Krémová polievka z tekvice Hokaido (fotorecept)

Krémová polievka z tekvice Hokaido (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 25. septembra 2010 14:58Ďalšie jeho recepty

Tento recept som sa dávno chystala zrealizovať, lebo v záhradke som si vypestovala tekvice Hokaido. Teraz odpočívaju v komore. V relácii Bez servítky ma herec J.Vajda inšpiroval, a tak aj ja som už uvarila z tekvice polievku.Je lahodná, krémová a veľmi zdravá.

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Na tekvici odstránime oba hrubé konce a dokladne si ju umyjeme, nakoľko budeme variť z celej dužiny aj s kožou. Rozkrojíme ju a vydlabeme jaderník. Nakrájame na menšie kúsočky. Cibuľu si tiež nakrájame na hrubo.
Krémová polievka z tekvice Hokaido (fotorecept) - obrázok 1

2

Na rozpálený olej dáme cibuľku, speníme a pridáme tekvicu, podlejeme vodou, osolíme, pridáme vegetu a korenie muškátový kvet a varíme do zmaknutia tekvice.
Krémová polievka z tekvice Hokaido (fotorecept) - obrázok 2

3

Potom polievku rozmixujeme elektrickým mixerom do hladka.
Krémová polievka z tekvice Hokaido (fotorecept) - obrázok 3

4

Nakoniec do polievky pridáme smotanu na varenie, primerane, podla hustoty polievky. Necháme prejsť varom a polievočka je hotová.
Krémová polievka z tekvice Hokaido (fotorecept) - obrázok 4

5

K polievke sa hodí opražený chlieb nakrájaný na štvorčeky spolu so stručikom cesnaku. Tak, už stačí si len nabrať na vrch dať opečený chlebík, pokvapkat balzamikovým octom. Dobrú chuť.
Krémová polievka z tekvice Hokaido (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (4,6 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • julica, 25. septembra 2010 o 16:26
    kdesi som kedysi videla recept, ako tuto polievku robili z upecenej hokaido a dochutili pomarancovou stavou...


  • evanaaa, 25. septembra 2010 o 17:33
    Mať tak túto tekvicu, urobím polievku, aj ja som na ňu dostala chuť pri pozeraní tej relácie a ináč, v " Servítke ju už párkrát varili.


  • palokuchki, 25. septembra 2010 o 19:53
    Takuto polievku velmi casto varim, vsetci ju mame velmi radi. Nedavam tam muskatovy orech ale curry korenie a nakoniec nasekam pazitku alebo petrzlenovu vnatku.


  • sjuz, 25. septembra 2010 o 20:28
    mňam mňam, mám veľmi rada túto polievku, a chystám sa na ňu, lebo mám hokaido v chladničke, ale chcem skúsiť s bielym vínom...:)


  • elisticka, 26. septembra 2010 o 07:36
    @dorisa túto polievočku si robievam ked natrafím v Bille na tekvičku.mam ju rada robim ako dietku a dávam tiež 10% smotanu na varenie,mňamky........


  • bozulka, 26. septembra 2010 o 12:20
    Tekvicovú-hokajdo polievku robím často lebo tekvičky si pestujem sedem rokov.Tento rok bola úroda slabá 8 ks a tie 2 posledné boli ako väčšie jablko.Asi preto,že so záhradou musíme skončiť.Polievku robievam tiež tak isto len nedávam nič kyslé.Ochucujem muškátovým orieškom/ten mi viac chutí ako kvet/ alebo kari korením.Krutonky ako ty s cesnakom.Je to vynikajúce,


  • dorisa, 26. septembra 2010 o 12:25
    @bolzulka , ja ich pestujem prvý rok, dcera mi dala semenka z jednej tekvice, úrodu som mala krásnu, ale u nás prebehla tá búrka s krupami, velkými aj 4cm, tak niektoré z 38 a niektoré su trochu otlčené. Musím skúsit aj iné recepty z tejto tekvičky.(ja som doma nemala aj muškátový oriešok, tak som dala kvet)


  • alexdidi, 26. septembra 2010 o 13:40
    @dorisa , ak chceš vyskúšaj výborný Pumpkin pie od @babav , tradičný v USA, a naozaj dobrý...


  • brigita, 26. septembra 2010 o 16:29
    Je naozaj vyborná aj ja ju robievam , ale na vrch dávam opražené tekvicové jadrá.


  • porzellanka, 26. septembra 2010 o 17:23
    Naozaj sa da rozmixovat aj ta supa? Ja som tu tekvicu doteraz vzdy supala. Nabuduce vyskusam neosupanu. Ak neviete co s tekvickami, ja podavam Hokkaido aj ako prilohu k pecenemu masu - osupanu, nakrajanu na kusy asi ako pol dlane pridam tak na 3/4 hodiny do pekaca k masu.


  • dorisa, 26. septembra 2010 o 17:59
    @porzellanka , tekvica zmakne za chvilku, aj koža, vidíš, nie su žiadne kusky v polievke. Polievku si jem sama, vnučka a ani priateľ ju ani neochutnali(nevedia, o čo prichádzajú), inak , ďakujem za dobrý tip, vyskúšam.@brigita , je to určite chutné,ale ked som dala chlebík, už sa mi to zdalo veľa.


  • samanka, 27. septembra 2010 o 09:17
    @dorisa robievam, ale bez balzamikového octu, na záver pridávam tekvicové semienka (samozrejme bez šupky) ....:-))))


  • dorisa, 27. septembra 2010 o 09:59
    @samanka , ďakujem za komentár.


  • mariaklara, 16. marca 2011 o 11:12
    Bola výborná, len som nemala balzamikový ocot, na vrch som si ešte pridala tekvicové jadierka. Ďakujem za receptík.


  • lucylee, 14. júla 2011 o 09:28
    @dorisa nasla som diskusiu o semienkach, ktore mas. Mas este? Poslala by si mi?Zasadila by som buduci rok. Mala by som este par otazok k pestovanie. mas na seba nejaky e-mail? Napisala by som ti. Alebo sa s tebou spojit na skype? Vopred dakujem.


  • dorisa, 18. júla 2011 o 21:47
    @lucylee , ano mám, poslem ti. Moj e-mail. dorisa5611@gmail.com


  • marianna76, 22. júla 2011 o 23:21
    Vlasti, dnes sme odtrhli mladú tekvičku od teba, zajtra spravím polievku. Teším sa.


  • dorisa, 22. júla 2011 o 23:24
    Marianka, teším sa, aj mne už pomaly dozrievajú tekvičky. Potom budem variť a piecť z nich, už sa neviem dočkať.


  • kadgam, 28. septembra 2011 o 17:23
    Dobré je hotovú polievku poliať lyžicou tekvicového oleja, u nás som kúpila v Kauflande a posypať opraženýmí semienkami. Prijala by som semienka, ak má niekto na rozdávanie. Toho roku som mala iba ozdobné tekvice, ale radšej chcem jedlé


  • dorisa, 28. septembra 2011 o 17:35
    @kadgam , ja budem mať semienka , ak si na facebooku, tam si ma najdi a napíš mi adresu, keď budem spracovávať tekvice, tak by som ti poslala.


  • kadgam, 28. septembra 2011 o 22:05
    Dik, Dorisa, snad sa mi podari napisat, velmi sa v systeme nevyznam


  • mariaklara, 20. októbra 2011 o 09:37
    @dorisa , Máš nejaký reept na pečenú tekvičku, Ďakujem, dcéra mala celkom slušnú úrodu Hokaido. Dnes si idem variť polievočku.


  • mariaklara, 20. októbra 2011 o 09:38
    Pardón, recept.


  • mariaklara, 26. októbra 2011 o 00:51
    Ďakujem za kukuč:-)))


  • dorisa, 26. októbra 2011 o 10:11
    @mariaklara , ďakujem aj za navštívenie mojich receptov z tekvice Hokaido:)


  • kadgam, 29. júla 2012 o 08:55
    Ďakujem Dorisa, polievku ešte varím z kúpenej tekvice, ale semienka od teba utešene rastú. Jednu, asi má najviac slnka, mám už ako menšia lopta.


  • evasik, 28. mája 2013 o 12:59
    Ja som dnes skúšala po prvýkrát túto polievku.Hokaido som dostala zamrazenú. Skôr sa mi podarila omáčka a bola horkastá? Prečo? Ďakujem za radu.


  • dorisa, 28. mája 2013 o 13:32
    @evasik , to netuším, ja nedávam mraziť tekvičku..inak polievka z čerstvého Hokaida má chuť ako hrachová...skoro. Možno niektorá z varechárok bude vedieť poradiť, prečo ti ostala polievka horká.


  • katka1234, 17. novembra 2013 o 14:26
    výborná, ale len z tekvice Hokaido, z tekvice na pečenie mi nechutí


  • dorisa, 18. novembra 2013 o 09:50
    @katka1234 , ja som takúto polievku varila len z tejto tekvice. Ďakujem za komentár.


  • jarka207, 22. júla 2014 o 12:14
    Tak dnes opät po roku tekvicova polievocka,zatial iba z tekvice z obchodu,kym nedozreju tie v zahradke:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.

Šéfkuchár Jaroslav Žídek: Teším sa, keď mi uvarí manželka
Získal 3x ocenenie Gurmán Award – kuchár roka, je majiteľom a zároveň šéfkuchárom reštaurácie Albrecht, môžete ho vidieť na obrazovke a vydal už tri kuchárske knihy – Jaroslav Žídek.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist