Zdravá výživa

Tibetská huba

tekvica - bez fotkytekvica, 31. marca 2016

Má niekto záujem o tibetskú hubu? Dosť sa namnožila, doteraz som to vyhadzovala, ale možno by si niekto po ňu prišiel do PP. Niekto ju zháňa, kupuje, ja by som darovala.

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
skusim zohnat niekoho, kto by mal cestu PP-RK a potom sa ohlasim, kyslomliecne moji lubia :-)
denyany
Aj ja by som mala záujem, ale som z KE, tak tiež musím niekoho skontaktovať, kto by mal cestu.
smejkad
napadlo ma iba, ze napises inzerat na bazos, nadpis daj Zadarmo kefirova huba a ja sa ti potom ozvem na kontakt, ktory tam das :-)
hrusticka76
..@Tekvica smela by som aj ja poprosiť?..mám síce tiež hubku ale je trošku spomalená potrebovala by oživiť..inak v pohode sa dá posielať poštou,už som párkrát posielala..na oplátku by som vedela poslať kvások na pečenie chlebíka alebo kryštáliky vodného kefíru..hľadala som inzerát na Bazoši a nenašla,preto reagujem tu :( ..
tekvica
Ja to vymyslim takto: kto by chcel, nech mi napise telefon a ja mu zavolam a dohodneme sa. Huby je dost pre mnohych, ak aj nie hned, ona sa namnozi. A inak @hrusticka76 , ako sa to posle postou? vo flaske? Nerozbije sa? Lebo ked som to doteraz darovavala, dala som to do flase, pridala trochu mlieka, dala foliu, vrchnak, aby sa nahodou nedotklo kovu a bolo. Cesta postou je dost dlha, je teplo, neprekvasi to? Aj v tej flaske z toho treba obcas uvolnit CO2. A krystaliky vodneho kefiru je co? To som este nepocula. Kvasok uz mam, dakujem.
radost
ja som vlani posielala jednej milej varecháčke do Bratislavy v bublinkovom sáčku..v obálke..hoci to blúdilo týždeň-nič sa im nestalo..podľa jej slov fungujú dobre..ja už 21 rokov robím kefír- mliečny nápoj.. mám kefírové hubky..
 www.mojezdravie.sk/tibetska-kefirova-huba/...
babicka62
Ahojte všetci,
čítala som Vaše komentáre, tak aj ja píšem svoje skúsenosti. Huba sa dá vysušiť, vzniknú také malé guličky, potom sa dá skladovať dosť dlho v uzavretej nádobke v chladničke, ja som mala položenú na dverách. Krásne sa dá rozchodiť, trvá to tak 2 týždne a mlieko sa mení každé 3-4 dni. Najprv treba dať len trochu aby bola hubka zakrytá a postupne pridávať. Je to zdlhavé, ale dá sa, mám to odskúšané. Sušené hubky mi posielali normálne v obálke poštou.