Rôzne

Tieto potraviny v chladničke určite neskladujte

ferok - fotkaferok, 18. mája 2014

Diskusia k téme

babidka
Nemyslim si , ze je to pre kazdeho neaktualna informacia Pre mna ako skusenu gazdinku su to zname veci - na vacsinu z toho som prisla sama ...casom, skusenostami:-) Sposobom "pokus-omyl" . No a pre ludi , ktori si iba zakladaju domacnost a osamostatnuju sa su to uzitocne informacie .
hanak
@ferok ďakujem, doteraz som paradajky skladoval v chladničke, odteraz už nebudem.
janikbj
@jozefj , čudoval by si sa,ale sú aj takí "špecialisti", čo do chladničky dajú banány :D
evanaaa
Ja som dnes k tomuto článku ( na FB) písala aj komentár, mnohým pomôže, nie každý to vie.
sandraviglasova
áno presne :-) mne to napríklad pomohlo :-) som otvorená každej rade :-) btw a ja napríklad dávam do ľadničky mištičku, v ktorej zmiešam mletú kávu so sódou bikarbóbou - tá má deodoračnú funkciu a káva zas ľadničku krásne rozvonia :-) ale to len tak na okraj, lebo v odkaze bola spomenutá aj káva :-)
sovka62
@babidka , veru aj starí kozáci sa majú čo naučiť. Doteraz so rajčiny skladovala v chladničke, ale vždy som s chuťou jedla len tie, čo boli čerstvo obrané, nechladené. Tie z chladničky som používala len na varenie, prípadne na ozdobu taniera či misky.
Odteraz ich teda chladiť nebudem, len by som chcela vedieť kde boli, kým sa dostali do môjho košíka v obchode.
mshacon
Ale veď banány sem chodia v chladiacich lodiach a kamiónoch
marikafil
ja mám problém v dome nájsť chladné a suché miesto, teda hlavne to chladné. na cesnak a cibuľu som si kúpila také keramické nádoby, ale ani v nich nemôžem skladovať nejako príliš dlho. navyše - cibuľa z chladničky vás pri krájaní nerozplače, a avokádo dávam do chladničky až vtedy, keď už je zrelé, ale ešte naň "neprišiel rad" takže tam vydrží pár dní také správne mäkké.
perla61
No vidím, že svojim "sedliackym"rozumom som prišla na to čo do chladničky patrí a čo nie, ale musím sa priznať,že ak nepoužijem celú cibuľu/vlani som ju mala mega/ tak ju zabalím do alobalu a dve tri dni ju skladujem práve v chladničke.Robím veeľmi zle?
sovka62
@mshacon , áno, banány sa vozia v chladiakoch, ale to sú ešte úplne zelené, tvrdé. Keď sa vyložia a uložia sa do dozrievární pri presne stanovenej a kontrolovanej teplote a vlhkosti vzduchu, proces sa už nedá zastaviť. Po vložení do chladničky očernejú a sú vhodné do kontajnera na odpad.
evanaaa
@perla61 , rozkrojrná cibuľa by sa mala vyhodiť, lebo je toxická, bola tu aj diskusia o tom, ale neviem či aj z chladničky, inak, ja som ju tiež dávala ale mi po čase splesnivela. Ona totiž naberá na seba jedy a to zlé z ovzdušia a vraj sa rozkrojená dáva blízo chorej osoby, o pár hodín sčerná - naberie na seba to zlé ( neviem, ako by som to vyjadrila).