Rôzne

Tekvica Hokaido

katulka36 - bez fotkykatulka36, 13. augusta 2012

Ahojte, tento rok som si prvykrat nasadila tekvicu hokaido. Pomaly sa mi tam cosi oranzovie tak mam otazku, ako zistim, ze je idealny cas tekvicu odtrhnut? Zatial je taka svetlo oranzova ale zacina tmavnut. Sused mal uz take tmavooranzove ale hovoril, ze sa tekvica tazsie cistila.
Dakujem
Katka

@zareaguj


Diskusia k téme

evusik
ja mám tekvicu Hokkaido tiež prvý rok a keď bola pomarančová už som ju trhala, keď bola červená už sa ťažšie krájala ale čítala som, že plne dozretá a vhodná na zimné uskladnenie je vtedy keď stopka začína usychať, vlastne sa sama začína oddelovať od rastliny.... ale konzumovať ju môžeš už teraz...
katulka36
takze ked je teraz este taka nie uplne cervena, tak napriklad do polievky ju mozem dat aj so supkou? a ked je uz uplne dozreta tak uz radsej supat?
marianna76
ja som mala i minulý rok a nešúpala som ani potom a v špajzi mi vydržala až do januára... viac som ich nemala....
evusik
ja tiež nešúpem, aj keď sa zdá, že je tá šupka tvrdá, krásne sa uvarí alebo upečie a chutí fantasticky :-)
zsuzsu16
Ja som citala, bolo to sice davnejsie, ze az do okrobra,kludne aj do prvych mrazov. Musi byt oranzova z vonka aj z vnutra a supat sa nemusi. My mame tiez nejake na zahrade, musim vygooglit a este raz nastudovat.
klaura
Hokaido tekvičky som pestovala aj minulý rok ... jedna mi zdobila špajzu a vo februári som si povedala, že čo tak z nej polievku uvaruť ... na povrchu bola tvrdá, napodiv sa mi ale dobre krájala, a krásne domäkka sa uvarila aj šupka ... veru sme si pochutili ... :)