Varenie

Suchý tortový korpus

daniela15 - fotkadaniela15, 19. júna 2013

Upiekla som tortový mramorový korpus, neviem, kde som urobila
chybu, nie je taký ako inokedy, ale je nejaký suchý, tuhší, už som
ho rozkrojila. Potrebujem z neho zajtra urobiť výbornú tortu.
Nemáte niekto dobrý nápad, ako zo suchého korpusu urobiť
šťavnatú tortu? Alebo budem piecť nový korpus, hádam sa vydarí.
Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Poppolievajte punčom, alebo šťavu z kompotu , tiež možete rozriediť džem sa vodou,potom plnka akú chcete, netreba vyhodit..
cuketa
korpus treba pokvapkať cukrovým sirupom - rozvaríme vodu s cukrom a vychladíme, neviem presný pomer vody a cukru, ale zhruba na 1 dcl vody dáme 6o gramov cukru
danielas
Ja dám trošku rumu do kávy / kvôli vôni / a dobre pokropím. Navrch lekvár a plnky podľa plánu...
margaretka28
vyskúšaj čierny nesladený čaj a rovnaký diel rumu, pokrop pláty, dobre sa to doplňa s marhuľovým džemom a vanilkovým krémom
laurisia
rum do kávy alebo čaju, alebo ovocný sirup do čaju, ak nemôže byť v torte alkohol a káva napríklad kvôli deťom
daniela15
ďakujem všetkým za rady, vďaka ním bude tá torta určite dobrá, idem ju práve urobiť