Vedel by mi niekto vysvetliť, prečo sa nám v sude s kyslou kapustou stráca voda? hore okolo vrchnáka a dostáva sa do kapusty.Máme studenú špajzu alebo kvôli čomu sa tak deje? Ďakujem
@zareagujVedel by mi niekto vysvetliť, prečo sa nám v sude s kyslou kapustou stráca voda? hore okolo vrchnáka a dostáva sa do kapusty.Máme studenú špajzu alebo kvôli čomu sa tak deje? Ďakujem
@zareaguj
Tiež si to neviem vysvetliť.
no neviem ci sa celkom odparuje lebo ked dvihnem vrchnak tak sa voda vrati a sa nam aj stalo ze ked som dvihala veko tak som pocula ako steka dnu...manzel kontroloval a nenasiel nic ze by bolo poskodene, ale ja dost vetram aby bolo v spajzi chladnejsie..radiator tam nemam, je na severnej strane ale mam pocit ze by malo byt chladnejsie, mame plast. okna, cize bud vetracka alebo mikro...ale ked necham vetracku kosa velka a ked len micro tak sa mi zda malo chladno..niet nad stare okna...luftovalo sa samo ;-)
a recept na kvasenu kapustu je v celku podobny...mozno to bude rozdielnou teplotou... dakujem
netráp sa..všetko je ok..vodu do žliabku dolievaj-tam musí byť stále..
po 7 dňoch sme ju dnes premiestnili z 20C do miestnosti s cca 14 C, ako som čital na nete malo by to byť v pohode...dík
bývame v paneláku..vykysnúť nechávame v detskej /už prázdnej/ izbe tak dva týždne-potom dolu do pivnice..dolievať vodu..ak vnútri v sude je málo-dolievame aj tam-by bola kapusta ponorená..nie suchá..vydrží aj dva roky..
Žiaľ, niekedy, keď nepoznáme zdroj kapusty,kúpime taký,ktorá bola striekaná pred zberom a potom zhorkne.Stalo sa to nielen mne,ale aj iným,ak sme v jeden rok kupovali rezanu kapustu z rovnakého zdroja.predpokladam,že to nebude u vás slanou vodou.
Dakujem za odpoved a kapustu beriem z kapustarne svedernik.Tam maju vlastnu a kvalitnu kapustu.Prve mesiace po skvaseni bola super ale dnes som bol doliat slanu vodu a zda sa mi trosku horka.