqa
ja pouzivam zebra tortu, ten korpus je neskutocne super :)
jozka2
@fany1602 ,korpus,ktory ti odporuca @katka78 ,je velmi dobry.Su tu este od @methi a @gabculka.Zaklad ,ale je musis bielka slahat na zaciatku ako pise so st.soli a Cukor zaslahavat veeelni po trochu a dobre zaslahavat a zaslahavat s trpezlivostou,ja pridavam Cukor po 1 kl a zaslahavam,potom zltka atd.ak budes trpezliva budes mat kraaasny vysoky korpus.
ria52
ja ti dam fakt obry recept 6bielkov vyslahame s stipkou soli pridavame po trosku horuci sirup ktory sme uvarili s 30dg krys. cukor 10pol.lyzic vody,slahame pridame 6zltkov,slahame nakoniec 30dg muku vyberovu 1pdp,zlahka premiesame a upecieme ,je to do velkej tortove formy.Ked chces orechovy korpus pridaj 10dg orechy ale oto daj menej muky.toto je fakt dobry korpus a vysoky.
fany1602
ďakujem pekne určite vyskúšam všetky a dám vedieť ako som dopadla lebo sa nám začína narodeninové obdobie :)