Milé kucháročky, kuchárikovia a kuchtíkovia!
Viete o nejakom dobrom syre na vyprážanie?
Mne sa už veľakrát stalo, že keď som si v obchode pýtala syr na vyprážanie, tak až doma som sa presvedčila o jeho "kvalite"... V obchode ho vždy mávajú v chladiacom boxe ako Eidam tehla... ale či je to skutočne tak...???
Klasicky ho obalím v trojobale a idem vyprážať... no a už počas vyprážania je to hotová POHROMA... To čo sa deje so syrom na panvici je kuchárska KATASTROFA...:-((( Syr sa začne po chvíli roztekať... to čo je roztečené sa hneď lepí na pancivu... a to čo je roztečené spraví zo syra a strúhanky takú hnedú rozťahanú usušenú hmotu...
Kde sú tie časy, keď sa dal syr bez problémov vypražiť??? Mať na tanieri takúto dobrotu bolo priam POTEŠENIE. Syr bol do chrumkava upečený a po prekrojení sa vo vnútri tak krásne ťahal ako žuvačka...
Aké máte vy skúsenosti so syrom na vyprážanie? Viete o nejakom, ktorý je ozaj kvalitný a dá sa zjesť?
Budem rada, keď sa tu nájdu nejaké tipy... Vyznať sa v syroch je v dnešnej dobe problém... Nevedno ako je to v prípade syrov so zložením... či už aj to nezačali fušovať... zdá sa, že áno... Na tovaroznalectve sme sa učili, že kvalita a druh syra záleží hlavne od obsahu tuku v sušine... ale čo ostatné tam už pri dnešnom výrobnom procese naprplú, to už my nevieme... ach jaj...
Syr kupujem zásadne tvrdý. Pýtam si u obsluhy-predavačky syr na vyprážanie... doma si ho nakrájam a obaľujem ako egreška. Hmmm, lenže častokrát nevieme, čo kupujeme... v obchodoch to zvyknú niekedy vychváliť... a potom je zo syra brečka... Alebo sa mám opýtať predavačky, koľko má t.v.s.? Nevedno ako by sa zatvárila...
Vysmážam zo zásady na teflónke. Je nepošklodená a olej je vždy horúci. Vždy testujem kúskom ušúľaného cesta, či je už akurát na vysmážanie.
@kucharronald , ďakujem za tip. Istý čas som ho kupovala. Karičku mi raz poradili v Tescu v ZA. Žiaľ, žijem na dedine, Tesco máme ďaleko ako aj iné väčšie predajne a tak výber na dediinských predajniach typu Coop je biednejší... predajú bársčo...
@dorisa , svokra skúšala zopárkrát vysmažiť údený syr, no ten urobil to isté... Ešte syr (Hermelín) s bielou plesňou je ok na vysmážanie, no eidamská kvalita sa hľadá ťažšie...
@egreska , vďaka, skúsim pozerať obsah t.v.s. Tak sme sa to učili aj na tovaroznalectve. Tých 45% tuku je to pravé na syr na vysmážanie.
Ovalujem v trojobale.
mlieka použijem pivo alebo minerálku. Tiež syr nakrájaný na plátky pred obalením nechám na 15 min v mrazničke. Po vyprážaní ukladám na papierovú uterku, aby som sa zbavila prebytočného tuku.
... a zase by sa hodil TAG - nápady,...
... a zase by sa hodil TAG - nápady,...
... a zase by sa hodil TAG - nápady,...
... a zase by sa hodil TAG - nápady,...
Milá @tinca veľmi pekne Ti ďakujem za Tvoje tipy a rady. S tým obaleným a zamrazeným syrom to nabudúce určite vyskúšam. :-) Už sa teším ako syr dostane šok. :-))
Ďakujem vám všetkým za rady a zaujímavé tipy! :-)
varecha.pravda.sk/recepty/haloumi-s-grilovanou-zeleninou/...
@marienka44 , čo narobíš, keď niektorí proste neodolajú chuti chrumkavého a vo vnútri žuvačkového syra...? Hlavne chlapi sú taký chrumkáčikovia... Ja vysmážané nič nepapám. Raz za čas spravím takúto dobrôtku rodine. A karcinogénne nič na tom nevidím, veď všetko čo robíme doma, je ok, vieme ako to robíme, aj čo si tam dáme... Oveľa horšie je to už v stánkoch s občerstvením, kde sú už inak poprepaľované tuky... vždy cítiť tú ťažkú smradľavú vôňu...:-((( Viem, že istý čas v Žiline robili v jednom stánku pri Starej tržnici hranolky na indulone!!!!!!!!!!!!!!! Však tuk ako tuk, nie? Predavačky sa majú teda čím pochváliť... Našťastie som nikdy nič takéto kupované nejedla! Ja mám svoje papaníčko. :-)
@verka1 , vďaka za tip, no my zo zásady nekupujeme polotovary. Tento lídlový syrček máš síce bez roboty, starostí a nerváčikov pri vysmážaní... ale domáca strava je domáca... a možnože ho na skúšku kúpime... ak tento návrh prejde našim hlavným dietológom. :-)))
Ja však nemôžem vôbec nič z mlieka a ani nič čo je so zníženým obsahom laktózy. Mám aj ABKM... a nemôžem v žiadnom prípade experimentovať s bruškom a hlavne s črievkami... No a Laktazan nehrozí! Už som si prešla všeličím, aj som si vytrpela... Vieš, mám za sebou opakované operácie, črievka dosť citlivé... takže si dávam len to čo mám osvedčené. A mne zase veľmi chutí sójové mliečko, aj pohánkové. Zajíc... Mňam :-).
Dnes som si po dlhej dobe konečne pochutnala na údenom tofu!!! Jupííí, mňaaaam. Je to lepšie ako údená parenička!!!
Všetko dobré Ti prajem.
Staci dat syr do mrazaku na 30 min
A potom ho na vriacom tzv.spenenom
oleji rychlo vysmazit ked sa syr zacne
akoze nafukovat treba ho z oleja vybrat okamzite
inac sa roztecie.Ked neveris klikni na moje recepty.
Ja to mam odkukane od kimlo vlastne on mi poradil
a 100 % to funguje ja som to obaloval iba raz trojobal