Rôzne

Takáto reklama je povolená?

abend - bez fotkyabend, 13. apríla 2011

Pýtam sa redakčného kolektívu, či je povolená reklama na rôzne obchodné reťazce ako to v diskusii uvádza dorisa.

@zareaguj


Diskusia k téme

kucharronald
@abend , prečítaj si pravidlá:  varecha.pravda.sk/info/podmienky-pouzivania/...


Alebo, citujem: ,,9. Na Varecha.sk je povolené pridávať iba obsah súvisiaci s gastronómiou a výživou. Je zakázané pridávať akýkoľvek obsah, ktorý porušuje platné zákony, najmä autorský zákon. Zakázané sú aj urážky, vulgarizmy, hanobenie rasy, národa či nábožentva, neplatená reklama, propagácia nelegálneho obsahu na iných serveroch, poškodzovanie dobrého mena prevádzkovateľa či spamovanie ostatných používateľov obsahom nesúvisiacim s ich aktivitami v rámci Varecha.sk. Zakázané je tiež zasahovanie do štruktúry a vzhľadu Varecha.sk iným spôsobom ako tým, ktorý bol prevádzkovateľom výslovne povolený. Zakázané sú pokusy o neautorizovanú zmenu obsahu patriaceho inému používateľovi a všetka činnosť, ktorá by mohla narušiť funkčnosť Varecha.sk".

Je možné, že som to zle pochopil a je to úplne inak :)
abend
@kucharronald ďakujem za odpoveď, teraz viem, že nemusím mať obavy, keď spomeniem niektorý obchodný reťazec.
evanaaa
V akej diskusii? Nielen Dorisa aj ja, a aj iní, tu je to dovolené, akoby sme sa potom navzájom informovali, že ten či onen tovar kde majú, ak sa niekto pýta.
tomas
@abend ak to bude normálne k téme, tak to budeme tolerovať, ale samozrejme, ak budete každý deň k nejakej téme písať, že napr. rajčiny, do tohto receptu kúpite dnes najlacnejšie v tomto hypermarkete, a na druhý deň urobíte to isté pri inom recepte (resp. všetkých kde sú rajčiny) a ďalší týždeň budete každý deň tak propagovať napríklad kuracie mäso v tom istom hypermarkete, tak vám zablokujeme úplne prezývku navždy.

samozrejme ak sa niekedy v téme (reálne k veci) spomenie komerčná vec, komerčný výrobok prípadne obchodný reťazec, tak to je samozrejme iné...

rovnako si vieme odsledovať, či niekto pravideľne používa nejaké komerčné výrazy vo svojich komentároch, ale ono to bude závisieť od konkrétneho správania a obsahu, či to posúdime ako obsah k veci, alebo ako zneužívanie diskusií na reklamu.
evanaaa
Mnohokrát sa stane, že niekto niečo hľadá ( nejaký tovar, výrobok, potravinu a pod.) a pýta si rady, samozrejme, že kto vie, kde to dostať, tak napíše aj názov obchodu , alebo treba pomenovať určitý hľadaný tovar, a tak ďalej, je to len medzi nami, nezverejňuje sa to v nejakých oznamovacích prostriedkoch.
abend
@ evanaaa ,myslím, že informovať sa je dovolené, vždy lepšie, ako urobiť niečo čo nie je dovolené a potom si za to znášať následky.Týmto pre mňa celá debata okolo mojej otázky končí.
dorisa
@abend , to,keby som robila v nejakom retazci a posielala by som Vás nejaký tovar kupit, aby som ja mala nejaké provízie z toho, tak, to naozaj nie je povolené. Ale, niekedy niečo použijeme pri pečení, varení, a varechači sa pýtaju, kde som to kupila(napr. ozboby na cukrovinky)tak automaticky to napíšem. Ako pomoc, nie ako reklama. Určite sa tomu budem vyhýbať, pre druhýkrát.
abend
@dorisa v mojej odpovedi pre @evanaaa som síce napísala, že debata okolo "reklamy" pre mňa končí, nedá mi však nechať Tvoju reakciu bez odpovede. Tak ako som napísala, na nikoho neútočím, že robí reklamu, iba som sa slušne spýtala, či je reklama povolená, aby som aj ja v budúcnosti vedela, čo je dovolené a čo nie. A touto odpoveďou pre Teba moja debata na túto tému končí, už nebudem reagovať na žiadnu pripomienku.