Varenie

Torta na dlhšiu cestu

konteska - bez fotkykonteska, 22. septembra 2015

Ahojte kuchárky a cukrárky. Prosím pekne, potrebujem poradiť tortu s krémom, ktorá by zvládla 5-6 hod. cestu. Cestovať budeme na noc, takže už nebude také veľké teplo. Ďakujem krásne za rady :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
Na prenášanie torty mám podnos s vekom, pred cestou doň vložím riadne vychladenú tortu, je v ňom v úplnom bezpečí a ani sa nepohne. Podnos vložím do primerane veľkej kartónovej krabice a pridám do nej vložky z prenosnej chladničky, ktoré som deň vopred nechala zmraziť. Ak tie vložky nemáš, stačí dať do mrazničky fľaše s vodou primeranej veľkosti, aby sa do kartónu zmestili.
Potom si už nemusíš robiť starosti akú tortu, takto vydrží každá aj 10 hodín.
duliz
Mojej kamoške raz vydržala torta od decembra do augusta...zabudnutá v špajzi za fľašami :-) ale samozrejme to bola tá "úžasná, farebná a umelá" torta z hypermarketu....ale takej tej ozajstnej svadobnej by som si veru kúštik dala...
konteska
vdaka, skusim teda normalne upiect a naplnit a dat do boxu. Snad to prezije cestu :-D
nadia56
@konteska , pohladaj aj v starych diskusiach, tato tema tu uz bola rozdebatovana, mozno tam najdes nejake vychytavky, pekny den ☺
jozka2
Ja som niesla do Viedne v Rychliku zaskatulkovanu a predom som ju zmrazila,tak ako pise sovka este poobkladat zmrazenymi vankusikmi a budes v pohode.