Krémová polievka z tekvice Hokaido (fotorecept)

Krémová polievka z tekvice Hokaido (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 25. septembra 2010 14:58Ďalšie jeho recepty

Tento recept som sa dávno chystala zrealizovať, lebo v záhradke som si vypestovala tekvice Hokaido. Teraz odpočívaju v komore. V relácii Bez servítky ma herec J.Vajda inšpiroval, a tak aj ja som už uvarila z tekvice polievku.Je lahodná, krémová a veľmi zdravá.

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
25
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Na tekvici odstránime oba hrubé konce a dokladne si ju umyjeme, nakoľko budeme variť z celej dužiny aj s kožou. Rozkrojíme ju a vydlabeme jaderník. Nakrájame na menšie kúsočky. Cibuľu si tiež nakrájame na hrubo.
Krémová polievka z tekvice Hokaido (fotorecept) - obrázok 1

Na rozpálený olej dáme cibuľku, speníme a pridáme tekvicu, podlejeme vodou, osolíme, pridáme vegetu a korenie muškátový kvet a varíme do zmaknutia tekvice.
Krémová polievka z tekvice Hokaido (fotorecept) - obrázok 2

Potom polievku rozmixujeme elektrickým mixerom do hladka.
Krémová polievka z tekvice Hokaido (fotorecept) - obrázok 3

Nakoniec do polievky pridáme smotanu na varenie, primerane, podla hustoty polievky. Necháme prejsť varom a polievočka je hotová.
Krémová polievka z tekvice Hokaido (fotorecept) - obrázok 4

K polievke sa hodí opražený chlieb nakrájaný na štvorčeky spolu so stručikom cesnaku. Tak, už stačí si len nabrať na vrch dať opečený chlebík, pokvapkat balzamikovým octom. Dobrú chuť.
Krémová polievka z tekvice Hokaido (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

31 komentárov k receptu
  • julica, 25. septembra 2010 o 16:26
    kdesi som kedysi videla recept, ako tuto polievku robili z upecenej hokaido a dochutili pomarancovou stavou...


  • evanaaa, 25. septembra 2010 o 17:33
    Mať tak túto tekvicu, urobím polievku, aj ja som na ňu dostala chuť pri pozeraní tej relácie a ináč, v " Servítke ju už párkrát varili.


  • palokuchki, 25. septembra 2010 o 19:53
    Takuto polievku velmi casto varim, vsetci ju mame velmi radi. Nedavam tam muskatovy orech ale curry korenie a nakoniec nasekam pazitku alebo petrzlenovu vnatku.


  • sjuz, 25. septembra 2010 o 20:28
    mňam mňam, mám veľmi rada túto polievku, a chystám sa na ňu, lebo mám hokaido v chladničke, ale chcem skúsiť s bielym vínom...:)


  • elisticka, 26. septembra 2010 o 07:36
    @dorisa túto polievočku si robievam ked natrafím v Bille na tekvičku.mam ju rada robim ako dietku a dávam tiež 10% smotanu na varenie,mňamky........


  • bozulka, 26. septembra 2010 o 12:20
    Tekvicovú-hokajdo polievku robím často lebo tekvičky si pestujem sedem rokov.Tento rok bola úroda slabá 8 ks a tie 2 posledné boli ako väčšie jablko.Asi preto,že so záhradou musíme skončiť.Polievku robievam tiež tak isto len nedávam nič kyslé.Ochucujem muškátovým orieškom/ten mi viac chutí ako kvet/ alebo kari korením.Krutonky ako ty s cesnakom.Je to vynikajúce,


  • dorisa, 26. septembra 2010 o 12:25
    @bolzulka , ja ich pestujem prvý rok, dcera mi dala semenka z jednej tekvice, úrodu som mala krásnu, ale u nás prebehla tá búrka s krupami, velkými aj 4cm, tak niektoré z 38 a niektoré su trochu otlčené. Musím skúsit aj iné recepty z tejto tekvičky.(ja som doma nemala aj muškátový oriešok, tak som dala kvet)


  • alexdidi, 26. septembra 2010 o 13:40
    @dorisa , ak chceš vyskúšaj výborný Pumpkin pie od @babav , tradičný v USA, a naozaj dobrý...


  • brigita, 26. septembra 2010 o 16:29
    Je naozaj vyborná aj ja ju robievam , ale na vrch dávam opražené tekvicové jadrá.


  • porzellanka, 26. septembra 2010 o 17:23
    Naozaj sa da rozmixovat aj ta supa? Ja som tu tekvicu doteraz vzdy supala. Nabuduce vyskusam neosupanu. Ak neviete co s tekvickami, ja podavam Hokkaido aj ako prilohu k pecenemu masu - osupanu, nakrajanu na kusy asi ako pol dlane pridam tak na 3/4 hodiny do pekaca k masu.


  • dorisa, 26. septembra 2010 o 17:59
    @porzellanka , tekvica zmakne za chvilku, aj koža, vidíš, nie su žiadne kusky v polievke. Polievku si jem sama, vnučka a ani priateľ ju ani neochutnali(nevedia, o čo prichádzajú), inak , ďakujem za dobrý tip, vyskúšam.@brigita , je to určite chutné,ale ked som dala chlebík, už sa mi to zdalo veľa.


  • samanka, 27. septembra 2010 o 09:17
    @dorisa robievam, ale bez balzamikového octu, na záver pridávam tekvicové semienka (samozrejme bez šupky) ....:-))))


  • dorisa, 27. septembra 2010 o 09:59
    @samanka , ďakujem za komentár.


  • mariaklara, 16. marca 2011 o 11:12
    Bola výborná, len som nemala balzamikový ocot, na vrch som si ešte pridala tekvicové jadierka. Ďakujem za receptík.


  • lucylee, 14. júla 2011 o 09:28
    @dorisa nasla som diskusiu o semienkach, ktore mas. Mas este? Poslala by si mi?Zasadila by som buduci rok. Mala by som este par otazok k pestovanie. mas na seba nejaky e-mail? Napisala by som ti. Alebo sa s tebou spojit na skype? Vopred dakujem.


  • dorisa, 18. júla 2011 o 21:47
    @lucylee , ano mám, poslem ti. Moj e-mail. dorisa5611@gmail.com


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 15 komentárov)
  • marianna76, 22. júla 2011 o 23:21
    Vlasti, dnes sme odtrhli mladú tekvičku od teba, zajtra spravím polievku. Teším sa.


  • dorisa, 22. júla 2011 o 23:24
    Marianka, teším sa, aj mne už pomaly dozrievajú tekvičky. Potom budem variť a piecť z nich, už sa neviem dočkať.


  • kadgam, 28. septembra 2011 o 17:23
    Dobré je hotovú polievku poliať lyžicou tekvicového oleja, u nás som kúpila v Kauflande a posypať opraženýmí semienkami. Prijala by som semienka, ak má niekto na rozdávanie. Toho roku som mala iba ozdobné tekvice, ale radšej chcem jedlé


  • dorisa, 28. septembra 2011 o 17:35
    @kadgam , ja budem mať semienka , ak si na facebooku, tam si ma najdi a napíš mi adresu, keď budem spracovávať tekvice, tak by som ti poslala.


  • kadgam, 28. septembra 2011 o 22:05
    Dik, Dorisa, snad sa mi podari napisat, velmi sa v systeme nevyznam


  • mariaklara, 20. októbra 2011 o 09:37
    @dorisa , Máš nejaký reept na pečenú tekvičku, Ďakujem, dcéra mala celkom slušnú úrodu Hokaido. Dnes si idem variť polievočku.


  • mariaklara, 20. októbra 2011 o 09:38
    Pardón, recept.


  • mariaklara, 26. októbra 2011 o 00:51
    Ďakujem za kukuč:-)))


  • dorisa, 26. októbra 2011 o 10:11
    @mariaklara , ďakujem aj za navštívenie mojich receptov z tekvice Hokaido:)


  • kadgam, 29. júla 2012 o 08:55
    Ďakujem Dorisa, polievku ešte varím z kúpenej tekvice, ale semienka od teba utešene rastú. Jednu, asi má najviac slnka, mám už ako menšia lopta.


  • evasik, 28. mája 2013 o 12:59
    Ja som dnes skúšala po prvýkrát túto polievku.Hokaido som dostala zamrazenú. Skôr sa mi podarila omáčka a bola horkastá? Prečo? Ďakujem za radu.


  • dorisa, 28. mája 2013 o 13:32
    @evasik , to netuším, ja nedávam mraziť tekvičku..inak polievka z čerstvého Hokaida má chuť ako hrachová...skoro. Možno niektorá z varechárok bude vedieť poradiť, prečo ti ostala polievka horká.


  • katka1234, 17. novembra 2013 o 14:26
    výborná, ale len z tekvice Hokaido, z tekvice na pečenie mi nechutí


  • dorisa, 18. novembra 2013 o 09:50
    @katka1234 , ja som takúto polievku varila len z tejto tekvice. Ďakujem za komentár.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Slovak Food Festival 2014
Od 22. do 25. mája 2014 najväčší food festival na Slovensku už po piaty raz na Bratislavskom hrade.

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist