Varenie

Tekutý dym

mimatn - bez fotkymimatn, 21. júna 2013

Ahoj ja by som chcela vedieť či už niekto pri svojom varení použil tekutý dym. Ak áno uvítala by som nejaké receptíky a skusenosti ako sa tekutý dym používa.
ĎAKUJEM

@zareaguj


Diskusia k téme

ankabanka
jedlo s nim je chutne a hlavne rychle a bez problemu sa pouziva na marinovanie alebo minutkove pecenie masa. su rozne typy a je potrebne prestudovat co ktora tekutina obsahuje.
taktiez nepouzivat ho vo velkom mnozstve, lebo jedlo bude horke.

Vyborne sa hodi aj pri rychlej priprave cerstych ryb ak vsak mame cas, dobre je ich "ocmudit" mokrymi pilinami na BBQ.
receptov na web a YT najdes vela. napr:




===
 www.colgin.com/recipes/?cat=9...

=====
 www.tasteofwoodland.com/ourproducts/liquid-smoke.html...
===
 www.cooks.com/rec/search/0,1-0,liquid_smoke,FF.html...

=====
nech ze pomoze.
emdy
ja som to v minulosti kúpil od Barentz, pomerne dobrá nemecká firma... má to byť náhrada na syr, aby chutil ako údený....
väčší blivajz som v živote asi nestretol
stevik
Pri vyrobe domacich vyrobkov z mäsa, mlieka a pod. rád relaxujem a uzivam si keď to blízkym chutí. Vyskúšal som všeličo,kde môžem použiť voľačo netradičné... a tekutý dym sem nesporne patrí. Syry s touto príchuťou robím tak raz za 6 týždňov, často ale tento komponent pridávam do polievok, najmä fazuľových, do prívarkov, mias pred grilovaním... množstvo nebudem zámerne uvádzať, niekedy totiž menej je viac, to nech si odskúša sám. Jednou zo základných - prečo tekutý dym- je skutočnosť, že ide o produkt na prírodnej bázi...