Vedel by mi niekto vysvetliť, prečo sa nám v sude s kyslou kapustou stráca voda? hore okolo vrchnáka a dostáva sa do kapusty.Máme studenú špajzu alebo kvôli čomu sa tak deje? Ďakujem
@zareagujDiskusie
- Mijaita: Vůně vánoc 3 najnovší komentár 13. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 510 najnovší komentár dnes 12:43
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Rasto147: Šípkové víno 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 510 najnovší komentár dnes 12:43
- Mijaita: Vůně vánoc 3 najnovší komentár 13. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 1079 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 503 najnovší komentár dnes 12:43
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete? November 2025 5 najnovší komentár 1. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 3 najnovší komentár 13. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 2 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Parížske rožky a pusinky +fotopostup -
Vanilkové rožky +fotopostup -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! +video -
Tortové oblátky plnené sušeným mliekom a čokoládovým krémom +fotopostup -
Gaštanové rezy -
Staročeská Sakrajda +fotopostup -
Pistáciové stromčeky a hviezdičky +fotopostup
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Zabudnite na hubky a kefky. S týmto trikom bude ponorný mixér čistý za pár sekúnd VIDEO -
Slané krekry z pár surovín, ktoré zvládne upiecť aj začiatočník VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Rýchly segedín s mletým mäsom VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO
-
Orechové Vianoce: 14 receptov na sviatočné drobné pečivo z vlašských orechov -
Sladké topky: 15 najlepších novembrových receptov. Tu hľadajte inšpiráciu na vianočné pečenie -
Pre celú rodinu: Lenivá kapusta, pečený bôčik aj perkelt. 14 tipov, čo variť tento týždeň -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Vidlička, tĺčik aj dečka po babke: Tieto recepty vám ukážu, ako vyparádiť drobné pečivo rýchlo a jednoducho -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva!
Tiež si to neviem vysvetliť.
no neviem ci sa celkom odparuje lebo ked dvihnem vrchnak tak sa voda vrati a sa nam aj stalo ze ked som dvihala veko tak som pocula ako steka dnu...manzel kontroloval a nenasiel nic ze by bolo poskodene, ale ja dost vetram aby bolo v spajzi chladnejsie..radiator tam nemam, je na severnej strane ale mam pocit ze by malo byt chladnejsie, mame plast. okna, cize bud vetracka alebo mikro...ale ked necham vetracku kosa velka a ked len micro tak sa mi zda malo chladno..niet nad stare okna...luftovalo sa samo ;-)
a recept na kvasenu kapustu je v celku podobny...mozno to bude rozdielnou teplotou... dakujem
netráp sa..všetko je ok..vodu do žliabku dolievaj-tam musí byť stále..
po 7 dňoch sme ju dnes premiestnili z 20C do miestnosti s cca 14 C, ako som čital na nete malo by to byť v pohode...dík
bývame v paneláku..vykysnúť nechávame v detskej /už prázdnej/ izbe tak dva týždne-potom dolu do pivnice..dolievať vodu..ak vnútri v sude je málo-dolievame aj tam-by bola kapusta ponorená..nie suchá..vydrží aj dva roky..
Žiaľ, niekedy, keď nepoznáme zdroj kapusty,kúpime taký,ktorá bola striekaná pred zberom a potom zhorkne.Stalo sa to nielen mne,ale aj iným,ak sme v jeden rok kupovali rezanu kapustu z rovnakého zdroja.predpokladam,že to nebude u vás slanou vodou.
Dakujem za odpoved a kapustu beriem z kapustarne svedernik.Tam maju vlastnu a kvalitnu kapustu.Prve mesiace po skvaseni bola super ale dnes som bol doliat slanu vodu a zda sa mi trosku horka.